За 15 септември - кампания за пътна безопасност

Засилено полицейско присъствие в района на бургаските учебните заведения, освежаване на пътните маркировки, там където е необходимо,  часове по безопасност на пътя са част от мерките , които  ще бъдат осъществени преди първия учебен ден. Те..

публикувано на 04.09.14 в 10:02

Сиропиталището става модерен образователен кампус

Впечатляващ стъклен ръкав над земята ще свързва новата супер сграда на бившето сиропиталище с ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г.С. Раковски“. Топлата връзка между двете сгради ще бъде изградена над съществуващата улица. По..

публикувано на 03.09.14 в 10:59

Не стигат парите за охрана на училищата

Охраната в училищата не е на необходимото ниво. На това мнение са както директорите на учебните заведения, така и от синдиката на преподавателите. Според решение н а министерството парите за тази дейност са предвидени в делегираните бюджети на..

публикувано на 02.09.14 в 09:15

Изложба показва Натура 2000

Изложба в Бургас представ я 20 платна от различни защитени зони в България и Европа, които са инсталирани на открито на стената между Културен център „Морско казино“ и „Охлюва“ и ще останат там от 1 до 16 септември. Експозицията е под наслов..

публикувано на 01.09.14 в 14:51

„Аполон Токсофорос“ за виртуоза Минчо Минчев

Именитият български цигулар Минчо Минчев е новият носител на наградата „Аполон Токсофорос“. Тя се присъжда от фондация „Аполония“ за изключителен принос в развитието на българската култура и представянето и зад граница. Наградата беше връчена от..

публикувано на 29.08.14 в 09:40

Юбилейното издание на "Аполония" - с ден на БНР

За първи път на юбилейното 30 - то издание на Празниците на изкуствата „Аполония“ се организира радиоден. Той е посветен на 80 годишнината на Българското национално радио. С голям концерт под надслов „Българската душа в музиката“  се откриват..

публикувано на 28.08.14 в 09:19

Обявиха конкурс за общинските отличия

Обявен е конкурс ът за изработване на проектите за отличията, с които кметът и председателят на о бщинския съвет ще награждават български и чуждестранни граждани за заслуги и принос към жителите на о бщина Бургас...

публикувано на 27.08.14 в 12:03

Напусна ни големият Валери Петров

На 94-годишна възраст почина големият български поет, сценарист, драматург и преводач акад. Валери Петров. Той беше приет в петък във Военномедицинска академия в столицата в тежко състояние след прекаран инсулт. Той беше човек на надеждата и..

публикувано на 27.08.14 в 11:20

Красиви пауни привличат туристи във ферма край Бургас

Паунова ферма край Бургас впечатлява туристи от цял свят. Посетителите могат да видят десетки видове пауни, но и да си отдъхнат сред овощна градина и да се разходят  край езеро с рибки. Повече от 250 екземпляра от красивия паунов свят привличат вниманието..

публикувано на 27.08.14 в 09:41

Акве Калиде ще бъде впечатляваща туристическа атракция

Цялостна концепция за експозиция на всички артефакти от Аква Калиде се реализира край Минералните бани. Поетапно след археологическите разкопки стартира реставрацията, консервацията и социализацията на археологическия комплекс. Банята на..

публикувано на 25.08.14 в 10:01