Живея в град невероятен

Музика, поезия, танци , театър…културният дух на Бургас и региона е събран в „Живея в град невероятен“ – арт предаването на радио Бургас. Тук ви срещаме с любими творци и ви представяме всички събития от света на изкуството.
Един час, през който можете да се информирате за постановките на операта, театъра, за гостуващи спектакли, изложби и други арт събития в морския град и областта.
„Живея в град невероятен“ ще ви извади от сивото ежедневие, за да ви потопи в света на изкуството!

Живея в град невероятен на 13 юли

Зрелищен, космополитен спектакъл обещава ансамбъл "Българе" през новата седмица в Бургас. Покрай блясъка на българския фолклор, Албена Вескова, виртуозният гайдар Веселин Кузмов, майсторът на шотланската гайда Росен Росенов, ще са и Звезди от Ахат,..

публикувано на 13.07.18 в 09:05

Живея в град невероятен на 12 юли

Ентусиазирани млади хора застават зад идеята за още един фестивал в Бургас. "Лято с документално кино" ще се проведе на 17-19 юли в Морското казино. С  прожекции на три нестандартни филма, сътворени от млади български режисьори.Това е изкушаваща..

публикувано на 12.07.18 в 09:05

Живея в град невероятен на 11 юли

Джаз настроение ще завладее Бургас от утре. За "Джаз Бургас"  2018 ще ни информира Димитър Маджаров, ОП "Летен театър, фестивали и концерти". За поредна година фестивалът ще бъде домакин на най-добрите български музиканти в този стил, както и на..

публикувано на 11.07.18 в 09:05

Китаристът Бисер Иванов преди Burgas JAM 2018

Бисер Иванов! С китара и визия изпълва видеото Get loud на Ищар. Работи с любов за създаването  на чувствени песни  за младата Нора Караиванова. Години наред е важна брънка от екипа на Лили Иванова.На Бургас джем той ще свири три свои пиеси, от..

публикувано на 05.07.18 в 09:05

Стунджи и летните му музикални проекти

Славата е нещо временно, а пътят продължава. Когато имаш идеи, а и финансова подкрепа, животът ти става красив и имаш възможност да споделиш това с хората по света във вид на музикална история. Стоян Янкулов СТУНДЖИ ще излезе на сцената на Burgas..

публикувано на 04.07.18 в 09:05

Николо Коцев със страхотно вдъхновение и уникални преживявания

 Николо Коцев ще изпълнява Mistreated и Lazy на Deep Purple по време на Бургас джем, освен това ще се включи в общо парче с  Бисер Иванов, за когото казва, че е „страхотно талантлив“. Двамата ще свирят Rising Force наYngwie Malmsteen. Зная..

публикувано на 03.07.18 в 09:05

Опера в Летния театър, в замъка Влюбени във вятъра и на остров Света Анастасия

Бургаският оперен фестивал започва бляскаво  на 3 юли. Под небето на Париж ще е на остров Света Анастасия, Аида ще е в замъка Влюбени във вятъра в Равадиново, с Турандот Камен Чанев и Габриела Георгиева ще са в Летния театър на Бургас..

публикувано на 27.06.18 в 09:10

Лондонската Мастаба на Кристо

Продуцентът Георги Тошев е единственият български журналист, който от самото начало следи проекта Мастаба на Кристо Явашев. Веднага след завръщането си от Лондон, той ще ни посвети в усещането, което носи тази инсталация...

публикувано на 26.06.18 в 09:10

"Бендида" свирят за първи път в Бургас

  За първи път пред бургаска публика  ще свири "Бендида". Симфонична метъл група, в чийто твърд стил свое по - мелодично звучене добавят три дами. Интересни инструменти, мотиви от фолклора и митологията са част от визитната картичка на софийската..

публикувано на 11.05.17 в 16:59

Мегабуболечки се "включиха" в града

Детски арт работилници, духова музика на открито, 3D прожекции, „Не се сърди човече“ за малки и големи, пъзели и арт инсталации – всичко това вече привлича погледите на бургазлии и гостите на града. Проявите са част от тридневния фестивал „Включи..

публикувано на 07.06.14 в 15:37