Над 300 милиона лева са приходите от нощувки в Слънчев бряг през последните 5 години

Над 300 милиона лева са приходите от нощувки в Слънчев бряг през последните 5 години,заяви   министърът на туризма Николина Ангелкова. От началото на този сезон е регистриран 2% спад на туристи.  21 на сто е ръстът на нощувките в „Слънчев бряг“ за..

публикувано на 13.06.19 в 08:17

Иван Иванов, БРТК: Между 6 - 10 % ще е спадът на туристите по южното Черноморие през това лято

Между 6 – 10 % ще е спадът на туристи по южното Черноморие през този сезон. Прогнозата е въз основа на предварителни данни за пътниците планирани за чартърните полети и автобусни линии за периода май – октомври. Цифрите за посещенията през май..

обновено на 12.06.19 в 16:49

Областна администрация Бургас е домакин на междурегионална среща за насърчаване на партньорството между градове и села

 Областна администрация  Бургас си сътрудничи с  Германия, Холандия, Италия и Гърция в общ проект за насърчаване на регионалните икономики чрез селско-градски  партньорства. Проектът (RUMORE) се изпълнява с подкрепата на Програма за междурегионално..

публикувано на 12.06.19 в 12:35
Слънчев бряг.

Слънчев бряг отбелязва 60 години с концерт на Лили Иванова

Най-големият български курортен комплекс „Слънчев бряг“ открива 60-и юбилеен туристически сезон тази вечер. С тържествена церемония и концерт на примата на българската поп музика Лили Иванова ще бъде отбелязан празника. 50 години от първия..

публикувано на 12.06.19 в 08:35

Синдкалисти на старта на сезона: Търсете си правата!

Липсата на синдикати в туризма е една от причините за ниските заплати и нелоялните практики, коментираха двамата регионални лидери Иван Костадинов от КТ „Подкрепа“ и Здравко Тошков от КНСБ. „ Най-много са оплакванията в сферата на туризма..

публикувано на 11.06.19 в 16:57
снимката е илюстративна

Девет неохраняеми плажа – със спасители от началото на сезона

За първа година, неохраняемите плажове в Бургаско, които са ангажимент на областната администрация, имат спасители от началото на сезона. За девет от ивиците са проведени процедури и са избрани фирми. Законовите процедури досега бавеха..

публикувано на 11.06.19 в 12:52

Павлин Васков, ИТ: В туризма продължават устните договорки за заплати, които работодателите не спазват

Продължава порочната практика да не се сключват трудови договори в туризма. Това предупреди директорът на Областната инспекция по труда Павлин Васков на старта на активния сезон. В масовия случай договорите  са за минималната работна заплата: "Уговарят..

публикувано на 11.06.19 в 08:53

"Биле фест" на Остров " Света Анастасия" на 15 и 16 юни

Първото издание на "Биле фест" ще се проведе на 15 и 16 юни. Повече от 50 участници ще се представят в събитието с билки и здравословни храни, лечебни екстракти и мехлеми, като ще покажат и автентичните начини за приготвянето им. Посетителите ще се..

публикувано на 10.06.19 в 12:14

Най-търсени на имотния пазар са новопостроените жилища

Пазарът на имоти в страната е стабилен, спокоен и предвидим. Предлагането е достатъчно, а и интересът на купувачите не е по - слаб, тъй като икономическите показатели на страната, на гражданите и фирмите са добри. Това коментира в Бургас Добромир Ганев ,..

публикувано на 10.06.19 в 08:42

Младежи демонстрираха слънчев велосипед

Икономичен велосипед, задвижван със слънчева енергия, с максимална скорост 45 км в час при  пробег 25 км. Появата му дава възможност всеки да се придвижи до работното си място и докато е на работа да отвори панелите за зареждане на колелото. След 6-8..

публикувано на 08.06.19 в 16:17