Природозащитници и бродиловци влязоха в пререкания за тричането

Природозащитници и полиция охраняват странджанското село Бродилово, за да не допуснат провеждането на ритуала „тричане на кучета“. По-рано днес имаше пререкания и сблъсъци между екозащитниците и местните хора. „ Варвари ли сме ние? Нито..

публикувано на 25.02.17 в 14:07

Животински трупове се разлагат насред Звездец

Трупове на животни се разлагат на поляни в малкотърновското село Звездец, а никой не взима мерки. За това сигнализира бургаският омбудсман, след като е потърсен от местни жители.  Снимките, които получава омбудсманът Таньо Атанасов от умрелите..

публикувано на 24.02.17 в 15:51

Веселин Налбантов: Нямаме кадри за туризма, за това ще си внесем отвън

Проблемът с липсата на персонал е толкова голям, че сме готови сами да си потърсим и наемем работници от чужбина. Интерес има от кадри от Украйна, Беларус, Русия. Там те получават почти същото заплащане, което и ние можем да им дадем, коментира..

публикувано на 24.02.17 в 13:49

Наемането на кадри от чужбина няма да е по евтино за бизнеса

Туристическият бранш вече може да наема кадри за сезонна заетост от страни извън Европейски съюз. С направени промени в законодателството се цели да се реши проблема с недостига на работна ръка.   Близо 750 лева на месец ще излиза чуждестранния сезонен..

публикувано на 24.02.17 в 12:41

"Бургаски деца" ще подкрепя изявени ученици

От тази година стартира изпълнението на общинската програма "Бургаски деца", която ще насърчава и подкрепя изявени ученици в областта на образование, наука и изкуство. За начало тя е финансово обезпечена със 150 000 лева и резерв за допълнителни разходи...

публикувано на 24.02.17 в 12:10

Червенокръстци набират помощи за нуждаещи се с продажба на мартенички

Български младежки червен кръст организира творчески работилнички за направата на мартеници този уикенд в голям търговски център в комплекс Славейков. Кампанията се провежда за 5 поредна година, а със събраните средства се подпомагат социалнослаби..

публикувано на 24.02.17 в 11:21

Мартениците от вълна са предпочитани от бургазлии

Българските ръчно изработени мартеници, изместват все повече обичайните китайски, които се продаваха масово преди няколко години. Цените за традиционните мартеници са от 10 стотинки до 5 лева.  Повечето от мартениците, които вече се продават на..

публикувано на 24.02.17 в 10:27

Рибарите от Северното крайбрежие протестират

Рибари от Южното Черноморие ще покрепят и днешния протест на своите колеги от север. Своето недоволство от неефективната  според тях работа на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, ще изразят с протестно шествие до  сградата на агенцията..

публикувано на 24.02.17 в 08:50

Туризмът ще разчита и на кадри от чужбина

Работодателите в туризма вече могат да наемат кадри от страни извън Европейски съюз за сезонна заетост. С промени в законодателството се цели да се реши проблема с недостига на работна ръка.  Съгласно новия закон за трудовата миграция и трудовата..

публикувано на 24.02.17 в 08:36

„Бургасбус“ организира информационна кампания за новите промени

От 24.02.2017 г. Бургас ще се сдобие с три нови линии. Тъй като всяка промяна може да е объркваща за някои граждани, „Бургасбус“ ще постави на повечето по-големи спирки подробна информация за на новите Б11, Б12 и 9.  Също така персоналът в автобусите ще..

публикувано на 23.02.17 в 16:08