За да се получи еко сертификат „Син флаг“ един плаж трябва не само да има чиста вода, но също така да отговаря на още 32 критерия относно чистотата, управлението на околната среда и организация, образование и информация за околната среда, безопасност за посетителите и услуги, както и за защита на природата, на брега и крайбрежната зона.

И трите зони от плажната ивица на Слънчев бряг са вече със Син флаг

В трите зони на плажната ивица в Слънчев бряг вече се вее Син флаг., който се връчва  след изпълнението на критериите на Програмата, касаещи качеството на морската вода, екологичната информация и екологично образование, безопасността, услугите и..

публикувано на 02.06.19 в 11:02

Обработват данните за оценка на запаса от калкан в Черно море

В централата на  Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА)  се проведе среща за подготовка на данните, които ще бъдат използвани за оценка на запаса на калкан в Черно море. В срещата участваха  учени от България, Румъния, Турция, Русия..

публикувано на 02.06.19 в 09:10

Плажовете в Слънчев бряг откриха сезона

Северният плаж в Слънчев бряг откри официално днес "Сезон 2019". Символичният старт бе даден точно в 8.00 часа сутринта, когато работа започнаха спасителите от първата редовна смяна. Всеки спасителен пост разполага с необходимото задължително..

публикувано на 01.06.19 в 12:31

Презентираха пари за умно улично осветление

Близо 12 милиона евро са предвидени за рехабилитацията и модернизацията на общинска инфраструктура и използването на геотермална енергия по т. нар. норвежки финансов механизъм. Това обяви заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков. Той се..

публикувано на 31.05.19 в 17:25

Слънчев бряг е домакин на международен форум за инвестиции в туризма (ГАЛЕРИЯ)

Близо 300 делегати от над 35 държави участват в започналата днес в Слънчев бряг Международна конференция за устойчиви инвестиции в туризма. Целта на срещата е да се обсъди възможността за нови инвестиции, да се сподели опит и реализиране на конкретни..

публикувано на 31.05.19 в 14:46

Министър Ангелкова открива Международна конференция за устойчиви инвестиции в туризма в Слънчев бряг

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие Международна конференция за устойчиви инвестиции в туризма в петък - 31 май, в к.к. Слънчев бряг. За събитието е поканен Талеб Рифай, генерален секретар на Световната организация по туризъм към ООН в..

обновено на 31.05.19 в 09:44

С две демонстрации започва конференцията за нулевоенергийна ефективност в Бургас

Какво ще се случи, ако поставим равно количество лед в една нулевоенергийна и една обикновена сграда? Така нареченото ледено предизвикателство ще бъде демонстрирано по време на Най-мащабното събитие за енергийната ефективност, което започна в..

публикувано на 30.05.19 в 16:14

ВАС отмени наредбата, по която община Царево глобяваше къмпиращи на „Корал“

Върховният административен съд е отменил Наредбата за опазване на обществения ред, с която община Царево глобяваше къмпиращи в района на плаж „Корал“. Това съобщиха от Сдружението „Да запазим Корал“. Решението на магистратите е от средата на..

публикувано на 30.05.19 в 15:49

Конференция за енергийната ефективност ще се проведе днес в Бургас

Най-мащабното събитие за енергийната ефективност ще се проведе днес в Бургас. Двудневната конференция, озаглавена "По пътя към почти нулево енергийните сгради" е със специален акцент върху възможностите за финансиране и новаторските продукти за..

публикувано на 30.05.19 в 08:45
Николина Ангелкова

Туристическите министерства на България и Египет подписват в Бургас меморандум за сътрудничество

Министър Николина Ангелкова и министърът на туризма на Арабска република Египет д-р Рания Ал-Машат ще подпишат Меморандум за разбирателство между Министерството на туризма на Република България и Министерството на туризма на Арабска република Египет утре..

публикувано на 29.05.19 в 17:51