Димитър Николов :Стартират две обществени поръчки за ремонт на НХК и Немската болница

До дни ще бъде обявена обществената поръчка за реконструкцията на сградата на НХК, каза в студиото на БНР Бургас  кметът Димитър Николов: Безброй са съставите и школите в Бургас,които изпитват огромна трудност заради липса на пространство, където да..

публикувано на 06.12.18 в 08:58

Празникът в община Приморско

 С богата програма през целия ден Приморско и Китен традиционно ще отбележат празника на рибарите, моряците и банкерите - Никулден. Начало на деня, посветен на Свети Николай Чудотворец ще даде тържествена Света литургия. Тя ще започне от 9.00 часа..

публикувано на 06.12.18 в 08:37

Честит Никулден!

Денят на  Свети Николай Мирликийски Чудотворец  или  Свети Никола   почитаме днес.  Той   се нарича Мирликийски (още Мир Ликийски) по името на своя роден край Ликия  и града, където става епископ – Мира. Името Чудотворец идва от множеството чудеса,..

публикувано на 06.12.18 в 07:55
детска кухня

Бургаски майки доволни от детската кухня, не ги притеснява увеличението

Увеличението на цената на общинската детска кухня в Бургас ще е поносимо. Това коментираха анкетирани от нас майки, предвид очакваното завишение от 2 на 2.5 лв . Някои от тях предпочитат храната от това място именно заради цената:..

обновено на 05.12.18 в 18:10
Общинските съветници предлагат тук да има детска площадка. Но, вместо това, може да бъде построен блок

Нов блок вместо детска площадка може да се построи в „Лазур“

Блок вместо детска площадка може да се появи в общински терен в комплекс „Лазур“ в Бургас. Предложението на съветниците от ГЕРБ Антон Берданков и Лиляна Драгоева за площадката е възможно да претърпи промяна, защото парцелът е за застрояване...

публикувано на 05.12.18 в 16:27

Почина Евгений Мосинов

Бургаският политик и адвокат Евгений Мосинов е починал внезапно, потвърдиха негови колеги. Мосинов беше острие на БСП в Бургас, кандидат за кмет и един от изявените опозиционери в местния парламент. Като адвокат е сочен за един от..

обновено на 05.12.18 в 16:14

Наградиха най-изявените ученици в Бургас

Най-изявените бургаски ученици бяха наградени на тържествена церемония в Бургаския свободен университет.   Своите отличия получиха 559 ученици, 30 отбора, 37 училища, 6 детски градини. Постиженията им са в направленията "Математика и природни науки",..

публикувано на 05.12.18 в 15:28

"Булевард Демокрация" на 5-ти декември

И ако превозвачите е напълно възможно да отидат в Брюксел, за да протестират, то семейство Баневи се връщат у нас и ще хапнат никулденския си шаран. Не е ясно обаче дали блюдото ще е френско гурме или по-скоро обикновен пържен шаран, предвид условията в..

публикувано на 05.12.18 в 14:53
Снимката е илюстративна.

Откриха огнище на птичи грип в ямболското село Правдино

Огнище на птичи грип е констатирано в ямболското село Правдино. Птиците в заразеното стопанство са евтаназирани, съобщиха от областната дирекция по безопасност на храните в Ямбол.  Огнището на птичи грип е констатирено в частно стопанство преди няколко..

публикувано на 05.12.18 в 14:49

Празнувайте с БНР-Бургас от никулденското градче, разположено в градинката на часовника

Двучасово открито предаване прави БНР-Бургас от никулденското градче, разположено в градинката на часовника. По стародавна никулденска традиция, предаването "Гларуси и шамандури" ще се излъчва на живо, на 6-ти декември . От десет до дванадесет..

публикувано на 05.12.18 в 14:42