Известен хирург стана част от екипа на УМБАЛ Бургас

Един от най-известните специалисти по лицево-челюстна хирургия в страната стана част от екипа на УМБАЛ Бургас. Това е д-р Константин Димов, завеждащ Отделението по лицево-челюстна хирургия в УМБАЛСМ „Пирогов“, член на EACMFS- Европейска асоциация на..

публикувано на 10.12.18 в 16:35

БНР Бургас подкрепя кампанията "Купи и дари"

10-та поредна година, младите ентусиасти от Ротаракт Бургас Приморие, ще съберат и ще дарят пакети с хранителни продукти на социално слаби семейства в Бургас. „Купи и Дари" стартира през 2008 г. Идеята на проекта е докато пазаруват за себе си, хората..

публикувано на 10.12.18 в 16:14
Илиян Павлов, управител на Центъра за временно настаняване на бездомни в Бургас

Само едно легло е свободно в Центъра за временно настаняване на бездомни в Бургас

В студените месеци Центърът за временно настаняване на бездомни в Бургас работи при пълен капацитет. При 30 легла, в момента има свободно само едно място за човек изпаднал в нужда, обясни неговият управител Илиян Павлов.  "Има голям интерес, но..

публикувано на 10.12.18 в 15:43

Водата в Бургас поскъпва от януари с 10 на сто

Поскъпване на водата в Бургас се очаква с 10% от 1 януари догодина. Това става ясно от подадените разчети и доклади на ВиК дружеството в града до Комисията по енергийно и водно регулиране.  Увеличението  на ВиК услугите ще засегне 27 населени места в..

публикувано на 10.12.18 в 15:22
Специализираният съд заседава на 7 декември по делото срещу Евгения и Николай Баневи.

"Булевард Демокрация" - на 10 декември

Голяма радост ни налегна сега. Вече сме доволни, че държавата арестува Баневи и сега държавата ще им вземе милиарда от швейцарските банки. Представяте ли си колко пътища могат да се направят с него? Всъщност, може и да не е толкова много, като..

публикувано на 10.12.18 в 14:59

БСП: Стара Загора изпреварва Бургас по икономическо развитие

И тази година в Бургас не дойдоха големите инвеститори,които бяха обещани ,че ще раздвижат местната икономика, заявиха днес бургаските депутати от БСП. Те отчетоха дейността си за 2018 години и подчертаха, че Варна, Пловдив, дори и Стара Загора..

публикувано на 10.12.18 в 14:18

Ученици от гимназията по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" впечатлиха с проект учени от БАН

Клуб „Величието на България“ е създаден през 2017 година в професионалната гимназия по туризъм „Проф. Асен Златаров“ по проект „Твоя час“. Негов ръководител е старши учителят по история Петя Кудева. В него участват 20 ученици от 9, 11 и 12 клас...

обновено на 10.12.18 в 11:41

Предстои изграждането на приют за бездомници в Сливен

В Сливен предстои да бъде изграден приют за бездомни. Общината е предвидила необходимата сума за това и очаква европейските средства за изграждането на центъра. Общо 2.2 милиона са отделените средства, каза Стоян Марков. В момента общината разполага с..

обновено на 10.12.18 в 11:13

Мръсен въздух в Долно Езерово, мобилната станция отчита завишени нива на финни прахови частици

Завишаване на финните прахови частици в квартал Долно Езерово отчита мобилната станция за контрол на чистота на въздуха. От края на октомври тя е разположена в квартала и извършва 24-часови замервания за концентрациите на основни и специфични замърсители..

публикувано на 10.12.18 в 10:49

С благотворителен оперен концерт събират средства за спасяването на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

С благотворителен оперен концерт продължава започналата преди три години кампания за спасяването на паметника на някогашния Шести артилерийски полк в Сливен, проявата е на 10 декември в местната зала..

публикувано на 10.12.18 в 09:15