Общински съветници доволни, че всеки може да участва за концесията на тенис кортовете срещу Морската администрация

Концесията на тенис кортовете срещу сградата на Морската администрация в Бургас продължава да е трън в очите на патриотите. Въпреки, че докладната беше приета от местния парламент, според общинските съветници от НФСБ и Средна европейска класа общината ще..

публикувано на 28.06.17 в 15:16
Полк. Шанън Джонсън и кметът Димитър Николов прерязаха лентата

Старите казарми се превърнаха в Дневен център

Център за деца и младежи със специални потребности  отвори врати в обновената сграда на старите казарми на 24-ти черноморски пехотен полк в Приморския парк.  В него са вложени 250 хиляди долара  от американска страна, посочи ръководителката на..

публикувано на 28.06.17 в 13:51

Ретро парад за десети път в Бургас

В Десетото юбилейно издание на ретро парада в Бургас ще се включат близо 200 класически автомобила и 20 мотоциклета от България, Сърбия, Хърватска, Словения, Русия, Чехия. Събитието ще се проведе пред Пантеона в Морската градина и се организра от Автомото..

публикувано на 28.06.17 в 11:33

Спасиха живота на бременна жена след десетчасова операция в Сливен

Екип от специалисти в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен се пребори за живота на 34-годишна бременна жена, пострадала при катастрофа. Гинеколози, ортопеди и неврохирурзи  са извършили  операцията, продължила повече от 10 часа.  Пациентката е получила..

публикувано на 28.06.17 в 09:34

Двадесет фирми ще търсят работници на трудова борса в Сливен

Тридневна трудова борса на открито стартира днес в Сливен. Около фонтана „Кълбото“ ще бъдат разположени шатрите за фирмите, които ще участват в проявата. Официалното откриване е от 10.00 часа.  Двадесет фирми,  с различен предмет на дейност ще търсят да..

публикувано на 28.06.17 в 08:51

„Малко българско училище“ от Чикаго провежда дарителска кампания

„Малко българско училище“ в чикагското предградие Ел Гроув провежда дарителска кампания за да събере средства за закупуването на собствена сграда. В него учат 600 деца и то е най - голямото от 11 - те български училища, които съществуват в Чикаго...

публикувано на 28.06.17 в 08:46

Военният санаториум в Поморие все пак ще заработи

Бившият военен санаториум в Поморие днес ще бъде представен официално като клон на велинградската болница „Вита“. От 11 ч. новото ръководство на лечебното заведение ще се срещне и с персонала му. Казусът с бившия военен санаториум в Поморие продължи..

публикувано на 28.06.17 в 08:22

Забраняват улова на бяла мида за 60 дни

Проектозаповед за забрана на улова на бяла мида е публикувана от Министерството на земеделието и храните. Предстоят и проверки от страна на институциите, свързани с незаконното тралене. Действията на министерството са по повод отправени въпроси от..

публикувано на 27.06.17 в 16:36

„Спирит ъф Бургас“ е на път да остане в историята

„Спирит оф Бургас“ е на път да остане в историята на Бургас. Втора година нито една музикална компания не се наема да организира фестивала.  Упорито се говори и че въпреки многохилядната публика, която се събира на Централния плаж в морския град, мащабното..

публикувано на 27.06.17 в 16:18

Паркингът до Сарафово става платена зона

Паркингът до Сарафово става платена зона,  решиха общинските съветници. Информира Елена Димитрова. Дали да бъде "синя зона" или платен паркинг - над тази дилема дискутираха общинските съветници на днешното заседание по докладната, внесена от кмета..

публикувано на 27.06.17 в 14:17