Коледната елха в Поморие грейва в понеделник

Изключително богата на събития е Коледно - Новогодишната програма в Община Поморие. Тази година, тя е запланувала да включи празничните светлини на коледната елха в понеделник - 3 декември. Така започват традиционно коледно-новогодишните празници...

публикувано на 29.11.18 в 12:57

С почит към Антим I

Тракийското дружество Странджа отбеляза  130-та годишнина от смъртта на екзарх Антим I.С панихида в храм Света Троица бе почетена паметта на бележития духовник. Тракийското дружество Странджа  в момента сме хиляда души. Календарът ни е доста..

публикувано на 29.11.18 в 12:35

Младежи със специфични потребности представят своя изложба тази вечер

В 18.00 часа днес, в зала 1 на Експо център "Флора" екипът и потребителите от Център за социална рехабилитация и интеграция, управляван от Община Бургас, организират за втори път Благотворителна изложба под надслов "Порив за полет". Картините са..

публикувано на 29.11.18 в 11:26

"Петлите" представят "Легендата" тази вечер в Операта

Танцова формация „Петлите“ ще представи тази вечер от 19 ч. пред бургаската публика премиерата на най-новия си спектакъл „Легендата“. Той е базиран на легендата за крепостта до село Русокастро. „Петлите“ ще пресъздадат на сцената магичната..

публикувано на 29.11.18 в 11:02

За втора година избират "Ученик на годината"

Община Бургас стартира за втори път кампанията "Ученик на годината". Тя е част от програмата "Бургаски деца" на администрацията и има за цел да насърчава и подкрепя изявени младежи с постижения в областта на образованието, науката и изкуствата. Имената..

публикувано на 29.11.18 в 09:45

"Бургазъ Тренъ" потегля на Никулден

След повече от 90 години бургазлии отново ще имат възможност да се "повозят" на теснолинейката "Бургазъ Тренъ". На празника на града - 6-ти декември, Никулден, влакчето ще "потегли" от градинката до сградата на Общината, за да върне времето назад и покаже..

публикувано на 28.11.18 в 18:30

Музикална вечер с орган и цигулка в зала „Съвременност“ в Ямбол следващата седмица

На 5 декември, сряда, от 18:00 часа, почитателите на класическата музика имат възможност да се насладят на Музикална вечер с орган и цигулка в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“. Звездите на вечерта са концертмайсторът на..

публикувано на 28.11.18 в 17:44

Бургаски археолог представя хилядолетни съдове

"Ранно и среднохалколитни антропоморфни съдове-хранилища от българското черноморско крайбрежие" представя музейната лекция тази събота, на 1 декември. Лектор е археологът Мирослав Класнаков – специалист по праистория и ръководител на проучванията на..

публикувано на 28.11.18 в 15:34

Коледната елха на Сливен вече пристигна

Пристигна коледната елха на Сливен. Тя ще бъде монтирана на обичайното си място пред сградата на Общината. 40-годишният смърч е докаран от местността „Преградите“ над село Бяла, намиращо се в Сливенския балкан. Височината му е около 12 метра...

публикувано на 28.11.18 в 15:30

Концерт на Trio Quatro в Бургас

Концертът "Музика от една фотоизложба" на Trio Quatro ще се проведе на 28 ноември от 18.00 ч. в Културния център "Морско казино", съобщиха от Община Бургас. Програмата включва произведения и жанрове от XIX до XXI век. Концертът представлява музикално..

публикувано на 27.11.18 в 12:14