Две села в Бургаска област избират своя кмет

Частични избори за кмет се провеждат в две села в Бургаско. В руенското село Скалак има само един кандидат. Той ще бъде избран дори само един от близо 500-те жители на селото, гласува за него. Това каза Тодор Тодоров, председател на Общинската избирателна..

публикувано на 08.10.17 в 08:29

Вицепремиерът Симеонов внася сигнал до прокуратурата заради Българския морски флот

Вицепремиерът Валери Симеонов внася сигнал до Главния прокурор за незаконосъобразност на решението на Арбитражния съд към БТПП по делото за промяна на приватизационния договор на Български морски флот. Според заместник министър-председателя, решението на..

публикувано на 06.10.17 в 11:57

ГЕРБ Бургас подкрепи Делян Добрев

Бургаската структура на ГЕРБ застана зад  Делян Добрев  като разпространи декларация до медиите,  според която оставката му не трябва да бъде приета. От партията  казват, че Добрев е утвърден експерт,  доказан както в парламента, така и в изпълнителната..

публикувано на 01.10.17 в 17:07

Зала в ЕП да се казва "Никола Петков" предлагат от БЗНС

70-годишнината от екзекуцията на големия Никола Петков бе отбелязана в Бургас с изложба, събрала стари фотоси, снимков материал и документи, проследяващи живота на демократа. Повечето от тях се показват за първи път. „Събрахме документите и снимките,..

публикувано на 30.09.17 в 13:34

ВМРО - Бургас: Нужни са по строги наказания, за да се справим с циганската престъпност

Затвор за нападение над длъжностно лице и наказателна отговорност за незаконно строителство върху чужд имот, това са част от предложенията на ВМРО за законодателни промени. От партията ще разчитат на народните си представители, за да бъдат въведени..

публикувано на 27.09.17 в 15:08

Преструктурирането на "Слънчев бряг" АД е правен казус

Преструктурирането на  държавното дружество Слънчев бряг е сериозен правен казус. Причината е, че в него има частни акционери, заяви днес на пресконференция бургаският депутат от БСП Петър Кънев.Той и колегите му  народни представители отчетоха..

публикувано на 25.09.17 в 15:00

Стоил Яков: Поведението на икономическия ни министър е престъпно

Поведението на министъра на икономиката по отношение на оръжейния бизнес у нас е престъпно. Това коментира в Бургас бившият председател на борда на Терем Стоил Яков. Спирането на сделката на Кинтекс за продажба на авиобомби за Индия е удар срещу..

публикувано на 23.09.17 в 08:00

Гонят Бенчо с "Ролс Ройс" - а от БСП?

Бенчо Бенчев да напусне групата на БСП в бургаския общински съвет или самия местен парламент. Това ще бъде обсъждано на заседание на местната общинска структура днес, научи БНР - Бургас.  Причината за партийния раздор е интервю, което лидерът на БСП..

публикувано на 20.09.17 в 13:39

Избраха новото ръководство на Областния съвет на БСП – Бургас

ТВ новото ръководство влизат    Милена Куртова-Радева – заместник-председател;  Живко Господинов – заместник-председател;  Аспарух Иванов – секретар;,  Диана Гурева,  Любен Чардаков, Тинка Желязкова. На заседанието на Областният съвет е..

публикувано на 19.09.17 в 08:30

Ангел Божидаров напуска НФСБ

Ангел Божидаров напуска НФСБ, но остава в бургаския общински съвет като независим. Това поясни самият той пред БНР – Бургас. Причината за раздялата с партията, той мотивира с несъгласие с водената от лидера, Валери Симеонов, политика: " Днес..

публикувано на 15.09.17 в 16:03