Бургаски младежи кандидатстваха за стажове в Дегендорф

Немски работодатели  провеждат днес интервюта с бургаски младежи от 18 до 27 години за придобиване на професионална квалификация чрез стаж в Дегендорф, Германия. Какво се търси и какво се предлага,  В Бавария има само два процента безработица. немските..

публикувано на 22.05.17 в 16:11

Гъба изсушава иглолистни дървета в Бургаско

Гъбно заболяване е причина за изсушаването на част от иглолистните дървета в Бургаска област. Влажността през тази година и липсата на естествени врагове в природата допринася за бързото й развитие, обясни експертът доц. Здравко Сталев по време на..

публикувано на 22.05.17 в 15:43

2 лева за час престой в "синята зона" на Слънчев бряг

  От първи юни 2 лева на час ще бъде паркирането в границите на синята зона в Слънчев бряг, няма промяна в обхвата й, каза Златко Димитров , директор на Слънчев бряг АД . Има утвърдена транспортна схема: "Ясни са местата за паркиране на автомобилите,..

публикувано на 22.05.17 в 14:20

Данъчните запечатват обекти, не издаващи фискален бон

Данъчните ще запечатват обекти при неиздаване на касова бележка. Мярката вече се прилага, а от началото на годината в областите Бургас, Ямбол и Сливен, има затворени над 90 търговски обекта.  Държавните институции ще затегнат контрола и през това лято в..

публикувано на 22.05.17 в 14:09

251 зрелостници не се явиха на втората матура в Бургаско

Не са установени нарушения и преписвачи при провеждането на втория държавен зрелостен изпит по желание. 2736 са учениците, които са се явили на изпита днес, обясни началникът на Регионалното управление на образованието Виолета Илиева:  "От заявилите..

публикувано на 22.05.17 в 13:16

Заради баловете променят маршрута на тролеите

Променят маршрутите на тролеите по линия Т2 , заради абитуриенските балове на 24 май. Във връзка с изпращанията на Механото и ПГТ “Проф. Асен Златаров”, бургаската улица “Дунав” ще бъде затворена за движение между 16:30 и 20:00 часа. В  посочения..

публикувано на 22.05.17 в 11:43

НАП започва лятна кампания по морето

Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас организира среща между представителите на държавните институции, полицията и кметовете на морските общини от Бургаска област, на която ще бъде обсъдено междуинституционалното..

публикувано на 22.05.17 в 11:08

Със "синя зона" въвеждат ред в паркирането, в Стария град на Созопол

Въвеждането на „синя зона“ в Стария Созопол беше дискутирано на обществено обсъждане в града. Залата на читалището „Отец Паисий“ се оказа тясна за десетките граждани, които дойдоха да поставят своите въпроси, а и да чуят от кмета Панайот Рейзи, как..

публикувано на 22.05.17 в 09:25

Абитуриентите полагат днес втората матура

Днес  зрелостниците полагат втората матура, която е предмет по избор.  За първа година нека завършващите средното си образование, полагат писмен изпит, в такъв формат, който е разделен на модули, каза директорът на училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в..

публикувано на 22.05.17 в 09:12

Здравословната храна е инвестиция в здравето ни

Не винаги здравословната храна е по-скъпа, смята експертът нутриционист Елена Терзиева. Тази кухня е много по-семпла като приготвяне и с по-малко съставки. Според нея и хранейки се по този начин човек инвестира в здравето си.Тя споделя че се храни така..

публикувано на 22.05.17 в 09:00