Неделно училище строят в Бургас

Първа копка на сграда на неделното училище беше направена в Бургас. Тя ще се издигне зад спирката на тролеите на ул. Сан Стефано. Няколко години към  храм свети "Иван Рилски" православни занимания се организират  за  деца и възрастни. Те ще могат да..

публикувано на 19.10.17 в 17:16

Липсата на кадри е една от причините за спад на американските инвестиции у нас

Демократичните ценности и българо-американските отношения бе тема на лекцията на американския посланик у нас Ерик Рубин, която той представи пред бургаски студенти. Сред акцентите в нея бяха проблемите на американските инвеститори у нас. " През..

публикувано на 19.10.17 в 17:06

От ВиК обещават до края на годината да приключат ремонтите по "Богориди"

До края на годината ще приключат ВиК ремоните по улица „Алеко Богориди“ в Бургас. С подмяната на водопровода се поставя началото на цялостната реконструкция, която предстои да бъде извършена на бургаския булевард, в частта му от  ул. "Лермонтов"..

публикувано на 19.10.17 в 12:14

Поморие събра над 1000 подписа в защита на болницата си

Само за два дни, подписката инициирана от граждани на Поморие в защита на местната болница, събра близо 1000 подписа. Тя е адресирана лично до премиера Бойко Борисов и цели спешни мерки за запазване дейността на МБАЛ Поморие и промяна в политиката на..

публикувано на 19.10.17 в 11:39

БНР – БУРГАС ПРАЗНУВА ЗАЕДНО С АЙТОС И СЛИВЕН!

За първи път БНР Бургас ще излъчва на живо от две изнесени студия. На Димитровден, ще гостуваме едновременно на Айтос и Сливен, за които 26 октомври е официален празник на града. В АЙТОС ще гостуваме с открито студио на площад „Свобода“. От..

публикувано на 19.10.17 в 11:34

Поправят оградата по турската граница след дъждовете

Завършва възстановяването на щетите на  възпрепятстващото съоръжение по българо-турската граница, нанесени от природно бедствие в община Малко Търново  Бедствените наводнения през изминалите седмици нанесоха значителни щети в района на община Малко..

публикувано на 19.10.17 в 11:11

Над 60 учени от 3 континента пристигат в Поморие за престижен научен форум

От 25 до 28 октомври 2017 г. Поморие ще бъде домакин н амеждународна научна конференция под надслов „Симеонова България в историята на европейския Югоизток: 1100 години от битката при Ахелой”. Градът ще посрещне елита на българската и световна..

публикувано на 19.10.17 в 09:12

Ремонтът на "Богориди" притеснява търговците

Търговци на улица  "Богориди" се притесняват за ремонта, който започна там. Според тях той ще продължи по-дълго и ще ограничи достъпа на хора до търговските им обекти. Някои са предвидили и специални мерки, за да намалят загубите си: "Наемите са..

публикувано на 19.10.17 в 08:41

Екоактивисти сигнализират за унищожаване на дюни на Южния плаж в Несебър

Според екоактивистите изграждането на плажни диги по това време на годината води до унищожаване на ембрионалните дюни на Южния плаж в Несебър. В социалните мрежи те са публикували снимки и видео на защитата срещу бурното море. Екоактивистът Тома Белев..

публикувано на 18.10.17 в 17:41

Онкологичният център в Бургас няма финансови проблеми

 Комплексният онкологичен център в Бургас няма проблеми с  финансирането. Справяме се, за съжаление, пациентите ни се увеличават, каза управителят му д-р Христо Дечев: Това увеличава обема на работата и съответно и обема на приходите в здравното..

публикувано на 18.10.17 в 12:35