Живея в град невероятен

Музика, поезия, танци , театър…културният дух на Бургас и региона е събран в „Живея в град невероятен“ – арт предаването на радио Бургас. Тук ви срещаме с любими творци и ви представяме всички събития от света на изкуството.
Един час, през който можете да се информирате за постановките на операта, театъра, за гостуващи спектакли, изложби и други арт събития в морския град и областта.
„Живея в град невероятен“ ще ви извади от сивото ежедневие, за да ви потопи в света на изкуството!

Живея в град невероятен на 5 септември

Разнообразни събития предлага и днес Аполония. Хора, случки, емоции, важни за Христо Явашев - Кристо, включително разбирането му за красота. За тях разказва в 388 страници Евгения Атанасова, която повече от десетилетие наблюдава отблизо творбите на..

публикувано на 05.09.18 в 09:05

Габриела Георгиева и Григор Паликаров преди участието си на Аполония

Още двама участници в Аполония ще споделят какво са празниците на изкуствата за тях- сопраното Габриела Георгиева и Григор Паликаров. В програмата им за Созопол са включени песни от композитора Георги Черкин, който е имал специално отношение към..

публикувано на 29.08.18 в 09:05
Маргарита Димитрова

Тео Ушев и съзвездие от успели българи на "Аполония"

"Аполония" ще предложи над 70 събития, сред тях водещи заглавия от театралната и музикалната сцена, изложби и филми. Официалното откриване е на 31 август в Амфитеатъра на Созопол, съобщава артистичният директор..

публикувано на 28.08.18 в 21:09

Живея в град невероятен на 28 август

Мария Принц – преподавател по пиано в Университета за музика и изпълнителски изкуства във Виена, водила майсторски класове в Европа, САЩ и Япония,  има с какво да очарова отново в 13-то издание на лятната Академия на изкуствата. Дъщерята на..

публикувано на 28.08.18 в 09:05

Живея в град невероятен на 27 август

С усещане за черна рамка. Не само заради тежкия отпечатък на една трагедия, върху която и днес   ще упражняват красноречието си отговорните фактори. Тъмната  и светлата страна вървят винаги „две в едно“. Така както едното не може без другото, така и..

публикувано на 27.08.18 в 09:05

В „Живея в град невероятен“на 24-ти август очаквайте:

Лято е, петък е, поезията и морето дишат едновременно в дните ни, изпълнени с отдавна очаквания аромат на август… Ако искате обаче да почувствате времето и света около вас по един по-различен и уникалелн начин, вземете в ръце новата стихосбирка на Роза..

публикувано на 24.08.18 в 09:54

В „Живея в град невероятен“на 16-ти август очаквайте:

„От Мърквичка до Минотавъра“ е поредното гмуркане на Митко Новков в света на изкуството. Гмуркане, което ни повлича към галерия от образи, създадени от знакови творци като Иван Мърквичка, Иван Милев, Сирак Скитник и още много други от света на..

публикувано на 16.08.18 в 09:55

В „Живея в град невероятен“на 15-ти август очаквайте:

Морето е най-голямото събитие през август… А на голяма Богордица празнува заобиколения от море остров Света Анастасия. Детска творческа работилница за изработване на сувенири, Островно хоро с фолклорен ансамбъл "Странджа", празничен водосвет и..

публикувано на 15.08.18 в 09:58

В „Живея в град невероятен“на 14-ти август очаквайте:

Лекият бриз и соленият полъх разказват морските си истории през август. Лятото е достигнало онзи момент от апогея си, в който уханието на плажно масло се смесва аромата от диня, докато мидените черупки подрънкват от вятъра…Поетично започваме..

публикувано на 14.08.18 в 09:49

В „Живея в град невероятен“на 13-ти август очаквайте:

Алек Попов писал „Сестри Палавееви по пътя към новия свят“ в Бургас. Това издаде самият автор при представянето на новия му роман в морския град, в рамките на инициативата „С книга на плажа“.Интервю с популярния български писател ще ви представим..

публикувано на 13.08.18 в 09:55