Летище Бургас с нови 20 чартърни лини това лято

От края на месец март с повече възможности за пътуване с редовни и над 20 нови чартърни линии е в сила лятното разписание на полетите на летище Бургас, съобщиха от аеропорта. 38 са  направленията, по които ще се изпълняват редовни полети, като за първи път..

публикувано на 03.04.14 в 14:21

Изборите изкарват извън училищата изпращането на абитуриентите

Училищата, в които ще се провеждат избори, да намерят други места за изпращанията на абитуриентите и тържествата за завършване на първи клас. Тази заповед е разпратена до директорите на учебните заведения в цялата страна. Те трябва да подсигурят салоните на..

публикувано на 03.04.14 в 10:25

Съдът потвърди екоглоба за ЛУКойл

Районният съд в Бургас потвърди санкция, наложена от бургаската екоинспекция на „Лукойл Нефтохим Бургас”. Тя е месечна, в размер на 7 158 лв. Наказателното постановление за замърсяване на въздуха е наложено още на 14 юни 2013 г. При проверка на пещ,..

публикувано на 02.04.14 в 16:01

Изложба за Тарас Шевченко идва в Бургас

В Морското казино на 4 април ще се открие изложба, посветена на 200-годишнината от рождението на Тарас Шевченко. Експозицията представя  картини на Тарас Шевченко от колекцията на Националния музей в Киев, който носи неговото име. Сред..

публикувано на 02.04.14 в 15:52

Започнаха предпразничните проверки на магазините

Засилени проверки във връзка с великденските празници извършват от местната Агенция по безопасност на храните във всички обекти от търговската мрежа. Инспекторите следят за всякакви нарушения - от липса на етикет и такъв без превод до продукт с изтекъл срок..

публикувано на 02.04.14 в 15:42

Недофинансираните земеделски сектори ще бъдат приоритет на правителството

    Секторите зеленчукопроизводство, овощарство и животновъдство ще бъдат приоритетни за правителството през новия програмен период. Това каза в Бургас днес заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов, по време на информационен семинар със..

публикувано на 02.04.14 в 12:51

Министър Стойнев ще гостува в Бургас в събота

    Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще бъде в Бургас в събота по покана на Областния и Общински съвети на БСП Бургас. В програмата на Министър Стойнев са предвидени пресконференция и срещи с медиите и обществеността. В 16.30..

публикувано на 02.04.14 в 11:53

Кърпят пролетно дупките по бургаските улици

В Бургас започва аварийно изкърпване на дупките, които се отвориха след края на зимата по главните пътни артерии. Работата ще започне от най-критичните места, като идеята е работата да приключи в рамките на месец преди началото на активния туристически..

публикувано на 02.04.14 в 10:37

Биологията е най-предпочитана за втора матура в Бургаско

  3 628 ученици от Бургаска област са заявили желание да положат държавен зрелостен изпит по български език и литература на първата сесия за тази учебна година. За втората задължителна матура броят желаещите е 3 738 , уточни за Радио Бургас Лиляна Иванова,..

публикувано на 02.04.14 в 10:30

Соломон Паси: Струваше си усилията да влезем в НАТО

  Днес се отбелязват 10 години от деня, в който българското знаме се развя пред сградата на НАТО в Брюксел. Бившият външен министър Соломон Паси, който е създател и председател на Атлантическия клуб в България и е българската кандидатура за Генерален..

публикувано на 02.04.14 в 10:10