Няма пари за поддръжка на скривалищата в Бургас

Няма средства за поддържането на скривалища при определен вид атаки над градовете. Отделно, нормативната уредба в тази посока не прецизна и не дава яснота какво да се прави с тези обекти.  18 скривалища има на територията на Бургас, които са собственост..

публикувано на 24.04.17 в 12:52

Бургас и региона без вода, спират я за профилактика

"Водоснабдяване и канализация" ЕАД уведомява жителите на град Бургас и населените места водоснабдени от система "Камчия"/Айтос, Карнобат, Несебър, Поморие, Камено, Сунгурларе, Руен/, че във връзка с пролетно-лятната профилактика на съоръженията ще бъде..

публикувано на 24.04.17 в 11:57

90 фирми на Флора 2017

Екзотично хищно растение от Ботаническата градина в "София", ароматна маслодайна роза "Дамасцена" от долината на розите, причудливи бонсай дръвчета, орхидеи във всички възможни цветове, пана от скандинавски мъх - най-модерното решение в интериорния..

публикувано на 24.04.17 в 10:56

Двама министри ще участват в дискусия за подготовката на специалистите в туризма

Министърът на туризма Стела Балтова и министърът на образованието и науката проф. Николай Денков ще участват в кръгла маса на тема „Образованието и реализацията на специалистите в сферата на туризма“. Дискусията се организира от Министерството на туризма..

публикувано на 24.04.17 в 09:15

КРИБ и общината обмислят проблема с недостиг на кадри

Алтернативни начини за справяне с проблема с недостига на работна ръка в региона в краткосрочен план ще бъдат представени днес от 15.30 ч от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в Бургас. Събитието е под мотото „Привличане на кадри за..

публикувано на 24.04.17 в 09:09

Бургазлии не знаят как да реагират при опасност

Бургас е един от 11-те града, в които има акустични сирени за предаване на националния сигнал за тревога. Те се излъчват тестово два пъти в годината, както и на 2 юни. Бургазлии не са запознати какво да предприемат, ако ги чуят при реална опасност,..

публикувано на 24.04.17 в 08:52
Колоездене

Велоуикенд в Бургас, затворени са част от улиците в града

През почивните в Бургас се провежда колоездачното състезание "Купа Бургас", което ще продължи до 17,00 ч. Състезанието ще премине в два етапа. Маршрутът  е  от  бул. "Демокрация" /в районна на Турското консулство"/ посока жк. "Лазур" обръщане на..

публикувано на 22.04.17 в 13:38

Над 1100 туристи пристигнаха с първия за сезона круизен кораб в Бургас днес

 С автобуси те бяха изведени до различни дестинации по Българското Черноморие.  Предимно французи са туристите от лайнера Costa NeoRiviera. Те са избрали да посетят културно-исторически дестинации в България, обясни един от туроператорите.  Луп е от..

публикувано на 22.04.17 в 11:49

Днес бургазлии могат да изпробват различни велосипеди на Флората

Инициативата "Аз карам велосипед, последвай ме!" се провежда днес и утре в Бургас. Експозиционен център "Флора " ще се превърне в терен за любителите на велосипеда и активния начин на живот.  В зала №4 ще се проведе изложение на велосипеди Sprint и..

публикувано на 22.04.17 в 10:39

Авариен ремонт променя организацията на автомобилното движение

Заради извършването на аварийни ремонти на ВиК мрежата ул. "Константин Величков", в участъка от ул. "Велико Търново" до ул. "24-ти пехотен Черноморски полк", ще бъде затворена за движение в периода от 08.30 ч. на 24 април, понеделник, до 17.30ч. на..

публикувано на 22.04.17 в 10:29