Ретропарадът в Бургас – на 6 юли

    Над 100 автомобила и около 30 мотоциклета от Бургас, Варна, Благоевград, Петрич, Стара Загора, Пловдив, Хасково, Сливен, Добрич София, Ямбол, Гърция и Сърбия са заявили участие до този момент в Шестия парад-шествие на класически автомобили и..

публикувано на 18.06.13 в 14:48

Над хиляда млади математици идват в Бургас

      Над 1 000 млади математици от 31 държави от цял свят пристигат в Бургас за Международното математическо състезание България` 2013. Надпреварата, която за първи път се организира извън Азия ще се проведе от 30-ти юни до 5-ти юли в морския град...

публикувано на 18.06.13 в 14:20

Украинчетата в бургаската болница са добре

    Седемте украински деца, които бяха настанени в МБАЛ Бургас, след като получиха изгаряния по време на детски международен фестивал , са в добро състояние. Те най-вероятно ще бъдат изписани утре, каза за радио Бургас доктор Бойко Миразчийски, заместник..

публикувано на 18.06.13 в 12:26

В Бургаско вече жънат ечемика

    Кампанията по жътвата на ечемика започна в Бургаска област. Валежите през изминалата седмица са причината за отлагането й, заяви председателят на Съюза на зърнопроизводителите Николай Киров.  Той очаква добиви, близки до миналогодишните.  В края на..

публикувано на 18.06.13 в 12:23

Областният управител на Бургас няма да е от ДПС

    Новият областен управител на Бургаска област категорично няма да бъде от ДПС, заяви за радио Бургас депутатът от БСП Димчо Михалевски. „Не може до четвъртата седмица да няма назначени областни управители, а и заместник-министри. Това е една от..

публикувано на 18.06.13 в 10:26

Дете, полицай и депутат сред пострадалите пред централата на „Атака“

  Осем души пострадаха при снощните сблъсъци между симпатизанти на "Атака" и протестиращи. Един е арестуван. Седем часа продължиха антиправителствените демонстрации в София, предаде „Хоризонт“. Близо 7000 души излязоха на протест в София. Всичко започна..

публикувано на 18.06.13 в 08:46

Най-много руснаци, украинци и македонци харесват живота у нас

  В България са избрали да живеят около 42 хиляди чужденци, които съставляват 0,6 на сто от населението на страната, показват данни от анализ на Евростат за външното население в страните на ЕС. Около 11 хиляди от чужденците у нас са от страна-член на ЕС, а..

публикувано на 18.06.13 в 07:55

Министър Стойнев прогнозира по-евтин ток от юли

      От 1-ви юли цената на тока за битовите и промишлените потребители може да бъде намалена с 5 процента, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Новият модел на ценообразуване е готов и ще бъде обсъден утре в Държавната..

публикувано на 17.06.13 в 16:00

Грузински танцьори се окичиха с „Атлиманска огърлица”

  Грузинският танцов състав „Имерети” заслужено спечели наградата „Атлиманска огърлица“ на кмета на община Приморско на завършилия в Китен едноименен международен фолклорен фестивал. Д-р Димитър Германов лично връчи почетния плакет и обеща, че община..

публикувано на 17.06.13 в 13:56

Черноморец с първа тренировка във Велинград

    Отборът на „Черноморец-Бургас“ проведе своята първа тренировка от подготвителния лагер във Велинград. „Акулите“ пристигнаха вчера в късния следобед и след като се настаниха, излязоха за своето първо занимание. Общо 23-ма футболисти потеглиха от..

публикувано на 17.06.13 в 13:19