ГЕРБ – Бургас с три номинации за европейската листа

Три номинации за кандидати за евродепутати ще бъдат изпратени до Изпълнителната комисия на ГЕРБ от структурата в Община Бургас, съобщиха от пресцентъра на партията. На делегатско събрание, което се проведе днес в залата на ДТ „Адриана Будевска”,..

публикувано на 10.02.19 в 16:10

Бургаската структура на НФСБ издигна Валери Симеонов за водач на листата за евроизборите

Бургаската структура на НФСБ предложи Валери Симеонов за водач на листата за предстоящите европейски избори. Пет са причините да бъде номиниран именно той, обясни депутатът Християн Митев. Една от тях е последователната политика за защита на..

публикувано на 10.02.19 в 12:24

Иво Баев: Избираемите районни кметове ще помогнат за децентрализацията на местната власт

Ако има  райониране в Бургас и избираемост на районните кметове, няма да има значение и каква е партийната им принадлежност, каза в студиото на БНР Бургас в предаването "Ден до пладне" юристът Иво Баев. "Ако хората милеят за нашия град,  както и..

публикувано на 09.02.19 в 13:39
Йордан Георгиев

Йордан Георгиев: Ако Николов не се кандидатира за кмет, изборите ще са непредсказуеми

Димитър Николов се доказа като уважаван кмет, който увеличава своите проценти на избори, коментира Йордан Георгиев. Ако се кандидатира отново, това ще е затруднение за останалите, които биха се пробвали в местния вот, смята политикът. Относно..

публикувано на 06.02.19 в 17:34

Общински съветници призовават към запазване на кардиохирургичната болница

Да бъде намерено решение, което да гарантира, че жителите на Област Бургас ще продължат да разчитат на спешна и квалифицирана кардиохирургична медицинска помощ. За това призовават общинските съветници от ГЕРБ ръководството на УМБАЛ Бургас АД, с..

публикувано на 04.02.19 в 16:00

Денят в памет на жертвите от комунизма беше отбелязан в Бургас

С панихида за жертвите от комунизма бе отбелязан Денят на признателност пред  паметника в градинката срещу Апелативния съд в Бургас. Не трябва да се проявява толерантност към тези, които са допуснали това да се случи, каза Тошко Иванов от СДС -..

публикувано на 01.02.19 в 15:13

Общинските съветници от БСП няма да подкрепят Бюджет 2019 на община Сливен

Групата съветници на БСП няма да подкрепят предложения за гласуване на утрешната сесия на Общинския съвет Проект за бюджет на община Сливен за 2019 година. Това обяви Деян Дечев, заместник-председател на Общинския съвет и представител на левицата...

публикувано на 30.01.19 в 15:23
Ивелина Василева и Димитър Бойчев

Депутати питат министри за последните случаи на застрояване

Питане до трима министри относно скандалните случаи със застрояване по морето са отправили бургаски депутати от ГЕРБ. Казусите са притеснителни и трябва да се извърши цялостна проверка, коментира Ивелина Василева. Питането ни е към министрите..

публикувано на 28.01.19 в 13:44

Електронно и дистанционно подреждат евролистата на "Да, България"

„Да, България" излъчва своите еврокандидати чрез предварителни вътрешни избори по електронен път. Гласуването е в седмицата 4 - 11 февруари. Христо Иванов заяви в Бургас: Първото в българската практика политическо приложение за смартфон..

публикувано на 26.01.19 в 13:14
Драгомир Стойнев

Лишаване от всички помощи, ако детето не ходи на училище, предлага БСП

Всички видове помощи да бъдат орязвани, ако дете не посещава училище. Това предлагат от БСП като средство за по-успешна ромска интеграция. Политиките към момента са провалени, коментира в Бургас заместник – председателят на парламентарната..

публикувано на 21.01.19 в 12:22