Над 100 бургаски мотористи се включиха в кампанията „Ние сме хора, не донори“

С почетна обиколка на града стотици бургаски мотористи се включиха в инициативата„Ден на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти“. Тя се провежда за трета поредна година в рамките на кампанията „Ние сме хора, не донори“...

публикувано на 16.09.18 в 11:47

Търговската гимназия с нов физкултурен салон и стол за хранене

Нови физкултурен салон и стол за хранене ще има вече в Търговската гимназия. Основните строителните дейности вече са приключили, остават довършителни работи, съобщи зам. кметът Йорданка Ананиева „Мащабна беше дейността по реновиране на..

публикувано на 16.09.18 в 09:46

Изграждат шумозащитна стена край Летището догодина

През следващата година е възможно да започне изграждането на шумозащитната стена край летище „Бургас“. Това поясни на общинска комисия Маринета Николова от общината. Подписано е тристранното споразумение между администрацията, летищният оператор и пътната..

публикувано на 16.09.18 в 08:49

112 тона отпадъци събраха бургазлии само за ден

Бургазлии за поредна година се включиха с много настроение и ентусиазъм в националната кампания "Да изчистим България заедно".  Тази година бяха определени за почистване четири знакови градски зони, които са предпочитани и масово посещавани от жителите и..

публикувано на 15.09.18 в 17:51
Снимката е илюстративна.

РЗИ - Бургас: Достатъчно осветени са стаите в училищата

Достатъчно осветени са стаите в които учат учениците, показват проверки на РЗИ - Бургас до момента. Д-р Марияна Кофинова директор на Дирекция „Обществено здраве“ посочи, че съотношението между осветената част към пода трябва да е 1 към 4, а клaсните..

публикувано на 15.09.18 в 16:44

Няма специална наредба в Бургас за паркирането в платена зона за хора с увреждания

Паркоместата за хора с увреждания в Бургас няма как да бъдат определени за лично ползване. Това посочи Андрей Рунчев, управител на ОП „Транспорт“. Опитваме се да прекратим практиката, при която ползвателите им слагат табели с номерата на автомобилите..

публикувано на 15.09.18 в 14:10

Средновековни битки в „Акве Калиде“ днес

Туристическият комплекс "Акве Калиде" ще отбележи своя празник днес, съобщават от Община Бургас. В програмата до 16 ч. са включени Средновековен лагер, Музей на открито с реплики на средновековни оръжия, демонстрация на бойни техники от периода и..

публикувано на 15.09.18 в 10:22

Търговското изложение „Бебе зона“ ще се проведе днес в Бургас

Специализираното търговско изложение за детски стоки и услуги "Бебе Зона" ще зарадва бургаските семейства тази събота и неделя в Експозиционен център "Флора" Бургас. Откриването ще е от 10:00 часа, а организаторите обещават много изненади и подаръци..

публикувано на 15.09.18 в 08:48
Синеморец

Доброволци почистват плажовете на юг от Синеморец

Доброволци организират почистване на плажове на юг от Синеморец. Акцията е планирана за днес от 10:30 часа, а сборният пункт е на плаж Бутамята. Участниците в благородната инициатива ще изминат пеша 7-8 километра по брега, като крайната точка..

публикувано на 15.09.18 в 08:22
Снимката е илюстративна

За първи път плажен хакатон в Бургас

Първият плажен хакатон ще се проведе на 15 септември от 9:30 на откритата площадка до ресторант "Нептун", съобщиха от Община Бургас.  Състезанието за софтуерни разработчици има за цел да генерира иновативни решения за туризма в региона, които да..

обновено на 15.09.18 в 08:19