Пребиха адвокат в центъра на Бургас

Известният бургаски адвокат Станко Кралев е бил нападнат и пребит тази сутрин близо до Областната дирекция на МВР, зад спортната площадка на училище "Иван Вазов". Нападението е било видяно от охранителя на училището. За инцидента потвърдиха от полицията...

публикувано на 30.10.14 в 10:17

Седемнадесет потънали лодки вадят в Ченгене скеле

Рибарското селище Ченгене скеле край Бургас пострада за втори път след дъждовете. Доброволци и техника днес се включиха във възстановителните работи. Репортаж на Мариян Иванов чуйте звуковияфайл

публикувано на 29.10.14 в 16:37

Половината горива са некачествени

Близо половината от горивото в бензиностанциите в страната не отговаря на стандартите за качество. Това показа проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.  Установени са изключително сериозни нарушения и в работата на самата..

публикувано на 29.10.14 в 15:21

В „Черниците“ почистват след наводнението

Машини и хора вече работят по възстановяването на една от най-пострадалите местности от наводненията в община Бургас - „Черниците“. Според хората, които имат вили там, не дъждовете, а вода от язовири е предизвикала бедствието. Репортаж на Мариян Иванов..

публикувано на 29.10.14 в 15:08

Ансамбъл „Странджа“ с две номинации за наградите „Кристална лира“ – 2014

Ансамбъл „Странджа“ на Община Бургас получи две престижни номинации за наградите „Кристална лира“. Призът е за ярки върхови постижения в музикално-изпълнителското и танцовото изкуство. Наградите ще бъдат присъдени за 18-а поредна година от Съюза на..

публикувано на 29.10.14 в 13:26

145 години гори огъняj на българския дух и на народните будители, създали народно читалище „Васил Левски-1869“ – Айтос

В съботното утро на радио Бургас, на  празника на Народните будители ще празнуваме заедно с народно читалище „Васил Левски-1869“ – Айтос , което вече 145 години просвещава хората от общината. За това във рубриката „фолклорни срещи“ ще гостува..

публикувано на 29.10.14 в 13:15

Ансамбълът на "Черноморец" с шампионска титла

Бургаските грации спечелиха първото на място на Държавния турнир за ансамбли за Приз "Н. В. Царица Маргарита". Състезанието се проведе във Варна, където участваха 22 ансамбъла от страната. Надпреварата беше в три категории - девойки младша възраст, девойки..

публикувано на 29.10.14 в 11:30

Шестима от Средецко в ареста за каналджийство и грабеж

Гранични полицаи от Елхово са задържали  в землището на с. Момина Църква, община Средец, 34 нарушители на границата / 30 мъже и 4 жени / и един каналджия. Нелегалните имигранти са били без документи. 12 от тях са заявили, че са от Сирия, 22 - от..

публикувано на 29.10.14 в 11:12

Алтернативните доставки на газ за България са под въпрос

Вече има проблем с доставките на газ от Русия, налягането в тръбите е по-ниско и ако това продължи, България може да остане без синьо гориво. Валентин Терзийски, заместник-председател на браншовата камара на енергетиците при БСК, обясни пред..

публикувано на 29.10.14 в 10:34

ГЕРБ недоволни от позицията на РБ

ГЕРБ не приема като условие позицията на Реформаторския блок да не участват в правителство на малцинството. Това каза в кулоарите на парламента Румяна Бъчварова от преговорния екип на ГЕРБ. Бъчварова заяви, че коалиционното споразумение тепърва ще се..

публикувано на 29.10.14 в 10:30