Допълнително укрепват бреговете на Вая

Езерото Вая е пред преливане. 1 00 чувала с пясък допълнително ще струпат екипи на община Бургас и доброволци. Не спира и  почистването на канала между Вая и морето от дървета и клони, което ще позволи по-бързото оттичане на водата от езерото...

публикувано на 03.02.15 в 11:25

All the Jazz project представя Лили Илиева

Джаз вокалистката Лили Илиева и "Минимум квартет" ще си партнират утре в Бургас в All the Jazz project. "Минимум квартет" е в състав: Димитър Льолев – саксофон, Александър Логозаров – китара, Борис Таслев – бас и Борислав Петров – ударни...

публикувано на 03.02.15 в 11:21

Почина съдия Денчо Стоянов

Почина бургаският съдия Денчо Стоянов. Стоянов започва професионалната си кариера като стажант съдия в Окръжен съд Бургас в началото на 1993г. През ноември същата година е назначен за младши съдия в ОС Бургас. След няколко месеца става председател на..

публикувано на 03.02.15 в 10:20

Авария наводни "Слънчев бряг", затворен е входът на Несебър

Отпадни води се изливат в "Слънчев бряг" заради авария на главния тласкател към пречиствателната станция. В акционерното дружество, което стопанисва курортния комплекс до момента няма постъпили оплаквания от хотелиери за замърсяване. Екипи на..

публикувано на 02.02.15 в 15:43

Горските стопанства ще помагат в бедстващите райони, уговори бургаски депутат

Бургаският депутат от ГЕРБ Румен Желев е информирал днес зам.-министъра на земеделието доц. Георги Костов за тежката обстановка не само в Бургаско, но и в цялата страна. Доц. Костов вече вече е издал заповед с която горските стопанства в..

публикувано на 02.02.15 в 14:50

В Лозово и Долно Езерово 120 къщи са наводнени

120 са наводнените къщи в бедстващите бургаски  квартали Долно Езерово и Лозово. Вече 24 часа заради безопасността на хората е спрян тока в наводнените района. Много от пострадалите са самотни възрастни хора, които се нуждаят и от физическа помощ...

публикувано на 02.02.15 в 14:25

Избиха хиляда кокошки заради птичи грип в Константиново

Второ огнище на птичи грип е регистрирано в село Константиново, община Камено. Близо 1000 птици са умъртвени в 44 домакинства. Приключва дезинфекцията на дворовете, съобщи за радио Бургас директорът на Българската агенция по безопасност на храните в..

публикувано на 02.02.15 в 14:17

Обезопасяват Вая, сформирана е комисия за оценка на щетите

Екипи на община Бургас започнаха изграждането на допълнителна защитна дига с чували пясък на езерото Вая, заради повишеното ниво на водата и опасността да залее пътя.  Започва и прочистването на канала на Вая, който свързва езерото с морето, както и..

публикувано на 02.02.15 в 12:45

Гараж "кацна" върху гараж в "Меден рудник"

Бурният вятър нанесе огромни щети в Бургас.  В целия град вчера имаше изпочупени клони, паднали дървета и билбордове. Не само че различини  конструкции в най-големия бургаски квартал „Меден Рудник“  буквално са излетели под напорите на стихията, но..

публикувано на 02.02.15 в 12:20

Пътник в БМВ загина при катастрофа в "Меден рудник"

В събота около 17.30 ч. на бургаската улица «Захари Стоянов», на около 100 м. преди светофара до бл. 413 в ж.к. «Меден Рудник», поради движение с несъобразена с пътните условия скорост / мокра настилка/, самостоятелно катастрофира, удряйки се..

публикувано на 02.02.15 в 11:32