Куполната гробница край Поморие ще бъде укрепена и популяризирана

Античната куполна гробница е уникален археологически паметник от древността и следва той да бъде укрепен и популяризиран както в страната, така и извън нейните предели. Това заяви министър Николина Ангелкова по време на поредната работна среща с кмета на..

публикувано на 01.09.16 в 16:30

Прокуратурата в Сливен започна досъдебно производство срещу предполагаемия баща на сиамските близнаци

Под надзора и ръководството на Районна прокуратура-Сливен  е започнало досъдебно производство срещу виновно лице от Сливен, за съвкупяване с момиче ненавършило 14-годишна възраст.  Мъжът е предполагаем баща на сиамските близнаци, родени в града..

публикувано на 01.09.16 в 16:25

„БДЖ осигурява близо 10 000 допълнителни места във влаковете за почивните дни

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по..

публикувано на 01.09.16 в 16:15

Община Бургас ще плаща семестриалните такси на 60 студенти от IT специалностите

Официален договор за финансово подпомагане на студенти в IT сектора подписаха днес кметът Димитър Николов и ректорите на двата бургаски университета - проф. Галя Христозова и доц. Магдалена Миткова. Така от тази есен Община Бургас ще плаща семестриалните..

публикувано на 01.09.16 в 15:03

Гранични полицаи от РДГП-Бургас задържаха трима афганистански каналджии

Служители на ГПУ-Бургас  спрели за проверка в района на местността „Ченгене Скеле”, на пътя Созопол – гр.Бургас, микробус Фолксваген „Транспортер”. В задната част на автомобила е установена група от  20  незаконни имигранти - 18 афганистанци и двама..

публикувано на 01.09.16 в 14:22

С над милион и половина ще реконструират парк Славеева река в Айтос

През октомври трябва да започне реконструкцията на парк Славеева река в Айтос, за него правителството осигури 1 млн 608 хиляди лева. Предстои да бъдат избрани фирми -изпълнители, ако няма обжалване започваме есента, каза кметът Васил Едрев. Паркът ще..

публикувано на 01.09.16 в 14:18

Лидерите на управляващите партии се разбраха за пълен мандат

Готовност и воля за успешно изпълнение на управленската програма на правителството и завършване на пълен четиригодишен управленски мандат заявиха лидерите на партиите от управляващото мнозинство на среща при министър-председателя Бойко Борисов...

публикувано на 01.09.16 в 13:18

Прокуратурата разследва полицай за заплахи срещу бургазлия

Районна прокуратура- Бургас разпореди незабавна проверка, която да установи налице ли са данни за престъпление от общ характер, извършено от полицейски служител спрямо гражданин пред детска градина в бургаския ж.к. „Славейков“ Проверката е започнала след..

публикувано на 01.09.16 в 11:37

Васко Василев тръгва на национално турне с Chambao

С изискан коктейл туристическата агенция „БАЛКАН ХОЛИДЕЙЗ“ чества  50-годишен юбилей в Несебър Феерия от звуци и светлини ознаменуваха празничното събитие на БАЛКАН ХОЛИДЕЙЗ- една от първите и най-успешните туристически компании в България...

публикувано на 01.09.16 в 11:19

Карнобатския съд решава дали Радичев да излезе от ареста

Районен съд - Карнобат ще гледа мярка за неотклонение на Ангел Радичев, който придоби скандална известност с агресивното си поведение на магистрала „Тракия“, където блъска по автобус и псува шофьора му. Радичев е подал жалба за промяна на определената му..

публикувано на 01.09.16 в 10:25