Изложбата Fishlove идва в Бургас

Нестандартната изложба на снимки, в които известни личности позират голи в компанията на различни морски обитатели, ще бъде експонирана в Бургас, пред Морското казино, от утре до 30 септември. Тя се нарича FISHLOVE и съдържа дръзки фотографии,..

публикувано на 03.09.18 в 17:29

Бургас чества 133 години от Съединението

Празнични чествания в Бургас по случай 133 години от Съединението започват на 6 септември в 10:00 часа на площад "Атанас Сиреков" с ритуал по издигане на националния флаг на Република България, флаговете на Европейския съюз и Община Бургас. В 10:30 часа..

публикувано на 03.09.18 в 11:17

Живея в град невероятен на 3 септември

 Бургаските музикални празници приключват с премиерата на  „Бал в Савоя“ от Пал Абрахам. Режисьорската версия на Марио Николов е в стилистиката на жанра „мюзикъл“ – публиката ще види на сцената много танци по хореографията на Антоанета Алексиева. В..

публикувано на 03.09.18 в 09:05

„С песните на Комня“ започва празникът на Средец

Над 80 участници се включат в V-тия Национален фестивал „С песните на Комня“. Конкурсът започна днес. Фестивалът се провежда на открита сцена пред Народното читалище „Пробуда“ в центъра на града, обясни Лазар Налбантов от Община Средец...

публикувано на 01.09.18 в 11:21

Лятното кино на БНТ идва в Бургас

Бургас е една от спирките през тазгодишния седми сезон на националната кампания "Пътуващо лятно кино с БНТ 1". На пл. "Атанас Сиреков", пред сградата на Общината, жители и гости на града ще станат част от магията на киното с няколко..

публикувано на 01.09.18 в 11:09

„Ритъмът на морето“ – в Поморие

Поморие отново посреща най-атрактивните духови оркестри и мажоретни състави от цялата страна. За тринадесети път градът ще предостави сцената си на стотици таланти и ще изпълни с настроение многобройната публика. Съчетанието на..

публикувано на 01.09.18 в 09:46

Греди Асса – носител на "Аполон Токсофорос"

Известният български художник Греди Асса е 20-тият носител на наградата „Аполон Токсофорос“. Отличието се присъжда от фондация „Аполония“ за изключителен принос в развитието на българската култура и представянето и зад граница.С концерт на..

публикувано на 01.09.18 в 09:40

Впечатления от Истанбул Десислава Георгиева описва във втората си авторска книга

„Време без думи“ се казва новата книга на журналистът Десислава Георгиева. Тази седмица двуезичното издание на български и турски излезе от печат. Голяма част от текстовете са писани в Истанбул. Това са едни кратки миниатюри като мина време преди..

обновено на 31.08.18 в 14:23

„Пътуващо лятно кино с БНТ1" гостува в Бургаска област

Националното турне за възстановяване на летните кина в България „Пътуващо лятно кино с БНТ1“ продължава с безплатни прожекции в Бургаска област. Градовете Бургас и Царево, село Лозенец и къмпинг „Градина“ са следващите спирки от програмата на..

публикувано на 31.08.18 в 13:50

"Живея в град невероятен" на 31 август

Изкуството знаете е отражение на действителността в художествени образи. Именно то прави делника ни цветен и различен, а от днес се очертава в живота ни да навлязат много цветове, защото започват Празниците на изкуствата "Аполония" в Созопол. В днешното..

публикувано на 31.08.18 в 09:44