Поморийки впечатлиха Папа Франциск с вълшебни гласове

Поморийската хорова формация "Прима", с диригент Анета Драгнева- Данаилова стана част от третата Международна среща на църковните хорове във Ватикана. Хорове,   оркестри, както и музиканти от цял свят се срещнаха от 23 до 25 ноември 2018 г...

публикувано на 26.11.18 в 13:55

Факултетът за приложни изкуства към НХА открива изложба в КЦ „Морско казино“

Факултетът за приложни изкуства към Националната художествена академия представя изложба с творби на свои студенти, съобщиха от Община Бургас. Експозицията се открива на 4 декември и съдържа произведения на бакалаври и магистри от различни курсове и..

публикувано на 26.11.18 в 13:31

Богдана Петрова: Моето сърце е голямо и в него има място за поп, джаз музика и за фолклор

Богдана Петрова е талантливото незрящо момиче от Пловдив, което преди години   предизвика фурор и спечели първия сезон на музикалния формат „България търси талант”. Вместо впечатляваща кариера обаче тя изчезна от сцената. Въпреки че подписа с..

публикувано на 26.11.18 в 13:17

Шедьоври на класиката звучат във Флората

Шедьоври на калсическата музика ще звучат днес във Флората от 11ч. Мария Цветкова, Диана Василева, Нона Кръстникова, Даниела Дякова, Любомир Тодоров, Валери Турманов и Костадин Мечков ще изпълнят арии и ансамбли из световната оперна и оперетна..

публикувано на 24.11.18 в 08:50

Община Бургас очаква снимки за " #НИКУЛДЕНБУРГАС2018"

Снимайте емоционални мигове от празника на Бургас и се включете в надпреварата за най- добра снимка.  Община Бургас стартира конкурс #НикулденБургас2018, който има за цел да покаже най-любопитните моменти от празничната програма, различните събития и..

публикувано на 23.11.18 в 14:21

Криско на една сцена с "Еstrella" в Бургас

Танцова школа "Еstrella" ще отбележи своя 10-годишен юбилей с шоу-спектакъл на 14-ти декември от 19.00 часа в залата на Държавна опера-Бургас. В  "Това е нашият живот" специален гост ще бъде любимият на тийнейджърите изпълнител - Криско. Над 100 деца на..

публикувано на 23.11.18 в 13:39

"Без предразсъдъци" - специална вечер за Джейн Остин в Дома на писателя

Вечер, посветена на английската писателка Джейн Остин ще се проведе в Дома на писателя днес. Тя е озаглавена "Без предразсъдъци". Лилия Христова, Наталия Недялкова и Теменуга Захариева са изследвали не само творчеството на английската писателка, но и..

публикувано на 23.11.18 в 09:38

Денис Бучел представя стрийт фотография в Бургас

Фотографска изложба, представяща портрети на хора в градския транспорт откриват днес в художествената галерия „13-то стъпало“ в Бургас. Авторът й Денис Бучел е член на Националното Сдружение Фотографска Академия. Фотоапаратът винаги те изненадва, споделя..

публикувано на 23.11.18 в 09:06

Изложба „Иконите и вотивите в Странджа – самобитност и магия“ откриват в Царево за Никулден

Изложба „Иконите и вотивите в Странджа – самобитност и магия“, ще бъде представена в Общински исторически музей Царево, повод е официалният празник на града – Никулден. Акцент в експозицията ще бъдат реставрирани икони, дело на местни майстори,..

публикувано на 23.11.18 в 08:43

Шедьоври на белкантото ще звучат на "Флората" в събота

Солистите на Държавна опера – Бургас представят вокален камерен концерт–матине тази събота, 24 ноември, от 11 часа в залата на Експо център „Флора“. На чаша кафе или ароматен чай и хрупкави бисквитки публиката ще чуе най-звучните арии и ансамбли..

публикувано на 22.11.18 в 16:36