Раздават в Бургас безплатните декодери от утре

  Процедурата за раздаване на безплатни ваучери за цифров тунер започва от утре в Бургас. Устройствата са необходими за приемането на цифровия  канал от по-старите телевизори. В община Бургас право на такива ваучери имат 1 800 човека, каза за радио Бургас..

публикувано на 16.09.13 в 17:26

Представиха официално центрове за деца с увреждания

Пет нови Центъра за отглеждане на деца с увреждания откри община Бургас. Два от тях се намират в к-с "Меден рудник", два са в квартал "Ветрен" и един в "Лазур". Днес бяха представени две от готовите къщи - тези в "Меден рудник". "Има нещо символично в..

публикувано на 12.09.13 в 14:47

Обвинението срещу терористите от Бургас влиза в съда до половин година

  Амбицията на прокуратурата е до началото на април следващата година да има внесен обвинителен акт срещу част от лицата, съпричастни към терористичния атентат на летището в Бургас. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров. По думите му конкретни..

публикувано на 12.09.13 в 12:55

Синя стая за деца откриха и в Бургас

Бургас е десетият град у нас, който осигурява щадяща среда за малолетните жертви и свидетели на насилие. Днес беше открита така наречената "синя стая", която се намира в Центъра за обществена подкрепа на улица "Дрин" №9. /Репортаж на Петя Янакиева от..

публикувано на 11.09.13 в 17:29

Д-р Бойко Миразчийски поема Бургаската болница

    С решение на Съвета на директорите от 5 септември т.г. д-р Бойко Миразчийски е назначен за прокурист на МБАЛ Бургас АД. Той поема ръководството на болницата от изпълнителния директор д-р Георги Матев, който в края на юли подаде оставка по лични..

публикувано на 11.09.13 в 12:54

Община Бургас обжалва присъдата по делото "Пейо Янчев"

Община Бургас обжалва решението на Окръжния съд по гражданското дело за убития от дърво Пейо Янчев. Припомняме, че магистратите постановиха 100 000 лв. обезщетение за родните на загиналия мъж. Ние ще се съобразим с решението на съда, когато то е преминало..

публикувано на 11.09.13 в 12:46

Обособяват родителски паркинги пред училищата

  За осигуряване на по-висока степен на безопасност при слизане и качване на деца от личните автомобили на родителите им пред училищата, Областната комисия по безопасност на движението препоръча на общините в Бургаска област да определят специални, добре..

публикувано на 10.09.13 в 17:20

Двадесет дни до отварянето на Моста

  В началото на октомври Мостът ще бъде отворен. Емблемата на Бургас бе ремонтирана с европейски пари. Строителната реконструкция е приключила, съобщи за радио Бургас, Антония Новакова, главен специалист в отдел „Европейски политики и програми“:Укрепена бе..

публикувано на 10.09.13 в 14:44

Браковете с непълнолетни продължават да са проблем

    220 души са осъдени за съжителство с непълнолетни и малолетни лица за първото шестмесечие на тази година. Образувани са 325 дела, които са повече от делата за цялата минала година. Проблемът е сериозен, заяви пред Българското национално радио Ева..

публикувано на 10.09.13 в 09:09

Аероклуб ще обединява влюбените в авацията

  Спиращо дъха авиошоу съпътства учредяването на първия и единствен засега в Бургаска област аероклуб Sunny Sky. Два ултралеки самолета „Пипистрел” – „Алфа Тренер” и „Синус” демонстрираха своите възможности. Те летяха синхронно редом един до друг,..

публикувано на 07.09.13 в 14:52