Връчиха отличията на новите почетни граждани на Бургас (СНИМКИ И АУДИО) (ОБНОВЕНА)

Обявиха новите почетни граждани на Бургас по време на празничната сесия на Общинския съвет днес. Тържественото заседание започна с едноминутно мълчание в памет на внезапно починалия вчера общински съветник Евгений Мосинов. Тази година посмъртно..

обновено на 06.12.18 в 17:38

"Булевард Демокрация" - на 6 декември

Днес е денят, в който продължавам да се чудя къде в морето Свети Николай е намерил шаран, че да запуши пробойната в лодката си. Но на Никулден стават чудеса. На Никулден празнуват всички сливналии, ямболии, странджанци, айтозлии, плевенчани и..

публикувано на 06.12.18 в 14:45

Повече момчета ще се раждат през 2019 в Бургас, според разчупването на никулденската пита

Повече момчета ще се раждат през следваща година в Бургас показа разчупването на обредната пита от никулденската трапеза. Кметът Димитър Николов като символичен стопанин на града по традиция разполови питката.  Тълкуването на обичая е според..

публикувано на 06.12.18 в 12:42

Бат Петьо – Балкантуриста: Гордея се, че съм роден в Бургас

Доайенът на туризма Петър Дойчев, наричан от приятелите си Бат Петьо Балкантуриста посреща празника Никулден в София, където живее от няколко години. Той бе развълнуван заради званието „Почетен гражданин на Бургас“, отличието днес бе получено..

публикувано на 06.12.18 в 12:38

Възстановяват падналата ограда на границата с Турция

Работи се по отстраняване на щетите върху Временното-преградно съоръжение, причинени вследствие на обилни валежи, паднали в района на Малко Търново на 28-29.11.2018 година, информира Областна администрация. Огромното количество вода, земна, листна и..

публикувано на 06.12.18 в 12:35

Утре се прощаваме с Евгений Мосинов

Роднини, приятели, познати и колеги ще си вземат последно сбогом с общинския съветник Евгений Мосинов в петък. Поклонението пред тленните останки на известния бургаски адвокат ще бъде утре, 7-ми декември, от 13.00 часа в траурната зала на Обреден..

публикувано на 06.12.18 в 12:12

Камен Чанев ще пее в Сливен

Община Сливен кани жителите и гости на града на Коледен концерт със специалното участие на световноизвестния оперен певец Камен Чанев. През 2017 г. прочутият български тенор е избран за почетен гражданин на града под Сините камъни. Концертът ще се състои..

публикувано на 06.12.18 в 11:22

Преди всичко здраве си пожелаха бургазлии за Никулден

Със звън на камбани и тържествена литургия в катедралния храм "Св. Св. Кирил и Методий" започна днешния празничен ден в Бургас. Сливенският митрополит Йоаникий пожела здраве и мир на всички бургазлии. Преди всичко здраве и благополучии си пожелаха..

публикувано на 06.12.18 в 10:05

Областният управител Вълчо Чолаков поздрави бургазлии по повод Никулден

Честит празник на Св. Николай Мираклийски Чудотворец - покровител на на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите. Честит празник на Бургас! Роден съм тук – в града с име на кула. Бургас - градът на моряците и рибарите, на хората на перото и..

публикувано на 06.12.18 в 09:52

С интересна програма община Царево отбелязва празника си на Никулден

С интересна програма община Царево отбелязва празника си на Никулден. Традиционно той започва в 10ч с литургия. След това кметът Георги Лачпев ще отличи изявени жители на общината в различни категории. Венци и цветя ще бъдат хвърлени в морето, за..

публикувано на 06.12.18 в 09:27