Росен Сеновски със "зарибяващ" роман

Популярният китарист Росен Сеновски  освен рокаджия, композитор, запален риболовец е и автор на трилогията, озаглавена „Никога от първия път" . След "Проклятието" и "Неравенство" се появяват и неговите "Спестявания". Премиерно ще се четат на 24..

публикувано на 23.02.17 в 09:56

Боян Петров представи „Първите седем“

Казват, че щастието не е  в пристигането, а в самото пътуване...Боян Петров не може да се задоволи само с пътуването. Често му се случва да върви по много интересен път, който не свършва с връх. Не е доволен от такъв път. Има нужда от предизвикателства,..

публикувано на 22.02.17 в 10:01

Как изглеждат десет минути обич

Нова  инициатива с името на писателя Атанас Радойнов,  една стипендия  от  семейството му и Община Бургас,  хвърля  литературен  въжен мост между поколенията.  Ще я получава Дара Карагьозова от Несебър, която учи в Английската гимназия на  Бургас, това реши..

публикувано на 20.02.17 в 09:29

Млади джазмени свирят авторска музика

Китаристът Димитър Благоев  ще представи в Бургас креативните музиканти, с които работи  по клубните сцени в Ница. За All the Jazz project в България 22-годишният музикант води барабаниста Людовик Гиварш и ще предложи на публиката авторски..

публикувано на 17.02.17 в 11:35

„Тайната вечеря на Дякона Левски“ на бургаска сцена

Във възрожденската ни иконография Каравелов е умният, Ботев е геният, Левски е храбрият. Със своите идеи той изпреварва времето си поне с един век и разминаването му с неговите съвременници е неизбежно. В пиесата на  Стефан Цанев историческите страници,..

публикувано на 16.02.17 в 09:10

Ценности от нелегален трафик показват лукса през 19 век

Изложбата „Луксът на XIX век“ ще бъде открита на 17 февруари от 18 часа в Морското казино. Колекцията на Регионалния исторически музей в Бургас от европейско приложно изкуство включва точно 100 експоната- скулптури от бронз и порцелан, голям брой..

публикувано на 16.02.17 в 09:06

Апетитен пътеводител на българската история бе представен в Бургас

Една стара тетрадка с готварски рецепти, принадлежала някога на прислужницата на Стоян Чилингиров, дава началото на  забавна кулинарна книга. „Гозбите на старите българи“ зарадваха  почитателите в Бургас със сочни истории и  ретро рецепти. В кухните на..

публикувано на 14.02.17 в 17:18

Престижна награда за млад композитор

Творбата за класическа китара „Българско“, композирана от 17-годишният ученик Илин Папазян от Сливен бе класирана на втора позиция в първия международен конкурс за млади китарни композитори“ Бергман“ в Дания.  17-годишният Илин Папазян е участвал на..

публикувано на 13.02.17 в 11:02

„Истината“ на Зелер в сливенския театър

Новият спектакъл на Драматичния театър в Сливен  събира  на  една сцена Иван Бърнев и Мария Сапунджиева,  Ивайло Гандев и Таня Йоргова.  Постановката  е в духа на френската традиция с драматургията на  37-годишния Флориан Зелер. Носителят на няколко  награди..

публикувано на 10.02.17 в 14:12

Сатирата с две постановки в Бургас

Две заглавия от  афиша на Сатиричния театър  предстои  да  види театралната публика в Бургас. В „Името“  за първи път след 24 години на театрална сцена се събират състудентите от ВИТИЗ Николай Урумов, Михаил Билалов и Ана Вълчанова. Очакваме ги на 15..

публикувано на 10.02.17 в 14:10