Краси Гюлмезов - гост на "Гларуси и шамандури"

Почитаеми, дни преди 55-си рожден ден най-мелодичният български хитмейкър Красимир Гюлмезов  гостува на предаването „Гларуси и шамандури“ . Красимир Гюлмезов е композитор, певец, аранжор и прекрасен инструменталист, роден на 10 февруари 1961 г. в..

публикувано на 05.02.16 в 17:40

Голямо признание за оркестъра за народна музика при БНР.

С голямото признание – „Сирак Скитник“ на БНР за 2015г.,и с продължение на успешните проекти започва новата година и сезон на оркестъра за народна музика при БНР. За това голямо отличие, с което бе удостоен оркестъра за народна музика, за..

публикувано на 29.01.16 в 13:18

Българка от Ямбол е във финалната шестица на конкурса за Евровизия в Швейцария

Българка от Ямбол е във финалната шестица на националната надпревара на конкурса Евровизия в Швейцария. "Another world" или "Друг свят" е песента, с която Борислава Пенева или Белла Си, както я наричат, се бори в националната селекция на Швейцария..

публикувано на 23.01.16 в 15:57

"Пазители и традиции" гостува в Бургас

Изложба „Пазители и традиции“ ще бъде открита днес в  залата  на Регионална библиотека „П. К. Яворов на ул. „Булаир” 10. Тя е дело на Фондация „Работилница за граждански инициативи“В нея са включени  20 снимки, представящи забравени традиции, обичаи,..

публикувано на 19.01.16 в 08:03

Общински съветници от Рб застават зад каузата за дома на Шагунов

Общинските съветници от Реформаторския блок застават зад каузата домът  на именития композитор и диригент Георги Шагунов да се превърне в Къща на музиката. В момента сградата е в окаяно състояния и е почти разрушена от времето и скитниците, които..

публикувано на 13.01.16 в 15:37

Гюлсюм Али плени публиката в "Гласът на Турция"

Какво е да застанеш на голямата сцена? - Бургаският талант Гюлсюм Али спечели сърцата на публиката в „Гласът на Турция“. Талантливата изпълнителка, известна с участията си с група „Горещ пясък“ и конкурса „Бургас и морето“ записа още една изява на..

публикувано на 10.01.16 в 11:41

Крадци посягат на картини, обраха втори художник в Бургас

С 35 картини за седмица се раздели художника Иван Попов. 78-годишният бургазлия живее в блок 4 в комплекс „Лазур“, а платната държал на тавана. На 2 януари забелязал, че помещението е разбито, а част от картините са изчезнали. Сигнал до полицията..

публикувано на 07.01.16 в 19:17

Живко Иванов представя „Живкопис“ за Ивановден

 Художникът Живко Иванов представя на бургаската публика най-новите си платна навръх Ивановден. „Това е много важен празник за нашето семейство, тъй като съпругата и дъщеря ми празнуват имен ден“, сподели пред Радио Бургас творецът. В експозицията,..

публикувано на 05.01.16 в 15:02

Статуи на Аполон и Св. Йоан Предтеча предлага в Созопол Божидар Димитров

Божидар Димитров започна годината с едно свое старо хрумване – да бъде издигната отново статуя на Аполон в Созопол. Директорът на НИМ аргументира предложението си с новини, долетели в последните дни от Гърция – че местните власти в Родос се канят да..

публикувано на 04.01.16 в 17:43

Много настроение, музика и концерти в Новогодишната програма на радио Бургас.

Музикално разнообразие ви очаква в празничната Новогодишна програма на радио Бургас. Още на 31 –ви ще изпратим старата година с един прекрасен концерт с участието на симфоничния оркестър на БНР – „БГ – Рок симфони“ – състоял се през ноември..

публикувано на 30.12.15 в 17:37