Нова система ще предупреждава жителите на община Бургас за риск за наводнения

Нова система за следене на морски, речни и язовирни нива ще предупреждава жителите на Община Бургас за риск от наводнения., това съобщиха от Министерството на околната среда и водите. В нея ще се получава информация за водните нива в реално..

публикувано на 28.08.16 в 11:56

Министър Бъчварова: При опазване на границата ни, България има нужда и от политическа подкрепа от страните в ЕС

При визитата в Германия премиерът Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова са представили българската позиция по отношение на ситуацията с мигрантската криза в Европа. Това коментира късно снощи в Слънчев бряг министър..

публикувано на 28.08.16 в 09:28

Малко Търново ще търси финансиране за общинските пътища

Ремонт на общинската пътна мрежа, на улици в гр. Малко Търново и на водопровод. Това са част от проектите, с които общината ще кандидатства по Програмата за развитие на селските райони. Те са за тавана на сумата, която се отпуска по тези програми..

публикувано на 27.08.16 в 16:35

5.5 милиона за саниране в Карнобат

Над 5.5 млн лв. привлече община Карнобат по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. С двата договора, които подписа кметът Георги Димитров, ще бъдат санирани Народно читалище „Димитър Полянов” и 16 жилищни сгради в града...

публикувано на 27.08.16 в 13:42

Жива бира и биовина на предстоящия МастърФест

МастърФест събира под един покрив традиционното с новаторското, като провокира интереса към културно-историческото наследство с представени по интересен начин характерни за региона традиции в производството на храни, напитки и занаятчийски продукти...

публикувано на 26.08.16 в 16:21

Плувният мартон от острова се отлага

Плувният маратон от остров Света Анастасия до Мост в Бургас се отлага. Заповед за отмяна на спортното състезание, насрочено за 27 август, е издал зам.-кметът д-р Лорис Мануелян. Мотивът за това е прогнозата на Националния институт по метеорология и..

публикувано на 26.08.16 в 16:17

Борисов: Кризата с бежанците може да бъде решена

  С президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган обсъждаме мигрантската криза. Предстоят ни изключително трудни месеци, но се надявам заедно с воля от ЕС и Турция да намерим изход. Ние можем да решим проблема още днес само за България, но аз не искам да..

публикувано на 26.08.16 в 16:15

Командированите екипи за спешна помощ се отзоваха на 44 сигнала

На 28 повиквания е реагирал реанимационния екип от Сливен, който бе командирован в Царево, съобщи в Бургас заместник - министърът на здравеопазването Ваньо Шарков. Ямболският спешен екип, който бе ситуиран в Приморско се е отзовал на 14 случая, добави..

публикувано на 26.08.16 в 16:13

Дарителска кампания събира средства за ремонт на читалището в с.Подвис

Необходим е авариен ремонт на покрива на читалище   „Христо Ботев“  в сунгурларското село Подвис, но за него обаче няма средства. Местните жители са създали инициативен комитет за спасяването на културната институция и са обявили дарителска кампания..

публикувано на 26.08.16 в 14:42

Арестуваха гастролиращи автокрадци

Бургаската полиция задържа гастролиращи по Южното Черноморие крадци на части и вещи от автомобили, паркирани   до плажни ивици в Царево, Приморско и Созопол. Арестувани са двама мъже от Перник, които с различни технически средства са отваряли купетата на..

публикувано на 26.08.16 в 12:26