През юли в Летния театър ще звучи филмовата музика от продукциите за Джеймс Бонд

56 години след появата на харизматичния Агент 007 и в разгара на снимките на 26-тия филм за Джеймс Бонд, Софийската филхармония ще припомни някои от най-хубавите музикални моменти на класическата поредица в бургаския Летен театър на 8 юли от 20.00 часа...

публикувано на 12.06.18 в 11:05

Балканският фестивал на изкуствата за пети път в Карнобат

За пета поредна година Карнобат ще бъде домакин на Балканския фестивал на изкуствата и ще даде възможност на талантливи изпълнители, танцьори, певци и артисти от България, Албания, Румъния, Македония, Сърбия и Република Сръбска от Босна и Херцеговина да..

публикувано на 11.06.18 в 13:36

Тази събота островът предлага пресни миди и хубава музика

На 16 юни (събота) остров Света Анастасия и водолазите от клуб "Приятели на морето" - Бургас канят на прясно изпечени миди на тенекия, току-що извадени от морето. За доброто настроение през целия ден ще се грижат музикантите от група "Alive Band" - Рашко..

публикувано на 11.06.18 в 11:22

Децата от „Талантино ”ще представят "Не падай духом"

 „Не падай духом” е заглавието на постановката на най-младите актьори на театрална школа „Талантино”, която ще се състои на 19 юни от 19 часа на сцената на ДНА. Текстът на Станислав Стратиев е интерпретиран от режисьора Станимир Карагьозов,..

публикувано на 11.06.18 в 10:19

Концертът на "Канарите" се отменя

Организаторите на концерта на оркестър "Канарите" съобщават, че участието се отменя. Събитието трябваше да се проведе в Летния театър на Бургас на 13 юни (сряда). 

публикувано на 11.06.18 в 09:30

В Ямбол откриват театралните празници "Невена Коканова"

За 23 път в Ямбол ще се проведат театралните празници "Невена Коканова". Първият спектакъл в програмата е днес, а п разниците ще продължат до 16 юни, съобщи директорът на Драматичния театър Михаил Лазаров: "В афиша на театралните празници сме поканили..

публикувано на 11.06.18 в 08:18

"На събор край Тунджа" в сливенското село Чокоба

Над 30 самодейни и читалищни фолклорни формации от региона са подали заявки за участие във фолклорния събор "На събор край Тунджа" в село Чокоба. Началото е от 10 часа в центъра на селото. "На събор край Тунджа" се прави през година с..

публикувано на 09.06.18 в 09:06

Започна юбилейното издание на фолклорните празници Славееви нощи в Айтос

Започна юбилейното 50-то издание на фолклорните празници Славееви нощи в Айтос. Конкурсната програма включва близо 3000 танцьори, певци и инструменталисти които ще излязат на сцена в следващите два дни в обновения парк Славеева река . По повод юбилея на..

публикувано на 09.06.18 в 08:59

Златна Костова пише "Отмъстителна поезия" и никога не се губи в превода

Журналистът и преводач Златна Костова представи в Бургас своята „Отмъстителна поезия“. Ако заглавието на новата й стихосбирка ви звучи странно, то има защо.   Обяснението на обаятелната поетеса е, че обича парадоксите, врътките, които човек не..

публикувано на 08.06.18 в 13:25

Ансамбъл „Странджа“ и ансамбъл „Иван Вълев“ изнасят съвместен концерт тази вечер

Северняшки ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев" и Професионален ансамбъл "Странджа" ще изнесат за първи път съвместен концерт. Той ще се проведе на 8 юни в Летния театър на Бургас. Съвместния проект на професионалните ансамбли, носещ..

публикувано на 08.06.18 в 12:05