Марин Киров: Това е промяна на развитието, не на отрицанието

Промяната в АБВ е безпрецедентна. За първи път отстъпва цялото политическо ръководство, но това е промяна на развитието, не на отрицанието. Тази промяна е закодирана в нашето име. Това заяви новоизбраният заместник-председател на АБВ Марин Киров пред..

публикувано на 16.01.17 в 11:00

Ракия ще се вари целогодишно, решиха депутати

Малките казани за варене на ракия ще са с вместимост до 1000 литра, а не както досега до 500 литра, решиха на второ четене депутатите от парламентарната Комисия по бюджет и финанси. Депутатите отмениха и сега действащите разпоредби, според които..

публикувано на 13.01.17 в 11:18

Депутати приеха промени в ГПК в полза на потребителите

Кай на практиката за дълг от 20 лева, да платиш 300 лева разходи за юрисконсулт, ако загубиш делото, заведено от монополист. Това стана, след като депутатите единодушно приеха промени в Гражданския процесуалния кодекс на второ четене, съобщи dnes.bg Според..

публикувано на 12.01.17 в 15:25

Нинова и Цветанов призоваха депутатите да се съобразят с народната воля

Или промяна, или всички ставаме ненужни. Така лидерката на БСП Корнелия Нинова се обърна към мнозинството в парламента. Шефовете на групите в Народното събрание по традиция изнесоха речи за приоритетите си през новата пленарна сесия, макар че тя ще приключи..

публикувано на 11.01.17 в 10:54

Правната комисия на парламента не прие резултатите от референдума на Слави

Правната комисия отказа да задължи парламента да приеме резултатите от референдума на "Шоуто на Слави". Проекторешението на ГЕРБ бе отхвърлено с 6 гласа "за" и 11 "против". То бе обсъдено на заседанието на комисията във вторник, преди първия работен ден на..

публикувано на 10.01.17 в 15:23

Правната комисия на парламента обсъжда референдума

Правната комисия на парламента ще разгледа днес решение за приемане на резултатите от референдума, който се проведе заедно с президентските избори. Това е първа точка на заседанието, след като проектът за решението беше внесен още през ноември от..

публикувано на 10.01.17 в 09:38

Кунева: Политическите сили да спрат агресивното говорене

Очаквам Народното събрание да приеме декларация на политическите сили да се извади от агресивното предизборно говорене поне темата за председателството на България на Съвета на ЕС. Това каза вицепремиерът и образователен министър в оставка Меглена Кунева...

публикувано на 03.01.17 в 11:00

Партията на Марешки щяла да бъде изненадата на предстоящите избори

До една година, ако сме първа политическа сила и управляваме държавата, горивата ще бъдат с 20-30 стотинки по-евтини от това, което е в момента в София. Това заяви в интервю за националното радио бизнесменът Веселин Марешки, като прогнозира, че неговата..

публикувано на 28.12.16 в 11:00

Много нови "играчи" на предсрочните избори очаква политолог

Голямата интрига в началото на 2017 година  ще бъде съставът на служебното правителство на Румен Радев, защото това ще бъде знаково, а ние все още не познаваме президента, неговия начин на правене на политика и неговите цели. това заяви пред БНР..

публикувано на 27.12.16 в 09:53

Може да се стигне до еднодневна и тримесечна винетка

С гласуване на първо четене на промени в Закона за движение по пътищата депутатите въведоха днес тримесечна и дневна винетка за всички превозни средства, предаде БТА. В момента дневни стикерите има само за товарните автомобили и автобусити, а за леките коли..

публикувано на 22.12.16 в 11:27