Проучванията на Акве Калиде продължават на север

Туристическият комплекс „Акве Калиде“ представя днес и утре своите съкровище. Специално внимание е отделено на хилядите монети, които са открити там. Изследванията на Акве Калиде през тази година планираме да бъдат насочени в северна посока, обясни..

публикувано на 16.03.18 в 17:42

БСП против начина за търговия и реклама в пристанищата

Против въвеждането на изискването, министърът на транспорта да издава разрешение за поставяне на реклами и преместваеми обекти на територията, използвана за пристанищни услуги, се обявиха от БСП. Въпреки това, законът за морските пространства,..

публикувано на 16.03.18 в 17:24

Моряци, спасили 1040 души получиха награда от Националното доброволческо сдружение

Екипажът на гранично-полицейския кораб "Обзор" получи награда от Националното доброволческо сдружение за морско спасяване БУЛСАР. Корабът е участвал на мисия в Егейско море по контрол на границите на Европейския съюз и предотвратяване на миграцията. От 1..

публикувано на 16.03.18 в 15:14

Самопочистващ робот и вкусен розов домат на изложението „За туризма 2018“

30 фирми участват в изложението „За туризма 2018“, което беше открито днес и продължава и утре в експозиционен център „Флора“. За четвърта поредна година то цели да срещне бизнеса с хотелиери, ресторантьори и собственици на заведения в курортите,..

публикувано на 16.03.18 в 14:57

Питат с анкета родителите дали искат подкрепителна закуска в училище

Възможността да отпадне подкрепителната закуска, която получават децата в училище, като средствата за нея бъдат пренасочени към обедното хранене - това обсъдиха родители, директори на учебни заведения, представители на фирми, наематели на столове и..

публикувано на 16.03.18 в 14:52

Голяма част от бургаските ученици предпочитат България пред образование в чужбина

С ясна идея как да продължат образованието си, са повечето ученици, които посещават кандидатстудентската борса в Бургас. Повечето предпочитат България пред чужбина, показа проверката на БНР - Бургас. Част от учениците знаят какво вече знаят какво искат..

публикувано на 16.03.18 в 14:21

Запълват в Бургас дупките в пътната инфраструктура и през почивните дни

Продължава в Бургас екстремното запълване на дупките, зейнали в асфалта по улиците в града. Химикалите и солта, които се използват за обработка на пътищата при зимни условия са най-големият враг на асфалтовото покритие, твърдят специалистите от..

публикувано на 16.03.18 в 14:07

Проф. Христо Бозов поема бургаския Комлексен онкологичен център

Проф. Христо Бозов да бъде назначен за управител на Комплексния онкологичен център в Бургас. Това предложение одобри правната комисия към общинския съвет. Проф. Христо Бозов се е представил най-успешно на проведения конкурс. Дебат предизвика..

публикувано на 16.03.18 в 14:01

Спукване на връзки между две тръби е причина за голямата ВиК авария в центъра на Бургас

Спукване на връзки между две тръби е причина за голямата ВиК авария, заради която част от центъра на Бургас остана без водоподаване тази сутрин. В момента източника на аварията е локализиран и екипи работят на мястото, посочи говорителят на ВиК..

публикувано на 16.03.18 в 13:55

Пропадна част от моста за село Стоилово

Квадрат и половина от моста над р. Аидере за с. Стоилово е пропаднал. Мястото е обезопасено и са взети необходимите мерки, достъпът до селото не е ограничен. Това каза кметският наместник Иван Димитров. Той очаква този месец отговор от Комисията по..

публикувано на 16.03.18 в 12:29