ПП "Странджа" е с нов директор

Инж. Румяна Цвяткова е новият директор на Дирекция природен парк „Странджа”. Предишният директор на най-голямата защитена територия у нас, инж. Стафан Златаров бе свален от поста в началото на годината. След това мястото му зае бившият директор на..

публикувано на 15.11.18 в 16:48

Почистиха опасни участъци от реки и дерета в Бургаско

Опасни участъци от речни корита и дерета в Бургас са почистени в помощта на затворници и на местната пожарна. Инициативата идва от областният управител Вълчо Чолаков, който търси начини за превенция на наводнения, без това да коства..

публикувано на 15.11.18 в 15:15

"Булевард Демокрация" - на 15 ноември

Почвам да си мисля, че ако сега кажа и напиша, че от небето валят жаби, поне 20 души ще започнат да се възмущават от факта и да винят управляващите. Без да са проверили. А още десет ще вземат кофи и ще тръгнат да събират, защото са чували, че..

публикувано на 15.11.18 в 15:10

Часовникът в Бургас ще заработи едва през 2019

Часовникът на улица "Александровска" не работи  заради повреда в задвижващия механизъм. Заради възрастта си той вече е морално остарял и извършването на поправка е невъзможно, съобщиха от общината.  През следващата година, когато метеорологичните условия..

публикувано на 15.11.18 в 10:46

Започват Коледните пости

Днес започват 40-дневните Коледни или Рождественски пости, които ще завършат на  Бъдни вечер. От началото им до празника Въведение Богородично, който се отбелязва на 21 ноември, са забранени венчавките.Преди Коледа,  вярващите постят, за да се подготвят..

публикувано на 15.11.18 в 09:52

Отново проблеми с електрозахранането на Българово

И днес/15.11/  ще има прекъсване  на тока  в Българово, съобщиха от кметството. Причината е   подмяна на стълбове от електропреносната мрежа. Смущения  ще има в източната част на града.

обновено на 15.11.18 в 09:26

Ремонтираха пешеходната пътека към Хамам баир

Ремонтирана е пешеходната пътека, водеща към местността Хамам баир,  съобщиха  от Дирекция „Общинска инфраструктура“ Сливен. Възстановена е междинната площадка, стъпалата и подпорната стена по пътеката към терена. Демонтирана е разрушената..

публикувано на 15.11.18 в 09:13

Мъж с ампутирани крака проходи

 77-годишния Стефан Дулев от Копривщица  е с ампутирани крайници и от 10 години е в инвалидна количка. Сега той ходи – благодарение на специалистите от Центъра за специализирано протезиране и рехабилитация в УМБАЛ Бургас.  Центърът е съвместен проект..

публикувано на 15.11.18 в 09:09

Повечето бургаски съветници подкрепят идеята за референдум за чистотата на въздуха

Докладна  записка за провеждането на референдум за чистотата на въздуха  е внесена от група  съветници от различни политически партии в общинския съвет в Бургас. 2 са  въпросите в допитването  - дали бургазлии искат Общината да предприеме допълнителни..

публикувано на 15.11.18 в 09:00

Сливен и Ямбол отново протестираха с шествия

Протестиращите в Сливен затрудниха за около половин час трафика в централна градска част, блокирайки с непрекъснато пресичане на пешеходните пътеки кръговото кръстовище „Розова градина“. Преди това те преминаха по главната улица на града скандирайки..

публикувано на 15.11.18 в 08:20