БСП Бургас: Отчетът на бюджета на община Бургас е лишен от аналитичност

БСП – Бургас намира представения отчет за изпълнение на бюджета и на сметките за средства от Европейския съюз на Община Бургас, за формален и лишен от аналитичност. Това те заявяват в отворено писмо до медиите.  Според тях, финансовите показатели на града..

публикувано на 31.07.18 в 09:38

Административният съд в Бургас отхвърли няколко текста от Наредбата за преместваемите обекти

Няколко текста от Наредбата за премествамите обекти в града бяха отхвърлени от Бургаския административен съд. Делото бе заведено от две браншови организации, несъгласни с документа. Според магистратите, комисията, която разпределя местата за павилионна..

публикувано на 30.07.18 в 08:32

Над 1000 социалисти от област Бургас заминават за Бузлуджа

Над 1000 социалисти от област Бургас ще се включват в отбелязването на 127-годишнината от създаването на Българската социалистическа партия и началото на социалистическото движение в България. Събитието ще се проведе утре на Бузлуджа. Млади..

публикувано на 27.07.18 в 11:51

Янко Иванов е новият заместник-министър на земеделието

Янко Иванов е новият заместник-министър на земеделието, храните и горите.  Бил е последователно зам.-генерален директор и генерален директор на Националната ветеринарно-медицинска служба към министерството на земеделието, а по-късно става и регионален..

публикувано на 26.07.18 в 14:38

БСП: Спортният комплекс в „Славейков“ - оскъпен, трибуните ги няма

С милион и половина лева е оскъпен спортният комплекс „Парк Арена“ в кв. „Славейков“. Информацията изнесоха на пресконференция от БСП – Бургас. В окончателния вариант липсват и трибуни за 700 000 лв. Около 16.6 милиона лева е била цената на..

публикувано на 17.07.18 в 16:48

Валери Симеонов: Хотелиерите имат основание да са недоволни от промените в Закона за туризма

Хотелиерите имат основание да са недоволни от готвените промени в Закона за туризма. Това коментира в Несебър вицепремиерът Валери Симеонов, който се срещна с представители на бранша, по тяхно искане. Стана ясно, че изваждането на националните..

публикувано на 17.07.18 в 08:43
Костадин Марков

Костадин Марков напуска поста заместник-председател на СДС

Костадин Марков обяви пред БНР Бургас, че подава оставка от поста зам. -председател на СДС. "Има морална и политическа страна на това мое решение. Аз бях от тези, които искаха Тони Койчев да е председател на съюза и не считам, че мога да се..

публикувано на 16.07.18 в 13:32

Турският консул в Бургас: Преди две години осуетихме голяма опасност за страната ни

Турция очаква българските власти да предприемат мерки спрямо мюсюлмански религиозни училища в София и Пловдив, те трябва да се закрият и да бъдат прехвърлени към други институции. Това заяви турският консул в Бургас Нурай Иньонтепе по време на..

публикувано на 13.07.18 в 14:35
Димитър Бойчев

Димитър Бойчев (ГЕРБ): Необходими са дебат и търсене на баланс при приемане на промените в Закона за шума

„Получи се добър дебат в зала по законопроекта, свързан с шума и вредните въздействия от него и безспорно имаше нужда от такъв. Това е предпоставка за балансиран и действащ закон, който ще бъде постигнат с прецизиране на текстовете. Това заяви от..

публикувано на 12.07.18 в 15:06

Ася Пеева, депутат от ГЕРБ - Бургас: Започна ремонтът на пътя Просеник - Горица

Ремонтът на пътя Просеник-Горица вече е започнал и много скоро всички, които ежедневно го използват, ще пътуват безопасно и удобно. Това сподели народният представител от ГЕРБ-Бургас Ася Пеева. Натоварената отсечка е част от републикански път..

публикувано на 12.07.18 в 12:12