Седмица на отворените врати в Белодробната болница в Бургас

Белодробната болница в Бургас започва от днес до 23 март Седмица на отворени врати за скрининг на риска за туберкулоза.. Инициативата тази година е под мотото "Открий, лекувай, излекувай".От 09.00 до 19.30 часа ще се проведе скрининг чрез анкета, а..

публикувано на 19.03.18 в 07:47

Мокри са пътищата в Бургаско и на места с намалена видимост

В Бургаски регион пътищата са преобладаващо мокри. В момента има мъгла на две места - на Приморски и Дюлински проход. Там видимостта е до 30 метра. Дъжд превалява  в областите Бургас, Сливен и Ямбол  Движението по второкласен път Омуртаг – Котел – Мокрен в..

публикувано на 19.03.18 в 07:34

Подкрепете Атанасовското езеро за европейски "Оскар" в областта на природозащитата

Европейските „Оскари“ в областта на природозащитата ще бъдат раздадени на 17 май, но дотогава всички европейски граждани имат възможност да изберат своя фаворит сред 25-те финалисти за наградите Натура 2000. Атанасовско езеро също е на..

публикувано на 18.03.18 в 11:53

Част от язовирите в Бургаско са амортизирани

Част от язовирите, стопанисвани от Община Бургас, са амортизирани и не отговарят на нормите за експлоатация на системите. При някои язовири има проблем с компрометирани язовирни стени, а при други е запушен основния изпускател. Това коментира..

публикувано на 18.03.18 в 09:14

С благотворителна изложба събират средства за възстановяване на мозаечното пано на Строителния техникум

Близо 90 творби подготвиха ученици от ПГСАГ "Кольо Фичето" за благотворителна изложба, на която ще се събират средства за реставрация на мозаечно пано на Майстор Кольо Фичето. Мозайката е част от културното наследство на Бургас, тя се намира на..

публикувано на 18.03.18 в 07:38

11 млн. лв. заем иска да тегли Община Бургас

Приблизително 11 милиона лева заем да изтегли Община Бургас ще решава в края на месеца общинския съвет. Те ще са под формата на два кредита от фонд „Флаг“. Правната комисия към местния парламент прие докладната записка, но с уточнение от съветника..

публикувано на 17.03.18 в 16:52

Община Бургас иска да произвежда ток от отпадъци

Анаеробна инсталация за биоразградими отпадъци иска да изгражда Община Бургас. Целта ѝ е да се намалят количествата депониран боклук, след преработката на отпадъците да се получава биогаз, а чрез когенерация – електроенергия. Предложението..

публикувано на 17.03.18 в 15:26

С маски – на протест срещу мръсния въздух в Бургас

В Бургас, близо 100 души, с маски и плакати, протестираха срещу мръсния въздух пред сградата на общината. Протестиращите поискаха оставката на директорът на Регионалната екоинспекция инж.Тонка Атанасова заради несправяне с проблема. Заместник -..

публикувано на 17.03.18 в 13:25

Нов протест срещу замърсяването на въздуха в Бургас, искат оставката на директора на РИОСВ (обновена)

Втори протест срещу замърсяването на въздуха в Бургас и неприятните миризми, ще се проведе днес в морския град. Въпреки проведената през седмицата работна среща в бургаската екоинспекция , ние ще изкажем нашето недоволство. Това каза за БНР - Бургас..

обновено на 17.03.18 в 11:22
снимката е илюстративна

Асфалтират в „Изгрев“, автобус №12 е с променен маршрут

Движението на автомобили пред бл. 39 в бургаския комплекс „Изгрев“ ще бъде забранено от днес до 18 ч. в понеделник, заради ремонтни дейности по пътната настилка. Поради тази причина се промена и маршрута на линия 12, като автобусите ще се..

публикувано на 17.03.18 в 09:28