Незаконните къщи в Горно Езерово са премахнати от собствениците

Незаконните постройки в  бургаския квартал „Горно езерово“ вече са премахнати. Собствениците им са ги съборили доброволно, след дадения им от община Бургас срок да направят това. Къщите се намират в периферията на квартала, в ромската махала, на самия..

публикувано на 21.05.15 в 13:39

Поморие отличи културни и просветни дейци

В навечерието на празника на българската просвета и култура и на славянската писменост, община Поморие за пореден път отдаде заслужено уважение към просветните и културни дейци от общината. Кметът Иван Алексиев награди с плакети и грамоти за принос..

публикувано на 21.05.15 в 10:49

Обраха хотел в Несебър

24 телевизора и 4 DVR-видео записващи системи на обща стойност 9344,4 лв. са били откраднати от хотел в Несебър. От проведените издирвателни действия е установено, че вещите, предмет на престъпление, са заложени в заложни..

публикувано на 21.05.15 в 10:43

Пребиха мъж в Созопол

36 годишен мъж от с.Манолич, общ.Сунгурларе е бил нападнат в необитаемо място в созополския квартал "Буджака" и му е бил нанесен побой с метална палка от непознато лице. След като е транспортиран до Бургаската болница са установени нанесени..

публикувано на 21.05.15 в 10:38

Мобилните камери на КАТ са на линия от днес

След повече от година забрана за издаване на актове на база снимка от мобилните камери на КАТ,  тези устройства се завръщат на пътя в края на седмицата. Това стана възможно след обнародване на допълнителна наредба, която регламентира тяхното използване...

публикувано на 21.05.15 в 09:11

Сдружение започна подписка в защита на онкологичния център в Бургас

Подписка в защита на Комплексния онкологичен център Бургас  започна сдружение "Онкоболни и приятели". Болните се обявиха против сливането с многоппрофилната болница - идея ,която бе лансирана от министър Петър Москов.Те са изпратили  открито писмо до..

публикувано на 21.05.15 в 09:06

Индустриалните производители дърпали хлебарската гилдия назад

На Спасовден своя професионален празник отбелязват хлебарите и сладкарите. Традиционно гилдията в Бургас отбелязваше този ден с изложение. Тази година обаче празникът ще бъде почетен единствено с молебен в бургаския храм „Свети Иван Рилски“. Какви са..

публикувано на 21.05.15 в 08:49

Помогнете на млада бургазлийка да получи втори шанс за живот

Близки и колеги на Тереза Ганчева събират средства за бъбречна трансплантация Близки и колеги на бургазлийката Тереза Ганчева стартираха благотворителна кампания за събиране на средства за бъбречна трансплантация. Тереза е на 32 години, от..

публикувано на 21.05.15 в 08:31

Премиерът откри новата Флора и номинира Димитър Николов за трети мандат

Експозиционен център Флора откри днес в Бургас премиерът Бойко Борисов. Той е на стойност  3.3 млн.лв., и е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“. Основната сграда на центъра е от шест зали с модерна архитектура. Идеята е тук да се..

публикувано на 20.05.15 в 18:04

Комплекс за преработка на тежки остатъци откриха в Бургас

Комплекс за преработка на тежки остатъци за 1 милиард и 500 милиона долара откриха премиерътБойко Борисов и президентът на „Лукойл" Вагит Алекперов. Инсталацията, която се намира на територията на „Лукойл Нефтохим- Бургас“ е най-голямата в Югоизточна..

публикувано на 20.05.15 в 17:35