Отбелязваме Световния ден на туризма

Днес отбелязваме Световния ден на туризма. Временно изпълняващият длъжността кмет на Поморие – Янчо Илиев поздрави хилядите граждани заети в туристическия бранш в града. „Благодаря ви за постоянството, с които работите за утвърждаването на..

публикувано на 27.09.19 в 11:22

Нова авиолиния Бургас - Виена от април догодина

Най-голямата австрийска ниско-тарифна авиокомпания стартира нова директна връзка от Бургас до Виена. Ще бъдат осъществявани два седмични полета от Бургас до столицата на Австрия, Виена, с полети, започващи през април 2020 г. За да отпразнува..

публикувано на 26.09.19 в 17:07

Експерт: Хотелиерите ще пострадат най-много от фалита на „Томас Кук“

Хотелиерите ще пострадат най-много от фалита на „Томас Кук“. Това каза туроператорът и бивш заместник председател на Районната туристическа камара в Бургас Богдан Христов. Загуби ще има заради отложените в два месеца плащания към тях, уточни той...

публикувано на 26.09.19 в 08:41

Още 660 британски туристи на "Томас Кук" излетяха от бургаското летище

660 британски туристи на туоператора „Томас Кук“ заминаха от бургаското летище с три полета за Манчестър, Глазгоу и Бристъл. От морската аерогара съобщиха, че повече полети за Великобритания днес не са планирани. 11 % е спадът на туристите по..

публикувано на 25.09.19 в 14:48

30 септември тази година е крайният срок за регистриране на профил в ЕСТИ

Община Сливен напомни на всички собственици и наематели на места за настаняване от клас А (хотели, мотели, апартаментни туристически комплекси, вилни селища и вили) и клас Б (семейни хотели, хостели, пансиони почивни станции, къщи за гости, стаи..

публикувано на 25.09.19 в 10:59

Проверяват готовността на енергодружествата за зимния сезон

Експерти от Министерството на енергетиката ще проверят готовността на енергийните дружества за предстоящия зимен сезон. Традиционните проверки имат за цел да намалят неблагоприятните последствия от природни бедствия и аварии през есенно-зимния период...

публикувано на 25.09.19 в 09:45

Съветниците одобриха ПУП на индустриалния парк на Равнец

Сесията днес стана арена на нападки и обвинения между съветниците. За пореден път някои от тях коментираха повече професионалните умения на колегите си , отколкото конкретните предложения, които трябваше да се обсъждат. Най-много енергия и време взеха две..

обновено на 24.09.19 в 18:14
Николина Ангелкова

Министър Ангелкова обсъжда с бизнеса последствията от фалита на “Томас Кук“

Последствията за бизнеса от фалита на британския туроператор "Томас Кук" ще обсъдят представители на българския бизнес с министъра на туризма Николина Ангелкова. По прогнозни данни на експерти щетите за българския бизнес могат да достигнат 100..

публикувано на 24.09.19 в 09:43
Снимката е илюстративна.

3,5 % спад на чуждестранните туристи по българското Черноморие

Спадът на чуждестранните туристи през това лято е с около 3,5 %. Това информира Министърът на туризма в Бургас Николина Ангелкова. Като положителна тенденция тя посочи, че българското Черноморие е все по-предпочитано и разпознаваемо от българите...

публикувано на 24.09.19 в 09:15

България иска по-висок процент обвързана подкрепа в новата Обща селска политика

 Министърът на земеделието  Десислава Танева се срещна с френския си колега Дидие Гийом в рамките на неформалното заседание на Съвета на ЕС по земеделие в град Хелзинки. Тя заяви, че за България най- важната тема е бюджетът по обвързаната подкрепа в..

публикувано на 23.09.19 в 09:34