Майки на деца с увреждания излязоха на протест тази вечер пред общината

Майки на деца с увреждания се събраха в Бургас пред сградата на общината, с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Те издигнаха плакати с надпис „Системата ги убива“ и казаха, че протестът им ще продължи докато не настъпят промени.   Към..

публикувано на 23.10.18 в 18:30
Последната среща в с. Труд на бъдещото движение

Бургазлии – в движението, което ще се бори за чист въздух в страната

Двама бургазлии ще са част от бъдещото национално движение, което ще се бори за чистота на въздуха. Инициативата за него започва от с. Труд , където местните жители протестират срещу централа, която гори биомаса. Когато движението е..

публикувано на 23.10.18 в 17:48

Хванаха подпийнал шофьор на училищен автобус в Ябланово

Шофьор на училищен автобус е дал положителна проба за алкохол по време на проверка от КАТ Котел. Хванатият с 0,59 промила е превозвал деца от село Ябланово до СУ „Георги Раковски“ в град Котел. Шофьорът е пуснат в неплатен отпуск до петък, съобщи..

публикувано на 23.10.18 в 17:30

Представят спецификата на ямболския коледарски буенек

В петък, в Етнографски комплекс Ямбол, предстои премиера на книгата „Ямболската Коледа“, посветена на уникалната за страната ямболска традиция на танцуващите коледари. Изданието обединява изследователския труд на двама от най-изтъкнатите български..

публикувано на 23.10.18 в 16:31

Ученик зае поста на кмета на Болярово

Ученици от СОУ „Петър Берон“ поеха контрола над община Болярово днес. Децата видяха нагледно как се ръководи местната администрация. Инициативата е по повод деня на отворените врати там. Дванадесетокласникът Пламен Димов зае достойно мястото на..

публикувано на 23.10.18 в 16:25

Сагата по делото за убийството на Мастара продължава

За 21 ноември е насрочено следващото заседание по делото за убийството на Димитър Стаматов – Мастара. Днес съдът след едночасово закъснение изслуша показанията на съпругата Румяна Стаматова, за всичко случило се преди инцидента,  на главен бургаски..

публикувано на 23.10.18 в 16:22

Нов инвеститор ще разкрие близо 200 работни места в Бургас

Близо 200 нови работни места ще разкрие украинска компания в Бургас. Днес беше направена официална церемония по първа копка в „Индустриалния и логистичен парк“ в Северната промишлена зона. Компанията ще изгради научно-изследователски и производствен..

публикувано на 23.10.18 в 15:38

Сливенска област е готова за зимата

Областният управител на Сливен  Чавдар Божурски свика разширено заседание за готовността на териториалните държавни структури и общините да посрещнат зимния сезон. Целта бе да се предостави информация за създадената до момента организация, да се..

публикувано на 23.10.18 в 15:34

НЕГ "Гьоте" е единствената бургаска гимназия в програмата за училище посланик на ЕП

Немската езикова гимназия „Гьоте“ е единственото одобрено училище тази година от Бургаска област да участва в програмата за училища  посланици на Европейския парламент. До 20-ет ученици и преподаватели трябва да обособят ядрото, което ще представя..

публикувано на 23.10.18 в 15:26

"Булевард Демокрация" - на 23 октомври

Един човек спрял на една бензиностанция вчера и казал, че иска да зареди дизел за 50 лева. Оттам подскочили учудено, защото им бил едва вторият клиент за деня. Имало призив във Фейсбук да се бойкотира зареждането при тях, защото дизелът скочил..

публикувано на 23.10.18 в 15:01