Снимката е илюстративна

Обществени сгради в Бургас са недостъпни за хора с двигателни увреждания

За бургазлии, които ползват инвалидни колички, е невъзможно да се движат и по улици в града. Една от сградите, която е недостъпна за хората с колички е тази на Данъчното, споделя Грета Аспарухова, която също е принудена да ползва помощното средство за..

публикувано на 16.02.18 в 08:38

Сдружението на бургаските болници ще има нов председател

Нов избор на председател на Сдружението на бургаските болници предстои след седмица. Една от целите пред сдружението за тази година е недопускане на нови лимити за здравна помощ и намаляване на легловата база в болниците, което се очаква да стане с..

публикувано на 15.02.18 в 19:23

Най-доброто домашно вино избраха в село Веселие

С водосвет за здраве и берекет, и зарязване на лозя Трифон Зарезан бе отбелязан и в странджанското село Веселие. По традиция там се проведе и конкурс за най-добър производител на домашно вино. Преди години край селото е имало лозя, а сега са заменени..

публикувано на 14.02.18 в 17:30

Бургаските археолози отбелязват празника си с изложба за виното

14 февруари е и професионален празник на археолозите и по този повод утре в 17ч в Археологическата експозиция ще бъде открита любопитна изложба, която обединява традицията на виното, любовта към него и археологическата наука. Изложбата "Из мистериите на..

публикувано на 14.02.18 в 15:40

С ритуално зарязване и винени конкурси жителите на Община Приморско отбелязаха Трифон Зарезан

С ритуално зарязване, винени конкурси и много настроение жителите на Приморско, Веселие, Ясна поляна, Ново Паничарево и Писменово отбелязаха   празника на винарите, лозарите и кръчмарите Трифон Зарезан. В храм „Св. Пророк Илия“   във Веселие..

публикувано на 14.02.18 в 15:23

Спират водата утре на част от "Меден рудник" и Поморие

Заради отстраняване на ВиК авария утре смущения във водоподаването ще има в Поморие на ул. „Княз Борис I“ от 09.00 до 16.00 часа. Засегнатият участък е разположен между пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ и Руски паметник и ще бъде затворен за движение...

публикувано на 14.02.18 в 15:18

Двама са в Инфекциозното с трихинелоза, изчакват се резултатите на още 17 души

Двама души са приети в Инфекциозното отделение в Бургас с трихинелоза, изчакват се изследванията на още 17 души, каза пред БНР Бургас д-р Виргиния Цанова зам.-директор на Регионалната здравна инспекция. Заразата идва от неизследвано диво прасе..

публикувано на 14.02.18 в 13:30

Проблемите с кредити са сред най-честите жалби при омбудсмана на Бургас

Най-честата причина за усложненията при изплащането на кредити е ниската правна култура на хората, обясни общественият посредник на Бургас Тодор Стамболиев. Той допълни, че най-многобройните жалби, които постъпват при него, са именно от този..

публикувано на 14.02.18 в 12:57
рибарство и контрол иара

Проект ще подкрепя устойчивото рибарство

Правителството одобри проекта на споразумение между България и Организацията по прехрана и земеделие (ФАО) към ООН за изграждане на субрегионално техническо звено в Бургас по проекта ,,BlackSea4Fish“. Проектът е от съществено значение за страната ни,..

публикувано на 14.02.18 в 12:41

Българи и руснаци зарязаха лозята в Св. Влас

С тържествена литургия за берекет, музика и червено вино лозари и винари отбелязаха по стар стил Трифон Зарезан в Свети Влас, с който се дава начало на зарязването и подготовка за настъпващата пролет. За да се включат в традиционния празник  пред..

публикувано на 14.02.18 в 12:22