В Сливен раздават брошури за безопасно шофиране

Днес е Световният ден в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Тази година мотото е „Животът не е резервна част“. В православните храмове у нас ще бъдат отслужени заупокойни молитви за упокоение на душите на загиналите при пътни..

публикувано на 17.11.19 в 09:34

Бургаска двойка отпразнува диамантена сватба с целувка и преподписване на брачния си договор

Всеки решава сам как и с кого да прекара живота си. Но има хора, които не се срамуват да заявят своята любов, онази старомодната, в която си се клел, която е в богатство и бедност, в радост и мъка, докато смъртта ви раздели. Тези примери са красиви..

публикувано на 17.11.19 в 08:51

Промени в закона за улова на бяла мида искат от "БГ Фиш"

Все още няма решение на проблема с регламентирането на улова на бялата мида. Преди повече от година рибарите поискаха промени в Закона за рибарстъвото и аквакултурите. Един от проблемите в настоящия действащ закон, е че не са описани видовете..

публикувано на 17.11.19 в 08:41

Доброволци ще раздават донорски карти в Бургас

Младежкият червен кръст в Бургас се включва в Националната кампания в подкрепа на донорството "Да! За Живот!" . Доброволци ще раздават брошури и донорски карти и днес по централните улици на града, съобщи Десислава Тодорова от месната младежка..

публикувано на 17.11.19 в 07:50

Две баскетболни срещи предстоят днес

Два баскетболни мача ще се проведат днес в Спортна зала "Бойчо Брънзов". Първата надпревара е от 12:00 часа за момчета до 14 години, зона "Загоре" , между отборите на "Черноморец" и "Берое". А от 14:00 часа е мачът за момчета до 14 години, зона..

публикувано на 17.11.19 в 07:41

Две от жените, катастрофирали край Градец, са в тежко състояние

Продължава да бъде тежко състоянието на две от жените ранени при снощната катастрофа между микробус и кон на мост в района на село Градец, община Котел, съобщават от МБАЛ „Д-р Иван Селимиски“ Сливен. При катастрофата пострадаха общо пет души, след..

публикувано на 16.11.19 в 17:46

Само един кандидат за шеф на Окръжния съд в Ямбол

Само един кандидат ще се яви на конкурса за председател на Окръжния съд в Ямбол, за ръководител на Окръжната прокуратура кандидатите са двама. Досегашният председател на Окръжния съд в Ямбол Васил Петков отново е кандидат за поста. Конкурсът..

публикувано на 16.11.19 в 17:28

Зорница Русинова: Държавата няма да отнема деца от семействата им

„Държавата не само че не отнема деца от семействата им, тя винаги е търсила начини да ги подкрепя в отглеждането и възпитаването. Няма нищо по-добро от това децата да растат в стабилна семейна среда, щастливи, с осигурено образование,..

публикувано на 16.11.19 в 14:41

Мъглата се вдигна, отвориха пристанищата

Пристанищата в Бургас вече са отворени за маневриране. По-рано през деня това беше ограничено, заради гъста мъгла.

публикувано на 16.11.19 в 14:23

Опасностите в интернет и пристрастеност към смартфона – на фокус в Бургас

Как можем да ограничим вредното влияние от смартфона и как да предпазим децата си в Интернет. Темите бяха поставени пред бургаски родители, в рамката на дискусия на тема „Деца, СМАРТфони & СМАРТ родители“. Ограничаването на децата от..

публикувано на 16.11.19 в 13:29