Двама са задържани и двама се издирват след масов бой в дискотека в Морската градина

Двама са задържани и двама се издирват след масов бой в една от бургаските дискотеки в Морската градина. Със заповед на кмета днес бе отнето разрешението за удължено работно време на заведението "Сакса бийч" където се е случил инцидентът...

публикувано на 31.08.18 в 16:43

Разтуриха катун в бургаския парк "Минерални бани"

Премахнаха катун в парк "Минерални бани" след сигнали на живеещи в бургаския квартал „Ветрен“, съобщиха от Община Бургас. Група роми от Сливен беше започнала да усяда, строейки импровизирани заслони. Съставени са актове за извършените нарушения. Също..

публикувано на 31.08.18 в 10:50

Движението по пътя Ахелой – Поморие се осъществява в едната лента

Движението по пътя Ахелой – Поморие се осъществява в едната лента. Причината е самостоятелна катастрофа, при която автомобил е излязъл в пътната канавка. Няма пострадали, колата е изтеглена, но има голямо задръстване в района. Лека катастрофа..

публикувано на 31.08.18 в 10:43

Прокуратурата се самосезира за възможността от застрояване в Силистар

Окръжната прокуратура в Бургас се самосезира относно възможността за строеж в местността „Силистар“. Държавното обвинение е разпоредило и на областния управител да упражни контрол за законосъобразност над решение на общинския съвет в Царево...

публикувано на 30.08.18 в 14:57

Задържаха 501 литра нелегален алкохол

501 литра нелегален етилов алкохол задържа екип на митническа мобилна група и служители на Митница Столична. Алкохолът е открит при проверка на физическо лице на неохраняем паркинг в района на Бургас и в частен имот. Установено е, че на този паркинг се..

публикувано на 30.08.18 в 12:04

Отложиха делото срещу бияча на словашки туристи от Несебър

Делото срещу Тодор Николов, който през юни миналата година нападна и наби незрящи словашки туристи в Несебър, днес бе отложено. Районният съд в морския град не му даде ход, заради неявяването на адвоката на чужденците.  Адвокат Иво Баев се оказа..

публикувано на 30.08.18 в 11:47

Нови седем камери монтират в села в Приморско

Нови седем камери допълват системата за видеонаблюдение на Община Приморско. С тях вече се обхващат всички възлови места на съставните селища на общината. Новите камери са разположени в селата Ново Паничарево, Ясна поляна и Веселие, като обхвата им е..

публикувано на 30.08.18 в 11:28

Задържаха четирима души за трафик на 27 мигранти

Четирима души са задържани по искане на Районна прокуратура Бургас, за срок от 48 часа с обвинение за  трафик на 27 мигранти. Те са подпомогнали мигрантите, сред които има и лица, ненавършили 16 години, да преминат през територията на страната без документи..

публикувано на 29.08.18 в 16:33

Морската градина на Обзор – спасена от застрояване

Върховният касационен съд е провъзгласил за нищожна сделката за продажбата на 600 кв. м. от Морската градина на Обзор. Съдебните битки в тази посока продължиха близо 3 години. Теренът е продаден още през далечната 2003 г. на фирма ,..

публикувано на 29.08.18 в 14:17
Снимката е илюстративна.

Обявен е конкурс за пожарникари в Бургас

18 свободни длъжности за пожарникари, водачи на специални автомобили, спасители и водолаз са обявени в Бургас. Срокът за подаване на документи в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Бургас изтича на 31-ви август...

публикувано на 29.08.18 в 08:10