Избирателна активност от 40% в с. Скалак и 52% в с. Чукарка на частичните местни избори

Малко над 52% са гласували на частичните  местни избори в айтоското село Чукарка. Данните са към 16 часа, информира Ивайла Гаджерукова, председател на Общинската избирателна комисия в Айтос. Там четирима кандидати се борят за кметския стол. В руенското..

публикувано на 08.10.17 в 17:42

Ако "Слънчев бряг" АД се ликвидира, Несебър трябва да плати 30 млн лв обезщетения на частните акционери

Ако се върви към ликвидация на акционерното дружество „Слънчев бряг“, трябва да бъдат обезщетени и частните акционери. Това коментира бургаския депутат от ГЕРБ Димитър Бойчев. 75% е собствеността на държавата, тя може да бъде продадена за символичната сума..

публикувано на 08.10.17 в 14:43

30% е избирателната активност в айтоското село Чукарка, 25% - в с. Скалак

В две бургаски села се провеждат частични местни избори. Към 12 и 30 часа, за кмет на руенското село Скалак са гласували 25,39% или 130 човека от 512-те жители на селото с право да упражнят правото си на вот. Това информират членове на Общинската..

публикувано на 08.10.17 в 12:49

Две села в Бургаска област избират своя кмет

Частични избори за кмет се провеждат в две села в Бургаско. В руенското село Скалак има само един кандидат. Той ще бъде избран дори само един от близо 500-те жители на селото, гласува за него. Това каза Тодор Тодоров, председател на Общинската избирателна..

публикувано на 08.10.17 в 08:29

Вицепремиерът Симеонов внася сигнал до прокуратурата заради Българския морски флот

Вицепремиерът Валери Симеонов внася сигнал до Главния прокурор за незаконосъобразност на решението на Арбитражния съд към БТПП по делото за промяна на приватизационния договор на Български морски флот. Според заместник министър-председателя, решението на..

публикувано на 06.10.17 в 11:57

ГЕРБ Бургас подкрепи Делян Добрев

Бургаската структура на ГЕРБ застана зад  Делян Добрев  като разпространи декларация до медиите,  според която оставката му не трябва да бъде приета. От партията  казват, че Добрев е утвърден експерт,  доказан както в парламента, така и в изпълнителната..

публикувано на 01.10.17 в 17:07

Зала в ЕП да се казва "Никола Петков" предлагат от БЗНС

70-годишнината от екзекуцията на големия Никола Петков бе отбелязана в Бургас с изложба, събрала стари фотоси, снимков материал и документи, проследяващи живота на демократа. Повечето от тях се показват за първи път. „Събрахме документите и снимките,..

публикувано на 30.09.17 в 13:34

ВМРО - Бургас: Нужни са по строги наказания, за да се справим с циганската престъпност

Затвор за нападение над длъжностно лице и наказателна отговорност за незаконно строителство върху чужд имот, това са част от предложенията на ВМРО за законодателни промени. От партията ще разчитат на народните си представители, за да бъдат въведени..

публикувано на 27.09.17 в 15:08

Преструктурирането на "Слънчев бряг" АД е правен казус

Преструктурирането на  държавното дружество Слънчев бряг е сериозен правен казус. Причината е, че в него има частни акционери, заяви днес на пресконференция бургаският депутат от БСП Петър Кънев.Той и колегите му  народни представители отчетоха..

публикувано на 25.09.17 в 15:00

Стоил Яков: Поведението на икономическия ни министър е престъпно

Поведението на министъра на икономиката по отношение на оръжейния бизнес у нас е престъпно. Това коментира в Бургас бившият председател на борда на Терем Стоил Яков. Спирането на сделката на Кинтекс за продажба на авиобомби за Индия е удар срещу..

публикувано на 23.09.17 в 08:00