Седмица на отворените врати в Белодробната болница в Бургас

Белодробната болница в Бургас ще проведе Седмица на отворени врати за скрининг на риска за туберкулоза от 19-ти до 23-ти март, съобщиха от Община Бургас. Инициативата тази година ще протече под мотото "Открий, лекувай, излекувай". От 09.00 до..

публикувано на 15.03.18 в 13:11

„Кроношпан“ купува станция за измерване на ФПЧ

Станция за денонощен мониторинг на нивата на фини прахови частици (ФПЧ) ще бъде закупена от “Кроношпан“. Предложението беше внесено от представители на завода , а съоръжението ще бъде монтирано в комплекс „Славейков“. Данните ще бъдат..

публикувано на 15.03.18 в 12:57

Бояджиева: Ще продължим да настояваме за 24 - часов мониторинт на "Кроношпан"

Непрекъснат, 24 – часов мониторинг на емисиите, да бъде включен в комплексното разрешително на „Кроношпан“. Това е изискала Община Бургас от екоминистерството, но отговор към този момент няма, каза за БНР – Бургас ресорният заместник – кмет Руска..

публикувано на 15.03.18 в 12:23

Безплатни прегледи за глаукома в Бургас

Кампания с безплатен скрининг за глаукома организира МЦ "Оксиком“ - Бургас. Поводът е световната седмица за борба с това заболяване, обясни офталмолога д-р Малина Топчийска: "Глаукомата, за съжаление, е заболяване, което обхваща всички възрастови групи,..

публикувано на 15.03.18 в 08:42
Протест срещу замърсяването на въздуха ще се проведе отново в събота

Все още не могат да се установят източниците на неприятни миризми в Бургас

Източниците на неприятни миризми в Бургас, все още не могат да бъдат установени категорично. Това коментираха граждани, участвали в първата по рода си работна среща с институции и представители на двата големи завода, провокирана от качеството на..

публикувано на 14.03.18 в 21:05
Снимката е илюстративна

Привличаме големи вериги хотели в Бургас с по-ниски такси

10 % от дължимите такси и цени на технически услуги да заплащат големите хотелски вериги, които планират да инвестират в Бургаския регион, предлага общинският съветник Живко Табаков. Целта е по този начин да се привлекат големи хотелски вериги в..

публикувано на 14.03.18 в 15:14

Иван Алексиев: Ахелой не трябва да се превръща в промишлена зона на Несебър и Свети Влас

Ахелой не трябва да се превръща в промишлена зона на Несебър и Свети Влас, а да се развива като курортно селище. Така кметът на Поморие Иван Алексиев обобщи възраженията си срещу изграждането на асфалтова база край курортното селище.Пред жителите на..

публикувано на 14.03.18 в 14:25

С благотворителна изложба събират пари за фасадното пано на Строителния техникум

Благотворителната  изложба за набиране на средства за възстановяване на фасадното пано върху сградата на Строителния техникум в Бургас ще се проведе на 19 март, понеделник, от 17.30 часа в зала Георги Баев" на Културен център "Морско казино". То..

публикувано на 14.03.18 в 13:46

Фирма, свързвана с Доган, взема плаж "Росенец-север" за 15 години

Фирма, която се свързва с името на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, ще стопанисва плаж "Росенец- север".„Хермес Солар“ предлага там чадърът да  бъде по 10 лева, толкова да е и шезлонгът, съобщиха от правителствената пресслужба. Концесията е..

публикувано на 14.03.18 в 13:44

Арт работилници отварят врати в Сарафово и Ветрен

От следващата седмица детските градини в кв. „Сарафово” и „Ветрен” ще имат нова извънкласна дейност – арт и дизайн работилница. Родителският интерес към приложното изкуство и работа с материали е продиктуван от направени в началото на годината..

публикувано на 14.03.18 в 12:43