Проф. Севдалина Турманова е новият председател на Общинския съвет в Бургас

Проф. Севдалина Турманова от ГЕРБ бе избрана за председател на Общинския съвет в Бургас.  За нея гласуваха 36 от 49 съветници. Шестима пуснаха вот за Иво Баев, а седем бюлетини бяха невалидни. Очаквайте подробности!

публикувано на 30.10.19 в 11:49

Димитър Николов: Нека превърнем личните си амбиции в амбиции на Бургас

"Нека всеки да превърне личните си амбиции в амбиции на Бургас" , призова по време на първата сесия на общинския съвет новоизбраният кмет Димитър Николов.  Заседанието бе открито от областния управител Вълчо Чолаков, който закле новите съветници...

публикувано на 30.10.19 в 10:20

Кой влиза в новия общински съвет в Бургас

Изборите в Бургас вече приключиха, време е за анализи и коментари. ГЕРБ ще е основна политическа сила и в този общински съвет. 24 съветници ще има партията в т. нар. „местен парламент“. Кметът Димитър Николов спечели убедително на първи тур, макар..

публикувано на 29.10.19 в 13:22

Окончателно: 24 съветници от ГЕРБ в новия общински съвет в Бургас

24 общински съветници вкарва ГЕРБ в Общинския съвет в Бургас, сочи официалното решение на Общинската избирателна комисия. БСП ще са представени със седем души, Средна европейска класа – с петима. В местния парламент влизат още четирима от..

публикувано на 29.10.19 в 10:56
архив

ДПС - със сериозна загуба в Айтос

Балотаж ще има в айтоското село Карагеоргиево през следващата седмица. В другите населени места има избран кмет още на първи тур: Юри Миляков от ГЕРБ в Тополица; Юмер Иляз от ДПС в Черноград; Севим Мустафа от ГЕРБ в Чукарка; Ферад Тахирюмер от ДПС..

публикувано на 28.10.19 в 16:50

Христо Христов се заема с неотложните задачи в община Болярово

Христо Христов ще бъде кмет на община Болярово за седми пореден мандат. Той бе преизбран с категоричен резултат от 75 процента от гласовете на местните избори. Ще заложа на подкрепата на колегите си в общинския съвет и на гражданите, които..

публикувано на 28.10.19 в 16:36
Жельо Вардунски спечели безапелационно на първи тур в Камено

Без балотажи в Камено, ГЕРБ вкарват 10 съветници

Десет общински съветници ще имат ГЕРБ в Камено. БСП вкарват четирима, след вчерашния вот, СДС – двама, а ДПС – един. Иван Кузманов от НФСБ, който бе и кандидат за кмет, не влиза в общинския съвет. Спрямо 2015-та година, ГЕРБ увеличава броят..

публикувано на 28.10.19 в 16:27

Кметът на Котел ще се стреми към икономическото и културно развитие на общината

В Сливенска област в две общини вече има победители на първи тур от местните избори. Те са общините Котел и Нова Загора и са кандидатите за кметове от  ГЕРБ. В Котел Коста Каранашев спечели  на първи тур втория си кметски мандат с рекордните..

публикувано на 28.10.19 в 15:58

Жабов уверен в победата и на втори тур

50-ина гласа не ми достигнаха, за да спечеля изборите в Средец на първи тур. Това коментира пред БНР-Бургас досегашният кмет Иван Жабов. Очаквам победа на балотажа, коментира той: „Мисля, че нашите гласове сме си ги извоювали честно...

публикувано на 28.10.19 в 15:40

В Карнобатско балотаж ще има и в Невестино

Мария Желева от ГЕРБ печели изборите в карнобатското село Искра. В Екзарх Антимово вотът отива за Сашко Иванов от местната коалиция „Алтернатива за Българско възраждане“. Балотаж ще има в Невестино – между Дянко Ненчев от БСП и Красимир..

публикувано на 28.10.19 в 14:46