Търсят паднал от борда рибар в Поморийския залив

Капитан на риболовен кораб е паднал зад борда снощи в залива на Поморие. Инцидентът е станал около 20 ч., на 6 мили в морето, потвърди началникът на „Морска администрация” кап. Живко Петров.  Оттогава водолази и гранични полицаи издирват мъжа. В..

публикувано на 04.04.14 в 09:11

Републиканското по бойно самбо - за първи път в Бургас

За първи път град Бургас ще бъде домакин на Държавен личен отборен шампионат по бойно самбо.Турнирът ще се проведе на 5-ти април /събота/. Организатори са Община Бургас, Българска федерация по Самбо и Спортен клуб "Бойни спортове - Бургас". Участие в..

публикувано на 03.04.14 в 16:17

Липсват добре обучени социални работници в община Карнобат

Да бъдат създадени паралелки за подготовка на кадри за социални услуги  ще настоява община Карнобат. Общинската администрация ще представи искането си пред Държавната агенция за закрила на детето и пред Министерството на образованието и науката. В общината..

публикувано на 03.04.14 в 14:32

Летище Бургас с нови 20 чартърни лини това лято

От края на месец март с повече възможности за пътуване с редовни и над 20 нови чартърни линии е в сила лятното разписание на полетите на летище Бургас, съобщиха от аеропорта. 38 са  направленията, по които ще се изпълняват редовни полети, като за първи път..

публикувано на 03.04.14 в 14:21

Изборите изкарват извън училищата изпращането на абитуриентите

Училищата, в които ще се провеждат избори, да намерят други места за изпращанията на абитуриентите и тържествата за завършване на първи клас. Тази заповед е разпратена до директорите на учебните заведения в цялата страна. Те трябва да подсигурят салоните на..

публикувано на 03.04.14 в 10:25

Съдът потвърди екоглоба за ЛУКойл

Районният съд в Бургас потвърди санкция, наложена от бургаската екоинспекция на „Лукойл Нефтохим Бургас”. Тя е месечна, в размер на 7 158 лв. Наказателното постановление за замърсяване на въздуха е наложено още на 14 юни 2013 г. При проверка на пещ,..

публикувано на 02.04.14 в 16:01

Изложба за Тарас Шевченко идва в Бургас

В Морското казино на 4 април ще се открие изложба, посветена на 200-годишнината от рождението на Тарас Шевченко. Експозицията представя  картини на Тарас Шевченко от колекцията на Националния музей в Киев, който носи неговото име. Сред..

публикувано на 02.04.14 в 15:52

Започнаха предпразничните проверки на магазините

Засилени проверки във връзка с великденските празници извършват от местната Агенция по безопасност на храните във всички обекти от търговската мрежа. Инспекторите следят за всякакви нарушения - от липса на етикет и такъв без превод до продукт с изтекъл срок..

публикувано на 02.04.14 в 15:42

Недофинансираните земеделски сектори ще бъдат приоритет на правителството

    Секторите зеленчукопроизводство, овощарство и животновъдство ще бъдат приоритетни за правителството през новия програмен период. Това каза в Бургас днес заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов, по време на информационен семинар със..

публикувано на 02.04.14 в 12:51

Министър Стойнев ще гостува в Бургас в събота

    Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще бъде в Бургас в събота по покана на Областния и Общински съвети на БСП Бургас. В програмата на Министър Стойнев са предвидени пресконференция и срещи с медиите и обществеността. В 16.30..

публикувано на 02.04.14 в 11:53