Срив на мобилното приложение спря наемането на ел. велосипеди в Бургас

Срив на приложението на мобилния оператор, вероятно заради външна атака, временно спря наемането на велосипеди, съобщават от община Бургас. Активно се водят разговори с специалистите от А1, предоставена е цялата информация, свързана с възникналите след..

публикувано на 15.04.24 в 16:33

Започна ремонтът на сградата на етнографската сбирка в Болярово

Започнаха ремонтните дейности на автентичната къща в Болярово от периода след Освобождението, в която отново ще се помещава етнографската музейна сбирка, съобщават от общината. Средствата са осигурени по мярка „Инвестиции за публично ползване в..

публикувано на 15.04.24 в 15:47

В ДКЦ 1 - Бургас вече консултират пациенти чрез видеовръзка

Специалистите от ДКЦ – 1 в Бургас вече консултират пациенти, намиращи се на километри разстояние от тях чрез станция за телемедицина. Тя предлага лесен начин за комуникация между лекар и пациент, преодолявайки необходимостта от физическо посещение на..

публикувано на 15.04.24 в 15:09

"Кралица на красотата" в бургаския театър под режисурата на Боил Банов

Бившият министър на културата Боил Банов режисира "Кралица на красотата" в бургаския театър. Спектакълът е по текст на Мартин Макдона. Премиерата е утре вечер в камерната зала. Боил Банов е ученик на Борислав Чакринов. Така се е родила идеята..

обновено на 15.04.24 в 14:47

Реализират дуално обучение в Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“

500 ученици от професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ ще бъдат обхванати в дуално обучение в Академия „Успешно ново начало“. Целта е да се откликне на нуждата на пазара за осигуряването на работна ръка в областта на..

публикувано на 15.04.24 в 13:32

Великденска акция по кръводаряване започва от днес в Сливен

Великденска акция по кръводаряване под надслов „Запалете свещичка, подарете любов“ стартира от днес в Сливен. Тя се организира съвместно от БЧК и Отделението по трансфузионна хематология при МБАЛ "Д-р Иван Селимински”. За всеки участник в акцията..

публикувано на 15.04.24 в 12:54

Мостът над река Равадинска вече е пуснат в експлоатация

Обновения мост над река Равадинска вече е пуснат в експлоатация, съобщават от Община Созопол. Кметът Тихомир Янакиев вече подписа акт 15 на обекта.  Новият мост на Равадиново ще е готов преди Великден  Ремонтът приключи с 25 дни по-рано от..

публикувано на 15.04.24 в 12:04

Пътуването с влак поскъпва средно с 20% от 7 май

Средно с 20% се увеличават цените на билетите за пътуване с влак, съобщават от БДЖ. Промяната влиза в сила от 7 май. Причината е свързана с драстичното увеличаване на разходите на дружеството през последните няколко години. Националният железопътен..

публикувано на 15.04.24 в 11:45

Участници от цял свят идват за балетния конкурс “Сара-Нора Прима“

Балетисти от цял свят идват за второто издание на международния балетен конкурс “Сара-Нора Прима“, който ще се проведе от 1-ви до 6-и юли на сцената на Бургаската опера. Записването вече започна и до тук има голям интерес, коментира  създателят на..

обновено на 15.04.24 в 11:15

Бургаският хандбален тим „Фрегата“ посреща отборът на „Шумен“ на 20 април

Бургаският хандбален тим „Фрегата“ играе полуфинална серия за титлата. Противникът е  отборът на „Шумен“, който е шампион и носител на купата от миналия сезон, съобщават от Община Бургас. Бургазлии загубиха първия мач от серията като гост. Многото..

публикувано на 15.04.24 в 10:39