Денят на детето ще се празнува до четвъртък в Бургас

Община Бургас предлага на вниманието на родителите няколко интересни събития, на които могат да заведат децата си в празничния 1 юни и дните около него. 1 юни - понеделник В този ден е планирана концертна..

публикувано на 01.06.15 в 10:14

Младите бургаски балетисти в Гала концерт

По традиция класовете по класически балет при Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” в Бургас ще закрият учебната година с бляскав Гала концерт. Тази година преподаватели и ученици ще зарадват почитателите на танца с..

публикувано на 01.06.15 в 09:51

Митничари правят ревизия в "ЛУКОЙЛ Нефтохим"

Агенция "Митници" е започнала ревизия в "ЛУКОЙЛ Нефтохим", съобщи в ефира на Нова телевизия шефът на ведомството Ваньо Танов. Повод за проверката е твърдението от миналата седмица на лаборатория, ръководена от бившия премиер Иван Костов, че..

публикувано на 01.06.15 в 09:22

"Синята стая" става задължителна за деца жертви или свидетели на престъпление

Децата, жертви или свидетели на престъпление, в България трябва да бъдат разпитвани според международните стандарти в правото. Това гласи директива на Европейския парламент и на Съвета на Европа, според която до края на 2015 година всички деца, които..

публикувано на 01.06.15 в 09:13

Митко Доков:Политиците обръщат внимание на ромите само преди изборите

Конфликът в Гърмен е част от политическия процес у нас. Това заяви в предаването „Ден до пладне“ на радио Бругас председателят на Областният ромски съюз Митко Доков. Даниела Костадинова разговаря с него за неслучващата се интеграция на етноса у нас и..

публикувано на 01.06.15 в 08:29

Фолклорен венец събра гласовете на Странджа на Божура

 В местността Божура край Средец за 23-ти порен път се проведе Националният странджанско–тракийски събор "Фолклорен венец Божура". Гостите на празника бяха поздравени от кмета на Община Средец Иван Жабов, областния управител на Бургас..

публикувано на 01.06.15 в 08:10

Лятно приключение очаква 40 деца в музея

40 деца, на възраст от  8 до 11 години ще се включат в “Приключение в музея“, което започва днес в природонаучната експозиция на Регионалния музей.  Лятното училище се организира за пета поредна година и цели постигне екологично обучение...

публикувано на 01.06.15 в 08:05

Определят финалистите за "Бургас и морето" в Радио Бургас

Корифеите на българската популярна музика Стефан Димитров и Митко Щерев и певците Дани Милев и Орлин Горанов ще определят днес 12 песни финалисти в конкурса "Бургас и морето". По традиция селекционната комисия заседава в едно от студиата на радио Бургас...

публикувано на 30.05.15 в 10:44

Жител на "Долно Езерово" се оплака за поредно обгазяване на квартала

За о бзагяване в Долно Езерово тази нощ  сигнализира жителят на квартала Величко Янков: „Снощи се прибирах към Долно Езерово, някъде след 21.30 ч.,наближавайки дома си в района на жп гарата, усетих обгазяване, за което..

публикувано на 30.05.15 в 10:24

Димитър Николов: Защо да не подобрим инфраструктурата именно сега?

Бургазлии затрупаха кмета на общината с въпроси по време на последното открито студио на Радио Бургас. Един час Димитър Николов отговаряше на питанията на гражданите на емблематичното място в морския град - до Часовника. С това предаване завърши..

публикувано на 29.05.15 в 17:25