Ретро кемпер на повече от половин век ще бъде показан на къмпинг фестивала в Бургас

Кемпер, произведен в Швейцария в една-единствена бройка през далечната 1969 година, ще бъде показан на фестивалното изложение в Бургас. Именно 70-те години на миналия век се смятат за началото на къмпингуването. Кемперът е с бензинов двигател, а..

публикувано на 24.04.24 в 16:56

Бургас е спирка от Националното роуд шоу "Пътят към твоя успех"

Бургас днес е втората спирка от националното роудшоу “Пътят към твоя успех” на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии. В рамките събитието представители на учебни заведения се срещат с мениджъри в сферата на аутсорсинг и..

обновено на 24.04.24 в 15:19

Задържаха криминално проявен за палеж на савосвал и вишка

Задържаха извършителя на палежа на два товарни автомобила (самосвал и вишка) на местна бургаска фирма. Деянието е извършено  на 25 март в района на 5-ти километър.  Задържаният 47-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, имал неуредени..

публикувано на 24.04.24 в 14:45

Питат в анкета жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги

Община Бургас предлага на жителите на „Възраждане“ идеи за изграждането на етажни паркинги на 5  възможни свободни терена. Това са: Локация 1: между ул. „Дебелт“ и ул. „Цар Калоян“, ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Васил Левски“; Локация 2: между..

публикувано на 24.04.24 в 14:29

Искат църковен съд за двама свещеници

Свещеници от Сливенска епархия с писмо до Светия синод, в което искат църковен съд спрямо двама свещеници, единият от които е и епархийски избирател. В писмото са описани всички нарушения, които двамата са извършили, плюс участието им във фирми и..

публикувано на 24.04.24 в 14:17

Стопирането на соларния парк в община Средец остана извън дневния ред на сесията /ОБНОВЕНА/

Докладната записка за стопиране на проекта за соларен парк край селата Дюлево, Дебелт, Светлина и Суходол  остана извън дневния ред на днешното заседание на общинския съвет в Средец. Десетки жители на засегнатите села очакваха в залата отмяна на..

обновено на 24.04.24 в 14:05

Рибари протестираха срещу забраната за улов на бяла мида

Безпрецедентна забрана за улов на бяла мида променена от един на три месеца предизвика недоволството на рибари и рибопреработвателни предприятия по Южното Черноморие. Забраната влиза в сила от 1-ви май. Днес близо 100 представители на бранша от Южното..

публикувано на 24.04.24 в 13:58

Бургаска поетеса събра в антология стихове от 15 държави

42 автори от 15 държави, преведени от 9 езика и представени с над 100 творби, са събрани в антологията "Преоткрити в словото", чийто съставител и преводач е бургаската поетеса Наталия Недялкова.  В книгата са включени произведения на съвременни..

публикувано на 24.04.24 в 13:05

Трима борци от "Черноморец" ще представят България на Европейско първенство

След отличното представяне на Държавния лично-отборен шампионат за момчета в Сандански на състезателите от клуб по свободна борба "Черноморец", избраха трима от тях да участват на Европейското първенство за тази възрастова група. Янаки Ковачев в..

публикувано на 24.04.24 в 12:47

Институциите в Царево обединяват усилие срещу престъпността

Междуведомствена среща се проведе в Царево по отношение на превенцията, противодействието на престъпността, пътната безопасност и сигурността. В нея участие взеха  комисар Генчо Атанасов зам. - директор на ОД МВР - БУРГАС, главен инспектор Владимир Колев -..

публикувано на 24.04.24 в 12:39