Музиката, заради която гледаме филми

Бургаската опера приема предизвикателството да разкрие тайните на френската филмова музика и да представи изкуството на Мишел Льогран, Франсис Ле, Льофебър, Косма и Шарл Азнавур. „Шербургските чадъри”, “Любовна история”, “Мулен руж”,..

обновено на 09.03.18 в 11:48

Детски литературен клуб "Малкият принц" отваря врати в Бургас

В Бургас отваря врати  Детски литературен КЛУБ (ЧИТAЛНЯ) "Малкият принц". Той е безплатен и има за цел да запознае децата с езика на литературата по забавен и интересен начин като изгражда у тях полезни знания за света, в който живеят.  Книгите са..

публикувано на 09.03.18 в 11:47

Най-награждаваният филм през миналата година открива "София филм фест на брега"

20 пълнометражни и 12 късометражни филма ще бъдат прожектирани пред бургаската публика през 9-те фестивални дни на 16-то издание на "София филм фест на брега". Фестивалът ще се проведе от 15 до 23 март в Общинско кино "АБ" в сградата на ДТ..

публикувано на 07.03.18 в 17:16

Детският хор "Трепетлика" получи наградата за "Млади фолклорни таланти" на БНР

Бургаският детски хор "Трепетлика" към Центъра за подкрепа и личностно развитие получи първо място в категория "Хорове" за 2017-та година на радио конкурса "Млади фолклорни таланти" на предаването "Рано в неделя", програма "Хоризонт" на Българското..

публикувано на 07.03.18 в 12:49

"Каква невеста си била ти, мамо" показват в Етнографския музей

Как се е променила булчинската традиция на българите през XX век представя гостуваща изложба от Димитровград, която ще бъде открита днес в Етнографския музей в града ни. Тя включва 20 булченски рокли, аксесоари и снимков материал, съобщи уредникът..

публикувано на 07.03.18 в 10:20

Възхита по куклите на Ида

Тe ни привлича с шарени кукли, с превръщането на невъобразимото в нещо приятно за гледане и докосване. Ида Богословска от Москва изгражда света, както си го представя, и после кани разни хора на разходка в него.  Занимава се с кукли от 6 години. Всяка..

публикувано на 06.03.18 в 16:35

"На концерт в сряда" с НУМСИ "Панчо Владигеров"

Три невероятни срещи, изпълнени с красотата на българската класическа музика предстоят в рамките на проект „На концерт в сряда” в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров”, информират от училището.  На 7,..

публикувано на 06.03.18 в 15:55

Конкурс за есе и рисунка на съдебна тема

Окръжен и Районен съд – Бургас с подкрепата на Регионално управление на образованието – Бургас, обявяват конкурс за есе и рисунка за студенти и ученици от региона. Той ще се проведе в три раздела и възрастови групи, информират от пресцентъра на..

публикувано на 06.03.18 в 15:49

"Любовна история" с френска филмова музика в бургаската опера

„Мулен Руж“, „Фантомас“, „Шатовалон“, „Един мъж и една жена“, „Любовна история“, „Бегълците“, „Крилце или кълка“, „Техеран 1943“, „Мания за величие“, „Вратите на нощта“, „Шербургските чадъри“, „Полицаят от Сен Тропе“, „Париж продължава да пее“,..

публикувано на 06.03.18 в 15:36

Откриха изложба на бургаското СУ "Иван Вазов"

През 2018 година СУ „ Иван Вазов” навършва 60 години от създаването си. Бургаското училище отбелязва годишнината с редица инициативи. Една от тях е изложба на тема „Отечество любезно, как хубаво си ти“. Тя бе открита в Областна администрация -..

публикувано на 06.03.18 в 15:19