Парламентът обяви първия мандат за неуспешен

Парламентът обяви първия мандат за неуспешен. "За" приемането на заявлението на Мария Габриел, с което тя се отказва от гласуване на предложеното от нея правителство, гласуваха 236 депутати. 1 народен представител от ПП – ДБ се въздържа. Проектът на..

публикувано на 26.03.24 в 11:42

Одобриха създаването на сдружение и фонд за финансиране на полети от и до Летище Бургас

Общинските съветници дадоха зелена светлина за създаване на фонд за финансиране на авиолинии от и до Летище Бургас . Те единодушно  подкрепиха предложението на кмета Димитър Николов за създаване на сдружение с участието на всички общините от региона...

публикувано на 26.03.24 в 11:38

Заловиха около 170 килограма кокаин (ОБНОВЕНА)

Близо 170 килограма кокаин са открити в контейнер за банани на пристанище Запад в Бургас. Кокаинът е бил разпределен в 150 пакета.   По цени на свободния пазар и на едро стойността му е 6 800 000 долара. Към момента няма задържани по случая...

обновено на 26.03.24 в 11:24

Ина Иванова: Наградата "Христо Фотев" за мен е висока чест

Ина Иванова стана носителят на голямата награда от IX Национален конкурс за поезия „Христо Фотев“. Отличието е за книгата „Нещата, за които мълчим“. Пред БНР - Бургас младата авторка заяви, че в според нея в изкуството няма състезания, в буквалния смисъл..

обновено на 26.03.24 в 11:07

Общинският съвет в Бургас прие декларация против изграждането на ветрогенератори в Черно море

Бургаските съветници приеха декларация против законопроекта за изграждане на ветрогенератори в Черно море. Обсъждането на въпроса бе под номер едно в дневния ред на сесията. Две партии внесоха идентични текстове по темата за така наречените перки..

публикувано на 26.03.24 в 10:40

Книжарница на Университетско издателство „Св. Климент Охридски“ ще бъде достъпна в Бургас

Литературата на Университетско издателство „Св. Климент Охридски“ скоро ще бъде достъпна в Бургас, съобщават от учебното заведение. Това съобщи проф. Валери Стефанов, директор на издателството. Предстои разкриването на книжарница, която ще е първата извън..

публикувано на 26.03.24 в 09:41

Умишлен палеж в склад в Бургас

Умишлен палеж на склад в района на частна складова база, разположена на 5-ти километър край Бургас разследва полицията. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и петима огнеборци.  Констатирано е, че умишлено са подпалени : самосвал и товарен..

публикувано на 26.03.24 в 09:32

Празничен концерт в Бургас за Деня на Тракия

Голям концерт, посветен на днешния Ден на Тракия, ще се проведе в Бургас. От 2006 година 26 март е определен от българското правителство за ден, в който се чества подвига на българските войни, паднали край Одрин и из тракийските..

публикувано на 26.03.24 в 09:00

Стипендии за ученици и студенти от община Тунджа

21 стипендии за отличен успех на ученици и студенти отпуска община Тунджа. Средствата за финансовото подпомагане са от благотворителната кампания,  организирана в навечерието на Коледните празници.   Това е първата за годината сесия за прием на документи..

публикувано на 26.03.24 в 09:00
Снимката е илюстративна.

Предлагат да се проучи база в Бургас за обучение на специалисти по орална хирургия

Общинският дентален център в Бургас да се развие като акредитирана база за обучение на специалисти по детска дентална медицина и орална хирургия. Предложението е внесено от общинския съветник от „Продължаваме промяната“ д-р Мартин Кръстев. Целта..

публикувано на 26.03.24 в 08:36