Реимунизациите в Бургаско ще закъснеят

Липсата на ваксини в страната  ще бъде взета под внимание при издаване на бележки за детските надбавки ,  които се изискват ,съобщиха от регионалната здравна инспекция  след запитване от страна на Радио Бургас. Част от децата , които подлежат на..

публикувано на 29.04.15 в 15:51

Майката на Валя предлага да се премахнат пешеходните пътеки в Бургас

Да се забранят всички пешеходни пътеки в Бургас! С това иронично предложение Мария Димитрова, председател на фондация „Безопасни улици от Валя“, коментира решението на общинския съвет в Бургас да ограничи пресичането на пешеходци на бул. „Тодор..

публикувано на 29.04.15 в 15:04

Бившият командир на Атия става командир на военноморските сили

Бившият началник на военноморска база Бургас контраадмирал  Митко Петев ще поеме Военноморските ни сили. На своето заседание днес Министерският съвет прие предложение до Президента на Република България да издаде указ за освобождаване на контраадмирал..

публикувано на 29.04.15 в 14:29

Община Бургас: не бива да се спекулира около незаконните постройки в Горно Езерово

Община Бургас има намерение да изгради инфраструктура на мястото на незаконните постройки в Горно Езерово, а решаването на жилищния проблем на живеещите там е въпрос на тяхната иницитаивност. Така коментира казуса пред Радио Бургас главен  инженер..

публикувано на 29.04.15 в 14:10

Община Поморие ще изгражда дъждовна помпена станция върху държавен имот

Правителството учреди днес безвъзмездно безсрочно право на строеж върху имот – частна държавна собственост, в полза на община Поморие за изграждане на дъждовна помпена станция и реконструкция на канално помпена станция. Теренът се намира в Поморие...

публикувано на 29.04.15 в 13:52

Созопол има нов амфитеатър

В Созопол откриват новият амфитеатър. В близост до амфитеатъра е построена и нова детска площадка. Амфитеатърът и детската площадка са  разположен в близост до спортните съоръжения и заедно с тях се обособява зона за спорт и отдих в рамките..

публикувано на 29.04.15 в 11:09

Млади актьори и музиканти представят спектакъл за Апостол Карамитев

Големият български актьор Апостол Карамитев ще бъде вдъхновение тази седмица за  талантите от Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” . Младите актьори и музиканти ще покажат мултимедиен спектакъл, в който са..

публикувано на 29.04.15 в 11:00

Вадят на светло собствениците на пенсионните фондове

Списък с актуалните собственици на пенсионните фондове и данните кой фонд какви пари за втора пенсия управлява и каква доходност осигурява ще станат известни с публикуването на доклада за работата на временната парламентарна комисия за проучване на..

публикувано на 29.04.15 в 10:18

Механото празнува 90-тата си годишнина

Първото техническо училище в Бургас навършва 90 години. То е създадено от сина на прочутата Райна Княгина - Георги Дипчев. Много бургазлии свързват живота си с механотехникума и с настоящата професионална гимназия.Тази седмица е обявена за..

публикувано на 29.04.15 в 10:05

Заловиха измамник, прибрал 3 900 лева

След проведено разследване е установен и задържан извършител на телефонна измама , съобщи районният прокурор Иван Кирков. Това е лицето Стоян Колев Стоянов от Бургас, който е взел от пострадалото лице сума в размер на 3 900 лв. С..

публикувано на 29.04.15 в 09:49