3D експонати и интерактивни екрани очакват посетителите в обновения Природонаучен музей

Природонаучният музей в Бургас ще отвори врати обновен в понеделник от 13.00 часа. Всички посетители могат да разгледат обогатената музейна експозиция още в първия й работен ден от 13.30 до 17.00 часа напълно безплатно. Сградата, в която се..

публикувано на 16.03.18 в 11:49

Студът унищожи сливенската праскова

Ще бъде ли сливенската праскова екзотика на българския и европейския пазар тази година? Вероятността това да се случи съвсем не е малка, след като една не малка част от градините с прасковени насаждения измръзнаха в началото на месеца. За да стане..

публикувано на 16.03.18 в 10:27

Двудневна кандидатстудентска борса в Бургас

Бургас отново е домакин на двудневна кандидатстудентска борса, която ще се проведе днес и утре в Младежкия културен център. В тази инициатива участват висши училища от цялата страна. Идеята е да се предостави нужната информация на младите хора в града,..

публикувано на 16.03.18 в 08:55

Авария във ВиК мрежата наводни ул."Александровска" тази сутрин (обновена)

Рано тази сутрин централната пешеходна част на бургаската ул.Александровска" осъмна като река. Причината е ВиК авария, за която е постъпил сигнал около 5 часа. Наводнен е участъкът между улиците "Св.св.Кирил и Методий" и "Васил Априлов". Водата е изтръгнала..

публикувано на 16.03.18 в 07:38

Бачийски: Кметът и общинският съвет могат да завишат контрола върху качеството на въздуха

Има законови механизми да се идентифицират замърсители, но и праговете на контролираните, да бъдат променени. Това каза за БНР – Бургас общинският съветник Константин Бачийски след първата работна среща по този проблем . Възможностите за това..

публикувано на 15.03.18 в 17:09

Кметът на Приморско начело на Туристическия район „Южно Черноморие“

Кметът на община Приморско д-р Димитър Германов оглави Управителния съвет на новоучредения туристически район „Южно Черноморие“ , съобщиха от местната администрация. Той бе създаден след събрание на представители на 12 общини от Бургаска област и..

публикувано на 15.03.18 в 16:36

Затварят улицата пред блок 39 в „Изгрев“ заради ремонт

Движението на автомобили на улицата пред бл. 39 в к-с "Изгрев" ще бъде забранено от 08.00 ч. на 17 март до 18.00 ч. на 19 март, съобщиха от Община Бургас.  Движението ще се извършва съгласно временна организация на движение. За времето на..

публикувано на 15.03.18 в 16:24
Снимката е илюстративна

Кампания по кръводаряване започва в УМБАЛ – Бургас

Кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване започва УМБАЛ – Бургас, съобщиха от лечебното заведение. Инициативата цели повишаване ангажираността на обществото и привличане на нови кръводарители, предвид нарастващите нужди в началото на летния..

публикувано на 15.03.18 в 16:21

Вълчо Чолаков:Районът около езерото "Вая" може да стане зона за отдих и водни спортове

До началото на октомври трябва да приключи почистването на канала, който свързва езерото "Вая" с Черно море.  Заради ограничения  финансов ресурс то ще обхване едва 400  метра от двойно по-голямата му дължина. Последното основно почистване на канала..

публикувано на 15.03.18 в 15:30

Как да опазват околната среда учиха младежи от Болярово

Община Болярово приключи работа по съвместния с турската община Кофчаз проект за подобряване капацитета за опазване на околната среда чрез засилване сътрудничеството между младите. Проектът е на стойност 78 367 евро, а водещ партньор в продължение..

публикувано на 15.03.18 в 14:02