Футболът не трябва да е война

Футболът по света е религия, а у нас е война. Това показа документално-художественият филм на режисьора Стойчо Шишков „Футболни хамелеони”. Прожекцията на лентата за хулиганството на стадиона и извън него събра фенове и на „Черноморец“, и на..

публикувано на 16.04.13 в 12:13

За обвиненията срещу "Хизбулла" трябвали и доказателства

Щом българските власти казват, че „Хизбулла” вероятно е отговорна за атентата в Бургас, в някакъв момент трябва да покажат доказателствата. Това каза в интервю за „Фокус” Магнус Рансторп, директор по научната дейност в Центъра за изследване на..

публикувано на 15.04.13 в 19:32

Три бургаски квартала ще имат нова канализация

  С нова канализационна система ще се сдобият бургаските квартали Ветрен, Банево и Минерални бани до края на следващата година. Проектът е на стойност 30 милиона лева и е финансиран по оперативна програма "Околна среда". Стартът на изграждането на..

публикувано на 15.04.13 в 19:03

Абитуриентите на Математическата с отлично представяне в столицата

  Младите математици от ПМГ-Бургас отново впечатлиха с резултати. Четирима от осемчленния отбор получиха оценка „Отличен“ 6.00 на турнира „Проф. Борислав Боянов“, традиционно състезание на Софийския университет . Другите три оценки също са отлични - 5.96,..

публикувано на 15.04.13 в 18:51

Несебърските танцьори отново се радват на успехи

    „По вода” премина за танцовите двойки на КСТ „Несебър” националният турнир за купата на Чирпан. Несебърският клуб отново бе на върха. При най-малките в клас 9Е сребърните медали отново бяха за Давид Абрашев и Марта Долгушина, а на крачка от..

публикувано на 15.04.13 в 18:15

Несебърски рибари дадоха на Европа концесията на пристанището

  Европейската комисия и европейският парламент са сезирани по казуса с концесията на пристанището в Несебър, каза за Радио Бургас Кирил Жеглев от рибарското сдружение „Мена“. Комисията за защита на конкуренцията отхвърли нашата жалба с мотив, че ние не..

публикувано на 15.04.13 в 17:49

„Акустично“ продължава със специален гост Гюлсюм Али

    За пореден път в четвъртък „Горещ пясък“ ще свирят за своите фенове, този път със специалното участие на талантливата музикантка Гюлсюм Али. В бургаското Морско казино публиката ще има възможността да се наслади на невероятните музикални изпълнения..

публикувано на 15.04.13 в 17:24

Още 2.5 тона храни получиха нуждаещи се бургазлии

    Вторият етап от благотворителната кампания "Искам да помогна " стартира днес в Бургас. Началото бе поставено  миналата седмица с предоставянето на хранителни продукти за нуждаещите се в социалния патронаж. Днес стотици граждани получиха пакети с..

публикувано на 15.04.13 в 16:51

”Microsoft” представя в БСУ Windows Store Apps

  Атрактивна демонстрация на приложения за Windows Store Apps ще се проведе в БСУ. Събитието е част от академичната програма, с която “Microsoft“ цели да запознае студентите с новите тенденции в IT технологиите. Мероприятието ще се проведе под формата на..

публикувано на 15.04.13 в 11:00

Занаятчии от Одрин гостуват в Несебър

    Тридневно изложение на членове на Камарата на занаятчиите в Одрин започва утре в Несебър. Проявата е в рамките на проекта „Демонстрационен център на занаятите в Несебър и Едирне”, финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество ИПП България –..

публикувано на 15.04.13 в 10:46