Участници от пет континента очаква Международният фолклорен фестивал в Бургас

Рекордни 74 фолклорни състава от 5 континента ще участват в 45-то издание на Международния фолклорен фестивал, съобщават от община Бургас. В момента тече подборът на групите които ще участват в най-стария фолклорен фестивал у нас, който ще се проведе между..

публикувано на 08.03.17 в 15:19

А Бог се смее

Мария Станкова  намери време да се прибере в родината, за да прегърне най-близките си хора и да се срещне с българските си читатели. И тъй като няма случайни  срещи, особено в творческите среди, поетесата  Мария Донева представя  новия роман на..

публикувано на 08.03.17 в 12:17

За какво са мечтите, ако не за сбъдване?

Женски образи подреди в първата си самостоятелна изложба в Морското казино младият бургаски художник Иван Костов. 27 са изображенията на красиви и дръзки момичета, за които артистът черпи вдъхновение и от  интернет. Те са изпълнени с акрил и наподобяват..

публикувано на 07.03.17 в 11:37

"В открито море" ще се спуснат младите театрали на НУМСИ

„В открито море” на Славомир  Мрожек е новото заглавие в афиша на Младежки експериментален театър към Националното училище за  музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” – Бургас. Този път трупата обръща поглед към абсурдите на живота..

публикувано на 06.03.17 в 12:23

Една любовна притча с луничка накрая

Роза Боянова винаги  е готова да ни предложи поезия от магическата къща, Дома на писателя. Чували сме за нейната мастилена аура, позволявали сме на нейните думи да ни спрат и да ни повдигнат на пръсти, разрешавали сме на  свободните й стихове  да се..

публикувано на 06.03.17 в 09:24

В Сливен издадоха юбилеен вестник за българското опълчение

Регионалният исторически музей и Държавният архив в Сливен издадоха юбилеен вестник „И днес йощ Балканът!“. Българското опълчение“, по повод 140 години от създаването на българското опълчение. Автори на юбилейния вестник са историците Мария Кирова..

публикувано на 03.03.17 в 13:23
Александър Александров - Алекс

Нова песен "Българска земя" възпява красотите на родината

По случай националния празник на България /Трети март/ певецът Александър Александров – Алекс е записал нова песен „Българска земя”. Той е изпълнител който поднася по оригинален съвременен начин бисерите от народната и стара градска песен. Не му..

публикувано на 03.03.17 в 11:12

Ето как регионът посреща 3 март (програма)

Със 101 каба гайди ще започне празничното шествие в Сливен по повод по повод 139 години от Освобождението на България от Османско робство. Шествието ще тръгне от градската градина в 10.15 часа. Честването в Ямбол ще започне от 11:00 часа пред..

публикувано на 03.03.17 в 08:46

В Бургас правят възстановка на комитетите на Левски

С възстановка на клетвата, с която са създавани революционните комитети от Васил Левски в страната, ще бъде отбелязан националния празник в Бургас. Над 200 души ще участват в пресъздаването на героичния епизод. Празничната програма в морския..

публикувано на 03.03.17 в 08:36

Новият албум на "Мери Бойс Бенд" вече е на пазара

"Мери Бойс Бенд" издадоха  концертен сборен албум „20 години Мери Бойс Бенд“. Записите за него са направени на юбилейния концерт на групата. Смесването и аналоговият мастеринг са дело на Юлиан Янев. Слушателите имат възможност да чуят любими песни -..

публикувано на 01.03.17 в 11:40