"Репортер 5" на 17 август

Започва след броени минути петъчното предаване "Репортер 5" , с по-важното от деня до момента. Автомобилна администрация си има нов изпълнителен директор от днес. Това е Бойко Рановски, който от март 2015 г. е бил началник на отдел „Пътна..

публикувано на 17.08.18 в 16:02

Ахтопол се включва в националния календар на Европейската година на културното наследство 2018

Есенните паламудени празници на Ахтопол вече са част от Националния календар на Европейската година на културното наследство 2018 – инициатива на Европейската комисия, включваща хиляди събития на европейско, национално, регионално и локално ниво...

публикувано на 17.08.18 в 15:30

Димитър Николов: Рано е да се каже дали ще се кандидатирам отново

Много труден и сложен въпрос е дали ще се кандидатирам отново за кмет, каза Димитър Николов в отговор на въпрос по време на изнесено студио на националното радио в Бургас.Рано е да се каже още, имайки предвид и проблемите ,които ни заобикалят, подчерта..

публикувано на 17.08.18 в 15:09

Водни бани в градина" Детелина"

Иновативен подход прилагат ръководството и педагозите на бургаската детска градина "Детелина" в к-с "Славейков" по отношение създаване на естествена среда за отглеждане на децата. По типичен скандинавски модел през деня децата правят водни бани под лъчите..

публикувано на 17.08.18 в 14:40

До два месеца концесионерът на Океанариума трябва да заплати дължимите банкови гаранции (ОБНОВЕНА)

Изграждането на океанариума в Бургас отново предизвика спорове между представители на фирмата концесионер , местната администрация и общинските съветници. По време на Комисията по правни въпроси към Общинския съвет днес стана ясно, че фирмата не е..

обновено на 17.08.18 в 13:36

Бургаската болница има нужда от основен ремонт

Сградата на Университетската многопрофилна болница в Бургас се нуждае от основен ремонт и саниране. Това коментира за БНР Бургас д-р Светлозар Георгиев, зам.-директор на лечебното заведение: "Старият корпус, т.нар. "терапевтичен корпус", беше..

публикувано на 17.08.18 в 12:00

Археологическите разкопки на западната крепостна стена на замъка на Русокастро приключиха

Приключиха археологическите разкопки на западната крепостна стена на замъка на Русокастро. Напълно са проучени още 48 м от монументалното фортификационно съоръжение, което е най-мащабното от разкритата досега укрепителна система на средновековния град, и..

публикувано на 17.08.18 в 11:47

Продължава изграждането на велоалеята към Сарафово

Проектът за изграждане на продължението на велоалеята до "Сарафово" навлиза във финалния си етап, съобщиха от община Бургас. Той   се забави,  тъй като е част от по-голям и сложен проект за брегоукрепване и овладяване на свлачищните процеси по една..

публикувано на 17.08.18 в 11:40

Поставиха обезшумителна стена на " Какао" в Слънчев бряг

 Затвореният нощен бар "Какао" в Слънчев бряг отново може да работи. Изпълнени са  всички предписания, наложени от регионалната здравна инспекция. Това е установено при нова проверка.Заведението е приведено от „открит“ в „закрит“ тип, като източната му..

публикувано на 17.08.18 в 11:33

Полагат венци пред паметника на Михаил Герджиков в Царево

Тържествено полагане на венци пред паметника на Михаил Герджиков ще се състои в Царево днес от 17.00 ч. Поводът е отбелязването на 115 години от Илинденско - Преображенското въстание. Паметникът на Михаил Герджиков в Царево се намира в Южния парк на..

публикувано на 17.08.18 в 09:48