КНСБ: Фирмите имат рекордна печалба, да увеличат заплатите

Ускоряващо се увеличение на заплатите в страната за последните 2 години и половина отчита КНСБ, каза днес в Бургас президентът на синдиката Пламен Димитров. За третото тримесечие на 2017г. увеличението на средната работна заплата в частния..

публикувано на 08.12.17 в 16:13

Ив. Костадинов : Строителите ни са сред най-ощетените в Европейския съюз

 Похвална е инициативата за събиране на подписи в защита на равното заплащане и труд в Общността.Тя в момента се провежда във всички областни градове на страната и на територията на още 7 държави от Източна Европа.Според мен, все от някъде трябва да се..

публикувано на 07.12.17 в 16:19

Разходите на българските транспортни фирми са се увеличи заради нощувки

Разходите на българските транспортни фирми,които изпращат служителите си в командировка, са се увеличили. Причината са въведените нови условия, според които шофьорите трябва да спят в хотели, а не в камионите.Командировъчните  стигат нивата в Европа,..

публикувано на 07.12.17 в 16:01

Необходим е ремонт на 6 булеварда в Бургас

Министерството на регионалното развитие е отказало да отпусне средства за уличната мрежа в Бургас , каза кметът Димитър Николов.Необходим е ремонт на 6 основни булеварда  в града, поясни той "На бюрото ми има проект за реконструкцията на..

публикувано на 28.11.17 в 16:47

5 лева за ледена пързалка в Бургас

  Пет лева ще е цената за каране на кънки за час на ледената пързалка в Бургас. За деца от 10 до 18 години и студенти ще има намаление. Те ще заплащат по три лева, решиха днес общинските съветници. Услугата е изцяло нова за града  и се използва..

публикувано на 28.11.17 в 15:26

Подписка за равно заплащане в България и Европейския съюз започна в Бургас

Подписка за равно  заплащане  на работещите в България и Европейския съюз започна днес в Бургас. Тя е част от референдум, който ще се проведе на територията  на общността, обясни евродепутатът Ангел Джамбазки. Той посети морския град и разговаря с..

публикувано на 25.11.17 в 13:35

800 работници за бране на ягоди търси работодател от Испания

  800 кандидати за бране на ягоди търси испански кооператив чрез EURES мрежата на Агенцията по заетостта.Интервютата  ще се проведат в началото на януари 2018 г. Очакваното заминаване  е през февруари..

публикувано на 25.11.17 в 10:18

Иван Жабов: Забавените дърва ще бъдат доставени

 Дървата за огрев, от социалната програма на Община Средец, ще бъдат доставени на всички, които са ги заплатили. Това обеща пред БНР - Бургас кметът Иван Жабов. Получи се забавяне в доставката поради няколко причини, добави той: "Тръгнахме да доставяме на..

публикувано на 24.11.17 в 12:30
От това скеле през юли падна и почина млад работник в к-с

200 лева глоба за работник без каска на строеж в Бургас

Работници масово не слагат каски на строителните обекти, показват проверки на Инспекцията по труда. Оттам са предприели увеличение на глобите. От  60 съставени акта, около 40  са с увеличен размер, съобщи директорът на ведомството Павлин Васков:..

публикувано на 22.11.17 в 16:29

Връщането на патентния данък за частните квартири може да подпомогне общинските приходи

 Сезонът  в Поморие продължава благодарение на лечебната кал и на това, че  се рекламира като балнеоложки курорт. 340 хиляди лв. е приходът от туристически данък. Не съм доволен, нереално малко са  средствата,  а тези пари влагаме след..

публикувано на 12.11.17 в 08:44