Концесиите на плажовете преминават окончателно в туристическото министерство

Правителството прекрати днес откритите процедури за предоставяне на концесия на 15 морски плажа, 14 от които са в Бургаска област. Това са:  плажовете „Св. Влас – централен“, „Нов плаж – Св. Влас“, и „Св. Влас – запад“, „Бургас-север“ и..

публикувано на 20.01.16 в 15:26

Общината предлага безплатни съвети за енергоспестяване

Община Бургас стартира изпълнението на дейностите по проекта „ФИЕСТА - Интелигентни решения за пестене на енергия в домакинствата“, финансиран от програма „Интелигентна енергия - Европа“. Благодарение на него, в следващите две седмици до..

публикувано на 20.01.16 в 10:26

Завърши преброяването на водолюбивите птици у нас

Завърши  40-тото поредно преброяване на зимуващите водолюбиви птици в България. В рамките на 3 дни, 41 екипа от експерти и доброволци на Българско дружество за защита на птиците успяха да обходят и съберат данни за зимуващите птици в над 200 влажни..

публикувано на 20.01.16 в 10:00

Гражданите на Бургас ще решават да има ли подземна улица пред Гъбката

Бургазлии ще решат дали ще има нова подземна улица по булевард „Демокрация“ при входа на Морската градина. Това заяви заместник-кметът на община Бургас Йорданка Ананиева във връзка с питане на живеещи в центъра на града: В допитването до..

публикувано на 19.01.16 в 15:30

Ремонтират реанимацията в МБАЛ-Бургас

Започна поетапното обновяване на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ Бургас. „Реанимацията“, както е познато отделението сред бургазлии, е стълбът на интензивното лечение в региона, през него годишно минават над 3500 пациенти..

публикувано на 19.01.16 в 09:49

Наводнението в Ливада станало заради непочистен канал

Непочистен канал е причината за наводнението в бургаското село Ливада, заради което в община Камено беше обявено частично бедствено положение. Разчистването там продължава. 15 са наводнените къщи в село Ливада от дерето, което минава през центъра на..

публикувано на 19.01.16 в 09:34

В Бургаско обстановката е спокойна

Нормална при зимни условия е обстановката в Бургаско. Няма затворени пътища, съобщиха от областното пътно управление. Пътните участъци са обработени .Отворени за движение за всички моторни средства  са Ришки и Айтоски проход,   през  Котленския  е..

публикувано на 19.01.16 в 09:30

Препитват днес кандидат-стажантите за Германия

Ученическата борса по съвместния проект на  община Бургас и област Дегендорф, Германия се провежда днес в Морското казино. Кандидатите  за придобиване на професионална квалификация чрез стаж ще бъдат интервюирани от немски работодатели. „Очакваме..

публикувано на 19.01.16 в 07:46

Маистралата е заледена и опасна в участъка Бургас-Карнобат

Изключително лоши и опасни за шофьорите са условията по АМ „Тракия“ в участъка между Бургас и Карнобат. В момента пътната настилка е заледена, а снегът продължава да нявява по пътното платно, като дори се усилва. Максималната скорост, с която се..

публикувано на 17.01.16 в 13:50

На Ченгене скеле обградени от вода, в Сунгурларско натрупа над 20 см сняг

54 литра дъжд на квадратен метър са се изсипали за денонощие в Бургас. Непрекъснато се наблюдава нивото на язовирите в общината, като контролирано изпускане на водата е извършено на двата язовира в село Драганово, съобщи кметът Димитър Николов...

публикувано на 17.01.16 в 12:01