Почина бившият директор на РИОСВ - Бургас доц. Симеон Симеонов

След кратко боледуване почина един от дългогодишните директори на Регионална инспекция по околната среда и водите - Бургас доц. Симеон Симеонов. Опелото ще се състои в Ритуалната зала на 22 септември от 15 часа. Поклон пред паметта му!

публикувано на 21.09.18 в 20:00

"Булевард Демокрация" - на 21 септември

Първите 250 гривни за проследяване щели да са готови още през ноември, похвалила се в Ловеч правосъдният министър Цецка Цачева. Спокойно, няма да следят всички нас (то няма и да стигнат), а само доказаните престъпници или тия, дето са в процес на..

публикувано на 21.09.18 в 14:50

С нова техника Бургаската болница започва кампания срещу мозъчния инсулт

Модерен доплер за около 25 хил. долара получи бургаската многопрофилна болница. С апаратът ще се правят изследвания на кръвоносните съдове. Той е дарение от Ротари Дистрикт в рамките на проект за превенция на исхемичния мозъчен инсулт...

публикувано на 21.09.18 в 13:18

До края на годината става ясно ще ремонтират ли бившия ДНА в Средец

До края на годината ще стане ясно дали ще бъде спечелен проекта за ремонт на бившия Военен клуб в Средец. Общината е кандидатствала по Програмата за трансгранично сътрудничество и чака одобрение. Идеята ни е да разделим сградата на няколко части,..

публикувано на 21.09.18 в 13:13

Служител на Агенцията по храните задържан с подкуп

Служител от Областната дирекция по безопасност на храните в Ямбол е задържан при вземане на подкуп в Елхово. Задържаният е главен инспектор в областната дирекция и като длъжностно лице е поискал и приел подкуп от собственик на търговски обект в Елхово в..

публикувано на 21.09.18 в 10:15

Приморско отбелязва Деня на независимостта с инициативи от и за деца

„…прогласявам съединената на 6 септемврий 1885 година България за независимо Българско Царство… . Да живее свободна и независима България! Да живее Българският Народ!…“. С това завършва Манифестът на княз Фердинанд I , с който на 22..

публикувано на 21.09.18 в 09:52

Министърът на образованието Красимир Вълчев е на обиколка в Сливенска област

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев е на обиколка в Сливенска област. Днес той ще се срещне с директорите на детски градини и училища от региона. Началото на срещата е предвидено за 10.00 в хотел „Национал палас“. По време на..

публикувано на 21.09.18 в 08:32

Промяна в движението по ул. "Даме Груев" от днес

Във връзка с извършването на строителни дейности на ул. “Даме Груев”, в участъка от ул. “Лазар Маджаров” до бул. “Струга”, ще бъде въведена временна организация на движението, предупреждават от Общината. Промяната ще бъде в сила от 08.30 ч. днес до 20.00..

публикувано на 21.09.18 в 07:22

Жителите на "Долно Езерово" се разбраха с "Бургасбус" - отменят протеста

Протестът срещу новото разписание на автобус №7, който беше планиран за този петък от 17:30 на кръговото движение на КАТ се отменя. След проведена среща в късния следобед вчера е постигнат консенсус между жителите на Долно Езерово и Бургас бус. Исканията..

публикувано на 20.09.18 в 17:27

Абумелих: Най-добре е да се въведе задължителна здравна застраховка

Задължителна здравна застраховка би била най-добрия вариант за пациентите. Това коментира пред БНР - Бургас собственикът на болница „Дева Мария“ Семир Абумелих. Вторият стълб на здравното осигуряване ще гарантира на хората, че няма да плащат нищо..

публикувано на 20.09.18 в 15:27