Криско на една сцена с "Еstrella" в Бургас

Танцова школа "Еstrella" ще отбележи своя 10-годишен юбилей с шоу-спектакъл на 14-ти декември от 19.00 часа в залата на Държавна опера-Бургас. В  "Това е нашият живот" специален гост ще бъде любимият на тийнейджърите изпълнител - Криско. Над 100 деца на..

публикувано на 23.11.18 в 13:39

"Без предразсъдъци" - специална вечер за Джейн Остин в Дома на писателя

Вечер, посветена на английската писателка Джейн Остин ще се проведе в Дома на писателя днес. Тя е озаглавена "Без предразсъдъци". Лилия Христова, Наталия Недялкова и Теменуга Захариева са изследвали не само творчеството на английската писателка, но и..

публикувано на 23.11.18 в 09:38

Денис Бучел представя стрийт фотография в Бургас

Фотографска изложба, представяща портрети на хора в градския транспорт откриват днес в художествената галерия „13-то стъпало“ в Бургас. Авторът й Денис Бучел е член на Националното Сдружение Фотографска Академия. Фотоапаратът винаги те изненадва, споделя..

публикувано на 23.11.18 в 09:06

Изложба „Иконите и вотивите в Странджа – самобитност и магия“ откриват в Царево за Никулден

Изложба „Иконите и вотивите в Странджа – самобитност и магия“, ще бъде представена в Общински исторически музей Царево, повод е официалният празник на града – Никулден. Акцент в експозицията ще бъдат реставрирани икони, дело на местни майстори,..

публикувано на 23.11.18 в 08:43

Шедьоври на белкантото ще звучат на "Флората" в събота

Солистите на Държавна опера – Бургас представят вокален камерен концерт–матине тази събота, 24 ноември, от 11 часа в залата на Експо център „Флора“. На чаша кафе или ароматен чай и хрупкави бисквитки публиката ще чуе най-звучните арии и ансамбли..

публикувано на 22.11.18 в 16:36

Подкрепете дарителската кампания на РИМ - Бургас, десет ценни икони имат нужда от реставрация

Десет икони от фонда на Историческия музей в Бургас имат нужда от спешна реставрация. За четвърта поредна година културната институция приканва родолюбиви българи да станат благодетели и да дарят средства за да помогнат за възстановяването на..

публикувано на 22.11.18 в 13:15

Ученици в Ямбол представят туристическия продукт "Различното преживяване"

Ямболската Професионална гимназия по хранителни технологии и туризъм се включва в третата Европейска седмица на професионалните умения под мотото  „Открий таланта си”. Целта е да покаже, че професионалното обучение е умен избор, водещ до високи постижения..

публикувано на 22.11.18 в 12:35

Ямбол се готви за 20-то юбилейно издание на "Кукерландия"

През 2019 г. предстои 20-ото юбилейно издание на организирания от община Ямбол Международния маскараден фестивал „Кукерландия“. Това е първият в страната ежегоден фестивал на маскарадните игри, провеждан без прекъсване от 2000 година насам. В основата му..

публикувано на 22.11.18 в 11:31

Концерт със странджански песни в Средец

Странджанската народна песен „Извор на живот, път и истина за всеки род“ е мотото на тържествения концерт, който ще се проведе тази вечер в Средец. С него фолклорна група „Китка здравец“ отбелязва своя 40 – ти рожден ден. Концертът..

публикувано на 22.11.18 в 11:28

Липсва устойчивост на културните събития в Бургас

Липсва устойчивост на културните събития и фестивалите в Бургас. Градът отстъпва по отношение на изграждането на платформи за съвременно изкуство, смята артистът преподавател в художествената академия Венелин Шурелов. Няколко са проблемите, които..

публикувано на 22.11.18 в 08:54