Булка-беглец и рибарят – хит на студентски пролетен бал

    С награда за най-атрактивен дамски и мъжки костюм студентите от бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“ отличиха на пролетния си бал булката - беглец и рибарят. Изборът им бе затруднен заради изобилието от разнообразни костюми на анимационни..

публикувано на 24.04.13 в 12:49

Асоциацията на черноморските пристанища ще бъде с бургаски адрес

  Асоциацията обединила черноморските пристанища на България, Украйна, Русия, Грузия и Турция – „Блек сий круизис”, ще бъде регистрирана с адрес в Бургас. Това бе решено по време на 23-ото световното изложение на круизната индустрия в Маями Бургас е сред..

публикувано на 24.04.13 в 12:31

Преглеждат безплатно за рак на кожата

В близо 30 страни от ЕС днес стартира кампанията Евромеланома. Безплатни прегледи за рак на кожата ще се проведат днес в цялата страна. Целта е да се повиши здравната култура и общественото внимание към този вид рак, който всяка година засяга все повече..

публикувано на 24.04.13 в 09:05

Траловете за рапани – само в специални зони

    Единствено край Маслен нос и пред Несебър ще бъде позволено да се ловят рапани с тралове по Южното Черноморие. На север разрешените райони ще бъдат край Балчик и Бяла, обяви Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури. Разрешените за тралиране..

публикувано на 23.04.13 в 18:11

Ексшефът на бургаската митница ще води дело срещу Агенцията

  Бившият директор на Митница Бургас Валери Стефанов заяви, че ще обжалва   в съда уволнението си.  Стефанов  заедно с още двама служители на регионалната дирекция  беше  отстранен от работа на 19 април със заповед на директора на Агенция Митници Ваньо..

публикувано на 23.04.13 в 17:29

Нова зона за спорт гради Приморско

    Изграждането на модерна зона за спорт в Приморско започна днес със символична първа копка. Проектът се финансира по програма „Трансграничано сътрудничество” между България и Турция и трябва да приключи на този етап до 15 юни в морската община...

публикувано на 23.04.13 в 17:12

Мизерия, глад и неравнопоставеност в бургаския затвор

  Бургаският затвор продължава да е най-проблематичен в страната, констатираха експерти от Българския хелзински комитет, които проведоха тематичен семинар в Бургас. Материалните условия в бургаския затвор водят до унижение и страдание, каза в студиото на..

публикувано на 23.04.13 в 16:58

Древни ритуали възраждат в поморийски села

В събота, Лазаровден, в землището на бившето село Доброван ще се проведе обичаят Лазаруване. Възражда се една традиция, на място , запазило  енергия, автентичнос и дух. Община Поморие подкрепи инициативата на потомци за възраждане на обичая – така, както..

публикувано на 23.04.13 в 16:34

Такситата в Бургас ще возят максимум на 1.20 лв

  Общинският съвет в Бургас днес прие максимална цена за таксиметров превоз в общината. И тази година таванът остава 1.20 за дневна и нощна тарифа на километър пробег Десет места за безплатно паркиране ще има пред входа на бившата Трета поликлиника в..

публикувано на 23.04.13 в 16:16

Разрешиха Океанариума в Бургас

      Бургаските общински съветници решиха днес в града да започне изграждането на Океанариум от руското обединение „Мостовик”. Това стана с 29 гласа  "за", 4 "против" и 5 "въздържал се". Консултативен съвет ще осъществява контрола на договора с..

публикувано на 23.04.13 в 14:25