Лекари ще се състезават в тенис туринр

Бургас ще бъде домакин на националния тенис турнир за анестезиолози и медици от други специалности. Организатори са РК на БЛС - Бургас и Дружеството на анестезиолозите - Бургас.  Турнирът ще се проведе от 16 до 18 октомври/от петък до неделя/ на кортовете..

публикувано на 13.10.15 в 15:25

Патриарх Неофит ще бъде удостоен с най-високото държавно отличие

Правителството предлага на президента да награди патриарх Неофит с орден "Стара планина" - първа степен по случай неговата 70-годишнина и за изключителните му заслуги към България. От избирането му начело на Българската православна църква патриархът и..

публикувано на 13.10.15 в 15:21

Всяка година държавата ни помагала на американските тецове с по 333 млн. лева

Европа да обяви за неправомерна финансовата помощ, която държавата ни дава на т.нар "американски" централи и съответно, тази помощ да бъде възстановена. За това ще се борят четирите национално представени работодателски организации у нас, които..

публикувано на 13.10.15 в 15:02

Лечението на пострадалите от катастрофи не се дофинансира от държавата

Все повече българи стават жертва на пътни инциденти, а тежките им, скъпо струващи за болниците травми, системно се недофинансират от държавата. На съвместна пресконференция във Военномедицинска академия началниците на пет големи реанимации в..

публикувано на 13.10.15 в 14:56

"На работа с колело" обсъждат в Бургас

Партньори от десет европейски страни по проекта „До Работа с Колело’ са на среща в Бургас.  Проектът е насочен и към работодателите, за които са предвидени обучения , както и начините за стимулиране на служителите да ползват велосипеди за придвижване..

публикувано на 13.10.15 в 14:50

Съдът в Царево пръв вкара в затвора каналджия

55 дела свързани с нелегално преминаване на границата ни от имигранти,  каналджии и помагачи на трафиканти са разгледани  и решени в Районния съд в Царево за последните два месеца. Това съобщи за Радио Бургас административния ръководител на..

публикувано на 13.10.15 в 14:44

Полицията търси информация за избягал след инцидент шофьор

Във връзка с пътен инцидент, възникнал на 09.10.т.г. около 11.00 ч. в района на пешеходната пътека до „Двете брези” / бл. 75/ в к-с „Зорница”, при който тежко пострадала е 64 годишна жена от Казанлък, ОДМВР – Бургас призовава гражданите, разполагащи с..

публикувано на 13.10.15 в 10:49

В среднощно ппреследване бургаски полицаи заловиха 12 нелегални

Полицаи гонили по бургаските улици автомобил пълен с бежанци. След гонка и катастрофа каналджиите избягали, съобщиха от полицията. На 12 октомври около 00.30 ч. на бургаския булевард "Стефан Стамболов", в района на кръговото кръстовище в посока..

публикувано на 13.10.15 в 08:27

Мащабна акция срещу пияни, неправоспособни и недисциплинирани шофьори ще има утре в цялата Бургаска област

Специализирана полицейска операция на служители от „Пътна полиция” към ОДМВР - Бургас за установяване на водачи, шофиращи : - след употреба на алкохол или упойващи вещества, - без валидни шофьорски книжки или с взети такива, - както и с превишена или..

публикувано на 12.10.15 в 12:20

Бургазлия почина зад волана

Малко след 8 и половина часа днес в дежурния център на Областната дирекция на МВР – Бургас е получено съобщение от автопатрул на сектор „Пътна полиция”, намиращ се на бул. „Демокрация” че е подминат от товарен автомобил „Форд Транзит”, , който..

публикувано на 12.10.15 в 11:40