Конференция за енергийната ефективност ще се проведе днес в Бургас

Най-мащабното събитие за енергийната ефективност ще се проведе днес в Бургас. Двудневната конференция, озаглавена "По пътя към почти нулево енергийните сгради" е със специален акцент върху възможностите за финансиране и новаторските продукти за..

публикувано на 30.05.19 в 08:45
Николина Ангелкова

Туристическите министерства на България и Египет подписват в Бургас меморандум за сътрудничество

Министър Николина Ангелкова и министърът на туризма на Арабска република Египет д-р Рания Ал-Машат ще подпишат Меморандум за разбирателство между Министерството на туризма на Република България и Министерството на туризма на Арабска република Египет утре..

публикувано на 29.05.19 в 17:51

Нова концепция за развитието на туризма в Сливен

Община Сливен ще развива нова концепция за развитието на туризма, стана ясно днес по време на общественото обсъждане на предложенията. Тя предвижда Община Сливен да се превърне в успешна туристическа дестинация, съхраняваща българската история, култура и..

публикувано на 28.05.19 в 17:15

Ремонтираният клон на "Български пощи" в к-с "Зорница" бе открит днес

Ремонтираната пощенска станция в к-с "Зорница" бе открита днес от зам.- министъра на транспорта Димитър Геновски, бургаския областния управител вълчо Чолаков и зам.-кмета Лорис Мануелян. 12 хиляди души получават пенсиите си в пункта,там се предлагат и..

публикувано на 28.05.19 в 15:44

Мощни лампи и жива охрана пазят Централния плаж в Слънчев бряг

Мощни лампи и физическа охрана ще има от този сезон Централния плаж в Слънчев бряг. Осветлението е монтирано по протежение на цялата ивица и осигурява перфектна видимост от край до край през нощта. Лампите са монтирани на високи пилони - по..

публикувано на 26.05.19 в 16:23

Спортен комплекс в района на жп гарата на Поморие в момента не може да бъде построен

Земята в района на старата жп гара в Поморие е и на частни собственици,  в момента не можем да изградим там спортен комплекс. Това каза пред БНР - Бургас кметът Иван Алексиев. Част от терените са придобити от фирми, ние също имаме собственост, а в района..

публикувано на 25.05.19 в 14:21

Николай Димитров откри ремонтираната поща и Център" Артиум" в Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров преряза лентите на два знакови за общината обекта – реконструираната сграда на пощата и Центъра за култура и образование „Артиум“. На събитието присъстваха зам- кметовете Виктор Борисов и Лазар Япаджиев, Лиляна Драгоева..

публикувано на 25.05.19 в 09:50

До края на тази година трябва да бъде разкрит още един команден център за борба с градушките

До края на тази година трябва да бъде разкрит още един команден център за борба с градушките, подобен на този, който бе открит в Хасково. Това обяви в Сливен министъра на земеделието Десислава Танева. Центърът ще бъде изграден в карловското село Тъжа,..

публикувано на 25.05.19 в 08:54

За пореден сезон отчитат недостиг на квалифицирани кадри в туризма

Недостиг на квалифицирани кадри за летния туристически сезон има и тази година, обясни концесионерът на плажа в бургаския квартал „Крайморие“ Николай Димитров: „Проблем има за намиране както на спасители, така и на обслужващия персонал –..

публикувано на 22.05.19 в 17:42

Водна статуя и сцена в морето подготвя Община Царево за лятото

Усилено протича подготовката за туристическия сезон тази година по Южното Черноморие. Летни фестивали, водна статуя и нови паркове са сред новостите, които ще изненадат посетители тази година в община Царево. На много места се извършват дейности..

публикувано на 22.05.19 в 16:34