Филиалът на НХА в Бургас ще открие учебната година на 3 октомври

Филиалът на Националната художествена академия в Бургас ще открие учебната година на 3 октомври. Това е първото висше учебно заведение, което отваря врати в Бургас след откриването на Бургаския свободен университет през 1991 година. Церемонията..

публикувано на 18.09.18 в 12:38

Безплатни беседи в бургаските музеи за Европейските дни на наследството

В Европейските дни на наследството (21-23.09.2018 г.) Регионален исторически музей Бургас ще предложи безплатни групови беседи за гостите на четирите си експозиции – Археологическа, Етнографска, Историческа и Природонаучна. Във всеки от трите дни..

публикувано на 18.09.18 в 11:48

Доброволци учат децата как да внимават на пътя и да оказват първа помощ

Български Червен кръст – Бургас отбелязва месец септември като месец на пътната безопасност и първата помощ с поредица от мероприятия. На фокус е детската безопасност и провокирането на отговорно поведение на пътя от всички участници в движението...

публикувано на 18.09.18 в 10:28

Села в Камено остават без вода заради авария

Заради авария, водата ще бъде спраня в Българово, с. Тръстиково, Ливада и Константиново, както и в карнобатското село Искра, айтоското Черноград и поморийското Порой.  До 11 часа вода няма да има в Малко Търново на ул. "Петко Напетов".  От..

публикувано на 18.09.18 в 09:48

Институциите не могат да решат проблема с фалшивите новини

Държавни или европейски регулации не могат да решат проблема с фалшивите новини. Отговорност от страна на читателите и слушателите е единственият начин за намаляване на ефекта от тях, смятат бургаски журналисти. Трудно, почти невъзможно е ограничаването на..

публикувано на 18.09.18 в 08:41

Извънредна сесия на общинския съвет в Бургас заради Ченгене скеле

Общинският съвет в Бургас се събира днес за извънредна сесия. Кметът Димитър Николов е внесъл две неотложни докладни записки свързани със съдбата на рибарското селище "Ченгене скеле". В първата точка от дневния ред общинските съветници ще направят..

публикувано на 18.09.18 в 08:09

Куче без намордник нахапа жена в Бургас

Куче  нахапа жестоко ръката на 50-годишна жена   в Бургас. Според семейството на пострадалата Аделина Арсова става дума за агресивен ротвайлер. Стопанката на животното  е нарушила общинската наредба,  която задължава разхождането на големи кучета..

публикувано на 17.09.18 в 16:38

Първият звънец в Несебър събра повече от 2300 ученици

Днес в общинските учебни заведения  влязоха  241 първокласници. От тях 107   са ученици на най-голямото училище –„Л.Каравелов“, съобщават от пресцентъра на кметството. Първият ден в деветте училища на общината започна с издигане на..

публикувано на 17.09.18 в 16:37
Протестиращ българин

"Булевард Демокрация" - на 12 септември

Странни хора бутат властта. Един неуспешен кандидат за президент днес обясняваше на народната трибунка пред Парламента, че спецслужбите се опитвали да го застрелят. Личи си, че реформите по отношение на общественото опазване на психичното здраве..

публикувано на 17.09.18 в 14:46

Каракачанов: Засилва се мигрантският натиск по българско-турската граница

Засилване на мигрантския натиск по българско-турската граница се наблюдава през последния месец. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който инспектира учение за охрана на Гранична полиция и специалните сили. Той..

публикувано на 17.09.18 в 14:42