Цените на жилищата паднали с 0.9 процента

  С 1 129.67 лева за квадратен метър Бургас е в челната тройка на най-високите средни цени на жилищата у нас. Това посочи Националният статистически институт в данните си за първото тримесечие на годината. По-високи са цените само в София – 1 422,33..

публикувано на 23.04.13 в 13:15

„Реал“-Мадрид прави детски летен лагер в Бургас

  Футболният гранд „Реал“-Мадрид ще организира детски летен лагер в Бургас. В него ще могат да участват повече от  200  деца - от нашата и други страни от Балканите и Източна Европа,  на  възраст между  7 и 17 години. На специална пресконференция утре в..

публикувано на 23.04.13 в 12:08

Полицейски участък отново става детска градина

  Басейн и физкултурен салон ще има възстановената детска градина в к-с „Лазур“, която доскоро беше дом на Пето РПУ. В момента тече конкурс за избор на изпълнител на ремонта. Реалните строително-монтажни действия ще започнат в началото на лятото...

публикувано на 23.04.13 в 11:26

Свършиха билетите за концерта на Марк Нопфлър

  Повече от седмица преди концерта на Марк Нопфлър в зала 1 на НДК билетите за него бяха напълно разпродадени. По тази причина, след консултация с мениджмънта му, организаторите пускат в продажба 500 билета за правостоящи. Легендарният китарист на Dire..

публикувано на 23.04.13 в 10:55

В Бургас раздават в автобуси откъси от роман за Световния ден на книгата

        С общо четене на романа „Сънища” от младия български автор Явор Веселинов Бургас ще отбележи днешния Световен ден на книгата и авторското право. Четенето ще стане чрез малка брошура, съдържаща откъси от романа, която  ще се раздава от..

публикувано на 23.04.13 в 10:34

Академик представя в Бургас книга за Балканската война

    На базата на малко известни документи от български и чужди архиви известният историк академик Георги Марков разкрива непознати факти за едно от най-славните събития в нашата история - Балканската война - в новата си книга. Мащабното по обхват и..

публикувано на 23.04.13 в 10:14

Заседание на общинския съвет ще се проведе в новата зала

Разрешение за изготвяне на ПУП за обекти в зона за икономическо развитие в рамките на проект 'Интегриран план за градско възстановяване и развитие на гр. Бургас' e първата точка от дневния ред на първото заседание на общинския съвет, което ще се проведе..

публикувано на 23.04.13 в 08:32

Иранска агентка била арестувана след атентата в Бургас

    След атентата в Бургас българските власти са задържали цяла група хора, но засега няма информация за самоличността на арестуваните, твърди израелският вестник „Джерусалем пост”, позовавайки се на свой източник. Според източника на вестника през..

публикувано на 22.04.13 в 18:48

Известни сватбени фотографи се събират в Несебър

  Община Несебър ще бъде домакин на Втория международен форум на сватбените фотографи и видеооператори от утре до петък. Основната цел на събитието е свободното общуване, споделяне на новости, обмяна на опит, тенденции за развитие в бранша и дискусии по..

публикувано на 22.04.13 в 17:54

ВКС намали присъдата на Сменовски

  Със свое решение Върховният касационен съд е намалил от 12 на 10 години лишаване от свобода при първоначален строг режим присъдата на Динко Сменовски, съобщиха от Апелативна прокуратура. Семеновски бе осъден за убийството на Георги Танев,..

публикувано на 22.04.13 в 17:34