Хората от Дъбник и Габерово не искат кариера край селата си

Две поморийски села се обединяват срещу кариера в землищата им. Инвестиционото намерение е за добив на чакъл. 1600 жители на поморийските села Дъбник и Габерово са притеснени от намерението за добив на подземни богатства на метри от къщите..

публикувано на 29.09.16 в 14:48

Георги Дракалиев:България трябва да отблъсква мигрантите

България трябва да предприеме политика на отблъскване на мигрантите. Те трябва да бъдат връщани още на самата граница, а не да бъдат регистрирани, настанявани и изхранвани. Позицията на Патриотичния фронт застъпи Георги Дракалиев от ВМРО пред радио..

публикувано на 29.09.16 в 12:51

Социалнослаби граждани в община Бургас още не са взели хранителните си помощи

Днес и утре са последните дни в които БЧК - Бургас ще раздава храните от втория транш по европейската програма в помощ на най - нуждаещите се лица. Пунктове има разкрити във всички общини на територията на областта.9 400 души в Бургаско имат право да..

публикувано на 29.09.16 в 11:37

Социалният министър ще открие нова детска градина в кв."Победа"

Нова сграда за предучилищна и начална училищна подготовка към Основно училище “Христо Ботев” в бургаския квартал „Победа“ отваря врати утре. Детската градина е изградена с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. На..

публикувано на 29.09.16 в 10:53

В Деня на учителя ще се дискутира българското образование в Бургас

На 5 октомври - Международен ден на учителя, от 16.00 часа в КЦ "Морско казино" ще се проведе дискусионна историческа ретроспекция на българското образование в Бургас и свързаното с него просветно родолюбиво дело. Организатори на форума са Община Бургас,..

публикувано на 29.09.16 в 10:29

Инспекцията по труда откри нарушения при еднодневните трудови договори

Земеделски стопани  продължават да наемат сезонни работници без да им предоставят договори за извършваната дейност. По този начин често те ощетяват служителите, защото не изплащат дължимите заплати. Това е констатацията на Инспекцията по труда в..

публикувано на 29.09.16 в 10:22

Започват медицински прегледи в отдалечените райони на общината

Медицински прегледи в отдалечените райони на община Бургас започват от октомври. Инициативата е на общината и белодробната болница като за целта ще се използва линейка, оборудвана с необходимата техника за скрининг.  Какво включват прегледите обяснява д-р..

публикувано на 29.09.16 в 09:03

Издигат паметник за битката при Ахелой

Мемориален  комплекс, посветен на битката при Ахелой,  ще бъде изграден   на новия път  за Слънчев бряг.  Стойността на проекта надхвърля 150 хиляди лева, съобщи Петко Георгиев  от инициативния комитет в Поморие "Основното в мемориала е един огромен..

публикувано на 29.09.16 в 08:47

Бургас отбелязва седмицата на осиновяването с литературен конкурс

Един нетрадиционен литературен конкурс ще впрегне в действие таланта на бургаските деца. Малките творци ще имат задачата да напишат по свой избор стихотворение, текст за песен или разказ, които да са посветени на осиновяването. Инициативата e на Община..

публикувано на 28.09.16 в 15:46

Дърва за огрев без документи и забранени средства за лов задържаха експерти от ЮИДП-Сливен

Експерти от мобилните групи на Югоизточно държавно предприятие – Сливен задържаха 4 кубика дърва за огрев без документи. Екипът на Юсеин Шакиров, Георги Дончев и Илия Иков установяват в района на Стара Загора товарен автомобил превозващ 4 кубика..

публикувано на 28.09.16 в 14:32