С богата културна програма и чисто море посрещат в Приморско своите гости

Чисто море, слънчево и безоблачно време, така Приморско посреща своите  гости, дори и БНР Бургас, с неделното предаване  на живо "Гларуси и шамандури" , каза Люба Желева от дирекция "Туризъм   европейски фондове и програми “  в община Приморско: От 2016..

публикувано на 22.07.18 в 11:48

До лятото на 2019 година стартира единната система за туристическа информация

Единната система за туристическа информация ще заработи до май 2019 г, съобщи в Бургас министър Николина Ангелкова. Данните са защитени,осигуряват  достъп  на НАП, МВР,  общините и Министерството на туризма като оператор:  "За изпълнение на..

публикувано на 22.07.18 в 10:47

Редуцират масите и столовете на открито на пл."Тройката" след сигнали от бургазлии

Множество жалби за разполагането на маси и столове на заведения в центъра на Бургас се подават към ресорната общинска комисия. Това каза общинският съветник Пеньо Мечков. Т. нар. комисия по преместваемите обекти е сигнализирана и за шатри и маси на пл...

публикувано на 22.07.18 в 08:36

Ахтопол бе първата спирка на лятната кампания "На море - с БНР - Бургас"

Ахтопол ни посрещна с топло слънце и усмихнато настроение. Малък, спокоен и романтичен, такъв, какъвто го търсят и намират хората. Хората, които идват тук бягат от грандоманщината и търсят именно почивката и хубавите плажове, сподели кметът..

публикувано на 20.07.18 в 19:23

Що е то пресечена бира?

Първи международен фестивал на бирата се провежда в Експоцентър флора. 101 пивоварни предлагат различни видове крафт бира. Повечето са малки производители, които наблягат на изтънчения вкус и качествените продукти. На щандовете има както..

публикувано на 20.07.18 в 15:13

Бургаски ВУЗ помага на бизнеса и решава проблема в града с липсата на ИТ специалисти

Бургаският университет "проф. д-р Асен Златаров" решава проблема с липсата на високообразовани ИТ специалисти с проект за изграждане на научна инфраструктура. Проектът УНИТе е съвместен с университетите в Шумен, Русе, Техническият и Софийският..

публикувано на 20.07.18 в 13:54

Дават 4 милиона лева на Местната инициативна рибарска група в Поморие

Договор за 4 млн. лв.   финансиране на Местната инициативна рибарска група подписа кметът на Поморие Иван Алексиев. В края на миналата година предложението за финансиране събра максимален брой точки и получи одобрението на Управляващия орган на..

публикувано на 20.07.18 в 13:32

"Булевард Демокрация" - на 20 юли

На Илинден традицията, мрачната народна традиция, сочи, че морето взима жертви. Така че, бъдете внимателни. И без това гинем по пътищата, от болести или кротко си заминаваме през някой от Терминалите, че, както казва Тони Филипов, д-р, не се знае..

публикувано на 20.07.18 в 12:43

НАП напомня: Завършилите ученици трябва да внасят сами осигуровките си

Завършилите средно образование в Бургаска област близо 3000 ученици, имат ангажимент да внесат в НАП здравни вноски за своя сметка до започване на работа или на следване.  Бъдещите студенти трябва да подадат декларация образец 7 за това, че ще се..

публикувано на 20.07.18 в 11:23

Земляческа среща за 90-годишнината на църковния храм „Свети пророк Илия“, организират в сливенското село Горска поляна

Земляческа среща, посветена на 90-годишнината от изграждането на църковния храм „Свети пророк Илия“, организират в сливенското село Горска поляна. Тя ще се проведе на 21-ви юли, ден след Илинден, в чест на храмовия празник на църквата, наскоро..

публикувано на 20.07.18 в 10:34