Безплатна читалня „Малкият принц“ отваря врати за децата на Бургас и региона

Детски литературен КЛУБ (ЧИТAЛНЯ) "Малкият принц" отваря врати на 9 март в Бургас. Читалнята е безплатна и има за цел да  запознае децата с езика на литературата по забавен и интересен начин като изгражда у тях полезни знания за света, в който..

публикувано на 06.03.18 в 15:12
Дарението от шапки от 30 - те и 40-те год на ХХ век

Шапки от началото на ХХ век са първото дарение в кампанията на Етнографския музей

11 шапки от 30 – тe и 40 - те години на миналия век са първото дарение в кампанията на Етнографския музей в Бургас за събиране на вечерни дамски тоалети и официални мъжки костюми. Шапките са зимни, различни цветове   и са принадлежали на..

публикувано на 06.03.18 в 14:41

Саундтрак на живо към първата фантастика в киното

Училището по сценични изкуства в Бургас  ще  очаква своите приятели и почитатели на „Лунен концерт” от 18.00 часа. В първата част публиката ще види прожекция на филм от нямото кино с музика на живо към датиращата от 1902 г.  лента на Жорж..

публикувано на 06.03.18 в 10:11

Грешка по Византийско време е причината Ямбол да е градът на Диана

Прозвището „Градът на Диана“ на съвременен Ямбол е плод на грешка в изписване по Византийско време. В това е категоричен историкът Харалаби Баев.    „Византийците нямат буква Ъ, нямат и буква Б. Как един Византийски автор и сегашен грък дори,..

публикувано на 05.03.18 в 11:40

"София филм фест на брега" в памет на Георги Ингилизов

Поредното издание на "София филм фест на брега" ще се проведе от 15 до 23 март 2018 г. в Общинско кино "АБ" в сградата на ДТ "Адриана Будевска" - Бургас. То се посвещава на Георги Ингилизов, който от самото създаване на фестивала неуморно и..

публикувано на 03.03.18 в 09:35

Българовско шествие за родолюбци

Нова традиция възраждат в Българово на 3 март. Автошествие ще тръгне от гр. Бургас, ще премине по улиците на морския град и ще финишира в Българово. Освен че ще отбележат по този начин 140 години от   Освобождението на България от османско..

публикувано на 02.03.18 в 16:51

"Ние, българите" на ансамбъл "Чинари" идва в Бургас

Ансамбъл „Чинари“ ще гостува в Бургас с един от най-въздействащите си спектакли „Ние, българите“, като част от празничната програма по случай 3 март. В морския град ще представим оригиналното представление, макар и не в пълния му мащаб, каза за..

публикувано на 02.03.18 в 13:28

"Така го правят жените" в галерия „Богориди“

Традиционният проект „Така го правят жените“ представя художничките Ирина Робева, Ирина Угринова, Мария Златанова, Маргарита Дякович. Картините им са обединени от мотото «Кръг на привличане» . Ида Богословска ( Москва- Бургас) показва своите..

публикувано на 01.03.18 в 13:04

Няма Дженда в Бургас

Тази година бургазлии се завръщат към традиционните мартеници, категорични са продавачите. Предпочитат белите и червени конци. Много от тях са заложили на вълната и другите естествени материали. За децата се търсят с герои от анимационни филми...

публикувано на 01.03.18 в 12:59

През март решават как да бъдат обновени скулптурите в Морската градина

Идеята на Митко Иванов, председател на Дружеството  на художниците в Бургас, да се възстановят скулптурите  в Морската градина, като бъде създадена комисия, която да направи нов опис на произведенията и да даде препоръки за реставрация им, бе внесена в..

публикувано на 27.02.18 в 17:00