Отмениха бедственото положение в Бургас, но мобилизацията остава

От вчера до днес нивото на водата в канала между Вая и морето е спаднало с 10 сантиметра. Причината е успешното премахване на паднали дървета, които намаляваха пропускливостта. След съвместната акция на общината, областната управа и притовопожарната..

публикувано на 04.02.15 в 15:37

Пътен инцидент затруднява трафика Созопол-Бургас

Ооколо 14.34 ч. днес по пътя Созопол – Бургас, в района на «Ченгене скеле», възниква пътен инцидент, при който л.а. «Пежо експерт», с бургаска регистрация, управляван от 42 годишния В.П. от Бургас, поради неовладяване на автомобила, блъска намиращия се зад..

публикувано на 04.02.15 в 15:00

Горското отрече незаконна сеч в Странджа, кметът Янчев не е съгласен

Сагата с изсичането на Странджа продължава. Днес Регионална дирекция по горите взе отношение по въпроса на брифинг пред журналисти - според институцията неправомерна сеч няма. Всичко, което се сече, е със санитарна цел, а за нарушената пътна настилка от..

публикувано на 04.02.15 в 14:33

От Париж писател подкрепи битката за Странджа

Разказахме Ви наскоро за апела на кмета на Малко Търново Илиян Янчев за една борба срещу изсичането на Странджа. Янчев се обърна с молба към всички да бъдат с него в тази битка. От сърцето на Франция, от Париж, той я получи в лицето на известния писател..

публикувано на 04.02.15 в 13:22

Зарядна станция за елекктромобили ще заработи на общинския паркинг

Първата постоянна бургаска станция за зареждане на електромобили ще заработи до края на месец февруари. Тя ще бъде монтирана на територията на общинския паркинг на ул. "Гурко". При хубаво време станцията ще се зарежда със соларни панели, а през..

публикувано на 04.02.15 в 12:20

ДПС не хареса идеите на Калфин за детските добавки

От ДПС  обявиха, че намеренията на социалния министър Ивайло Калфин да промени законите за плащане на детските добавки са дискриминационни и противоконституционни. Няколко аргумента в защита на получаването на помощи от малолетни майки изтъкна Хасан..

публикувано на 04.02.15 в 12:12

Показват през април първия документален филм за Петя Дубарова

Първият документален филм за  Петя Дубарова е вече завършен. Премиерата ще е през април. През 2015-та се навършват 20 години от обяването на дома на поетесата в Бургас за къща -музей.  Репортаж на Петя Янакиева чуйте в звуковия файл

публикувано на 04.02.15 в 11:10

356 кражби в областта от малолетни и непълнолетни отчитат за 2014 г.

Престъпността е основен проблем във всяко едно общество. Когато става дума за деца, които са извършителите или жертви обществото е особено чувствително. Според едни мнения детската престъпност се дължи на липсата на родителски контрол, според други..

публикувано на 04.02.15 в 10:30

Две комисии описват щетите в Долно Езерово, повечето имоти не са застраховани

След бедствието  в бургаския квартал Долно Езерово започна голямото почистване на наводнените  къщи. Две комисии от  общинския отдел „Имоти“ описват щетите на пострадалите семейства. Както на повечето места в България и тук се оказа, че хората не са..

публикувано на 04.02.15 в 10:04

Заради подлеза пред СО МАТ фирми обявяват протест

Протест организират утре фирми от Северната промишлена зона в Бургас. Той ще се проведе пред входа на СО МАТ, до подлеза. Причината за недоволството е невъзможността на фирмите да работят. При всеки дъжд подлезът се пълни с вода, която..

публикувано на 04.02.15 в 09:54