BOND с концерт в Бургас тази вечер

Два екипа с фризьори и гримьори, специални микрофони и техника от чужбина осигуряват организаторите за концерта на BOND в Бургас.  Овен добре познатите ни класически произведения, четирите момичета ще представят и последните си разработки, включени в..

публикувано на 22.04.17 в 16:17

Четете ли книги?

Коя е последната книга, която сме прочели и подаряваме ли книги, бяха най-честите въпроси, които задаваха малки журналисти в своите първи интервюта по Радио Бургас. Те са част от поредицата инициативи през април, посветени на Деня на книгата и на петия..

публикувано на 21.04.17 в 18:13

Мостът към Кристо в Бургас

Изложбата "Мост към Кристо" ще бъде открита  на 21 април в галерия "Георги Баев"   с прожекция на едноименния 35-минутен документален филм. Той ще бъде представен  от неговия сценарист Евгения Атанасова. При закриването на изложбата в Бургас / на 13..

публикувано на 20.04.17 в 13:13
снимка:ЯмболПрес

Тайната на един Дон Жуан

Ямболският драматичен театър "Невена Коканова" заложи на пиесата "Тайната на един Дон Жуан". Интригите в сюжетната линия са много, защото комедийните и романтичните ситуации се редуват неочаквано.  Какво се случва, когато решиш да помолиш за свидетел на..

публикувано на 18.04.17 в 12:07

Здравка Съботинова, реставратор: Нашата работа е приключение

Здравка Съботинова е родена в Бургас и е сред щастливите хора, на които детската мечта се е сбъднала, хобито е станало професеия. В момента тя работи като реставратор в две страни - България и Италия. Здравка Съботинова сравнява допира с изкуството на..

публикувано на 17.04.17 в 14:26

Повтори приключението

Животът е най-големият измисляч на истории. Ние само можем да препишем успешно от него, споделя авторката на романа „И Бог се смее“ Мария Станкова. Бургас е най-прекрасното място с улиците, по които съм тичала в детството. Вече я няма..

публикувано на 16.04.17 в 10:08

Хор "Родна песен" с празничен концерт

Великденският концерт на  хор "Родна песен" с диригент Левон Манукян ще започне  в 11.30 часа в храм "Св. Богородица". В програмата са включени църковни песнопения. Църковната музика е на един велик руски композитор Дмитрий Бортнянски. Гениите са си гении..

публикувано на 16.04.17 в 07:55

Разнообразие от стилове,срещи и концерти в музикалният следобеден великденски маратон:

-   От 15:15ч. -с  български любими песни -   16:00ч. - световни хитове от вчера и днес; Много интересни моменти от срещите със звездите гостували в нашият ефир – Крис Норман,Ал ди Меола и Владо Калембер на 17-ти април от 17:00ч...

публикувано на 13.04.17 в 18:38

"Горещ пясък" 25 години на сцената

"Горещ пясък" организира концерт, посветен на 25 години от създаването на групата. Събитието е в неделя, 16 април,на площада пред храм " Свети Кирил и Методий" след  празничната  църковна служба.  Ще участват Тони Димитрова и Камен Воденичаров, бившите..

публикувано на 13.04.17 в 14:42

Бургаската библиотека с редица инициативи в месеца на книгата

В месеца на книгата бургаската библиотека „Пейо Яворов“ организира редица мероприятия. Част от тях е пътуващата изложба от Международния конкурс за екслибрис, организиран от Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе. Директорът на бургаската..

публикувано на 12.04.17 в 16:36