1000 работни места предложи трудова борса в Бургас

Стотици безработни от Бургас и областта посетиха трудовата борса, която се провежда  днес в града. 41 фирми с предложения за над 1000 работни места участват във форума, които е организиран от местната дирекция на „Бюрото по труда“.  Тази година целта на..

публикувано на 24.03.15 в 15:22

Денис Ершов подарява на общината акциите си от "Черноморец"

Общинските съветници в Бургас гласуваха днес състава на комисия, включваща представители на водещите политически сили в местния парламент, която да работи за оздравяването на клуба. В нея влизат съветниците Евгений Мосинов, Йордан Георгиев, Константин..

публикувано на 24.03.15 в 14:29

Оправят пътя до солниците, предвидена е двуметрова велоалея

Двупосочна велоалея ще свързва Морската градина и бургаските солници. Тя ще е с дължина 1,7 км. и изграждането й ще започне през месец май. Бургаските солници от години привличат  стотици бургазлии и туристи с лечебните си басейни. Изграждането..

публикувано на 24.03.15 в 13:28

Единната регистрационна система вече работи пробно в Бургаската болница

В края на миналата седмица бяха доставени четците и софтуерът, който регистрира всеки постъпил в болницата пациент. От 1 април приемът през системата става задължителен и е важно всеки постъпил да носи със себе си български личен документ. Това може..

публикувано на 24.03.15 в 11:58

Тръгва реконструкцията на Стария съд, общината прави и градинката

Ремонтът на Стария съд и градинката пред сградата ще вървят паралелно. Това  съобщиха от общината за радио Бургас. Ремонтът на градинката ще бъде по настояване на живеещите в райна: „Това не е градинка, това е отвратително място! Ето..

публикувано на 24.03.15 в 11:37

В Сливен затварят улици заради ремонт на канализацията

Във връзка с реконструкцията на канализационната и водопроводната мрежа в  Сливен  от днес до 26 март включително ще бъде затворено движението  по ул. „Георги Икономов”, в участъка от бул.”Стефан Караджа” до ул.”Таню Войвода”. Осигурени са обходни маршрути...

публикувано на 24.03.15 в 11:01

Чака се разрешение от Министерството на културата за асансьор за хора с увреждания в белодробната болница

Ремонтът на белодборна болница в Бургас  се бави заради разрешение за асансьор за хора с увреждания. То трябва да бъде дадено от Министерството на културата, тъй като сградата  е паметник на културата , каза зарадио Бургас управителят  д-р Евелина..

публикувано на 24.03.15 в 10:51

В Приморско смятат, че ще имат успешен туристически сезон

  Дали ще има туристически сезон това лято е въпросът, който вълнува туристическия бранш както заради последните събития около Русия, така и заради обвиненията за недалновидна политика по отношение на визовия режим. Като цяло - българските хотелиери и..

публикувано на 24.03.15 в 10:10

Ще блокират днес граничните пунктове заради забраната за износ на дървесина

За 6 часа днес  представители на фирми износителки на дървесина ще блокират  граничните пунктове "Капитан Андреево" и "Капитан Петко войвода", както и Прохода на републиката при Гурково. Началото на протеста е обявено за 10 часа и 30 минути.Причината е..

публикувано на 24.03.15 в 10:03

С 80 хил. лв. Камено ще ремонтира 22 км. общинска пътна мрежа

Състоянието на общинските  пътища в община Камено е задоволително, коментира кметът Стефан бонев. Местната власт е предвидила 80 хиляди лева от бюджета тази година за ремонт на 22км общинска пътна мрежа. Това са пътищата с.Константиново - Русокастро - 14..

публикувано на 23.03.15 в 16:38