Съдът отваря врата за бургазлии

Апелативен, Окръжен и Районен съд – Бургас организират съвместно Ден на отворени врати в Съдебната палата на 15 април. По традиция той се провежда в навечерието на Деня на Българската конституция и професионален празник на юриста и на съдебния служител – 16..

публикувано на 10.04.14 в 16:26

Искат повече съветници в общинските комисии в Бургас

Комисията, която разглежда заявленията за поставяне на преместваеми обекти в Бургас да не бъде доминирана от общински служители, а в нейния състав да има повече общински съветници. За това настоява общинският съветник от БСП Евгений Мосинов. От..

публикувано на 10.04.14 в 16:14

Няма проблем с храните в Бургас

Няма открити нарушения до момента в търговската мрежа, при проверки на продукти, свързани с празниците. Това каза Етери Затикашвили, началник отдел „Контрол на храните“ в областната дирекция по безопасност на храните в Бургас. Тематичните проверки вече са..

публикувано на 10.04.14 в 16:12

Базар вместо Флора в Бургас

Цветен базар замества тази година Флората в Бургас. Традиционното цветно изложение няма да се проведе заради ремонт на експозиционните помещения. От днес до 19 април на две места - до сградата на общината и в Приморски парк, ще бъдат организирани павилиони..

публикувано на 10.04.14 в 16:09

Затварят ГПКК Малко Търново и Капитан Андреево

Поетапно временно ще бъде преустановявано преминаването през граничен контролно пропускателен пункт - Малко Търново и Капитан Андреево. Ограниченията ще бъдат въведени съответно от 21 часа днес до 9 часа утре за Малко Търново и от 21 часа на 15 април..

публикувано на 10.04.14 в 16:05

"Месец на детска книга" стартира в бургаското читалище "Любен Каравелов

Целият месец април в културния календар на народно читалище „Любен Каравелов ” в Бургас е изпъстрен с прояви, посветени на книгата, четенето и изкуствата за деца. Днес пред читалището бе открита ДЕТСКА ФОТОИЗЛОЖБА под надслов „Книгата в моя ден” с автори:..

публикувано на 10.04.14 в 13:40

Атентаторът от Сарафово не бил алжирец

    Главният прокурор Сотир Цацаров опроверга днес твърденията за националността на атентатора, които наскоро излязоха в медийното пространство.   По думите му изтеклата информация не е близо до истината. Той подчерта, че прокуратурата мълчи, не защото..

публикувано на 10.04.14 в 11:28

БСУ отваря врати за бъдещите кандидат-студенти

Бургаският свободен университет широко отворя врата за своите кандидат–студенти,  гости и приятели утре. На посещение във висшето училище в Деня на отворените врата са поканени всички, които искат да видят и разберат КАКВО и КАК се случва в университета и..

публикувано на 09.04.14 в 17:24

Искат дисциплинарно производство срещу бившия бугаски прокурор Костов

Единадесет членове на Висшия съдебен съвет предлагат да бъде образувано дисциплинарно производство срещу бившия бургаски прокурор, в моменат ръководител на Специализираната прокуратура Светлозар Костов заради уронване престижа на съдебната власт, неетично..

публикувано на 09.04.14 в 17:19

Гласът на "Атака" в ЕП щял да бъде глас за суверинитет

Под мотото „Не щем гей бракове, кръвосмешения и Европейски съюз" лидерът на партия „Атака" Волен Сидеров внесе документите на партията си в ЦИК за предстоящите европейски избори. Той изтъкна, че ЕС трябва да бъде съюз на нации, които са суверенни да решат..

публикувано на 08.04.14 в 13:20