АПИ отказва да продължи стартирал ремонт на пътя „Стефан Караджово - Кошудере“

В отговор на поредно писмо на кмета на община Болярово относно ремонт на републикански път от третокласната мрежа  „Стефан Караджово" -"Кошудере“, председателят на Управителният съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов отговаря,..

публикувано на 07.12.18 в 16:42

Бургас се прости с Евгений Мосинов

Стотици хора се поклониха днес пред паметта на Евгений Мосинов. Бургаският общественик, политик и адвокат почина внезапно през седмицата. Приятели и съратници, роднини и близки изпратиха Евгений Мосинов в последния му път. В ритуалната..

публикувано на 07.12.18 в 16:12

"Булевард Демокрация" на 7-ми декември

А ако вчера всички бяхме горди бургазлии, днес е време да се върнем по родните си места заедно с личната си карта в джоба. Не за друго, а е петък. Време, в което студентите стягат багажа и се връщат да пълнят бурканите при мама и тате. Време, в което..

публикувано на 07.12.18 в 14:36

ДМСГ "Вяра, надежа и любов" получи апарат за рехабилитация от "Българската Коледа"

В помощ на деца, които се нуждаят от продължително лечение и рехабилитация, всяка година „Българската Коледа“ дарява скъпоструваща  медицинска апаратура на лечебни заведения в страната. За трети път Домът за медико-социални грижи „Вяра, надежда и..

публикувано на 07.12.18 в 13:08

Проф. Калагларски: Българското висше образование е изцяло конкурентноспособно на това в чужбина

Родното висше образование е изключително конкурентноспособно на това в ,смята проф. Георги Калагларски дългогодишен преподавател, ръководител на магистърски програми във Варненския свободен университет. Според него всеки един добре подготвен..

публикувано на 07.12.18 в 12:38

1 800 000 касови бележки от Бургас участват за голямата награда от 50 хил. лева в Лотарията на НАП

Фискални бонове за почти 26 милиона лева, регистрирани до този момент само от град Бургас, участват в надпреварата за голямата награда от 50 000 лв. във втория сезон на Лотарията с касови бележки на Националната агенция за приходите. Общият брой на..

публикувано на 07.12.18 в 10:53
Еко детска градина

Изграждат нови детски градини и спортни площадки в Бургас през 2019 г.

Строителство на нови детски градини и изграждането на спортни площадки в училищата в Бургас ще продължи и през следващата година, съобщи кметът Димитър Николов: „Предвиждаме изграждането на 1 или 2 нови детски градини, това зависи от..

публикувано на 07.12.18 в 09:00

Бургаски студенти: Тук има възможности за реализация, но трябва да се увеличат заплатите

В Бургас има възможности за развитие, убедени са студентите, които са избрали да получат в морския град висшето си образование. Повечето от тях   твърдят, че  ще останат да работят тук. Някои коментират, че реализацията в избраната професия..

публикувано на 07.12.18 в 08:32

Прощаваме се с Евгений Мосинов днес

Близки и приятели, познати и колеги ще си вземат днес последно сбогом с общинския съветник Евгений Мосинов. Поклонението пред тленните му останки е от 13.00 часа в траурната зала на Обреден комплекс-Бургас. Изтъкнатият бургаски общественик, юрист и..

публикувано на 07.12.18 в 07:35

Световни и олимпийски шампиони запалиха коледните светлини в Бургас

Коледните светлини бяха запалени тържествено в Бургас. Това бе кулминацията от тържествата по случай празника на града Никулден. Честта да запалят коледната елха и празничните светлини на Бургас имаха о лимпийските шампиони по акробатика от Младежките..

публикувано на 06.12.18 в 19:42