Бивш айтоски кмет обсъждан за заместник на губернатора

  Бившият кмет на Айтос Евгени Врабчев е номинацията на БСП за заместник - областен управител на Бургас, научи Радио Бургас. Източници от партията на социалистите потвърдиха, че вторият заместник ще е от ДПС. С най-големи шансове към момента е поморийският..

публикувано на 02.07.13 в 15:45

Надзирателите в бургаския затвор ще пият протестно чай

  Утре надзирателите от затвора в Бургас ще изразят недоволството си чрез протестно пиене на чай пред сградата на мястото за лишаване от свобода. Вчера протестна подписка заради промяна в работното време на надзирателите в затворите бе връчена на..

публикувано на 02.07.13 в 13:22

Туристическият бранш иска промяна в закон

Бургаската туристическа камара изпраща днес писмо до министъра на транспорта Данаил Папазов с искане да се поправи закона, който разрешава само на автобуси и таксита да превозват туристи. Туристическият бранш иска това да бъде разрешно и за микробуси, с..

публикувано на 02.07.13 в 12:42

Състезанието на математиците започна официално

  „На всички участници в състезанието пожелавам успех и отлично класиране. Запазете желанието и мотивацията си да се образовате и да достигате нови висоти в науката“. Това заяви кметът Димитър Николов преди да удари гонга, с което официално беше открито..

публикувано на 02.07.13 в 12:20

Изненади обещава ретропарадът в Бургас

  За първи път у нас ще бъде показан „Панар-Левасьор“ от 1963 година. Бронираният автомобил е притежание на колекционер от Стара Загора и идва директно от Франция, за да участва в Шестия парад-шествие на класически автомобили и мотоциклети, който ще се..

публикувано на 02.07.13 в 11:49

„Черноморски ястреб“ ще пази бреговете ни

    От 2 до 4 юли в Бургас на официално посещение ще бъдат делегации от граничните служби на черноморските държави. Поводът за визитата е провеждане на учението „Черноморски ястреб"-2013, в което ще вземат участие кораби на бреговите охрани на Румъния,..

публикувано на 02.07.13 в 10:10

Откриват пясъчните фигури тази вечер

  Със зрелищен мултимедиен спектакъл за 6-а поредна година ще бъде открит Пясъчния фестивал в Бургас тази вечер. 19 пясъчни фигури са подредени в „Алея на славата“, в парк „Езеро“ край северния плаж.  Фестивалът се организира от община Бургас в подкрепа на..

публикувано на 02.07.13 в 10:01

Балцерович: Протестиране без ясни искания не решава проблемите

    Протестиране по принцип без конкретни и ясни искания не решава проблемите на България, заяви известният полски икономист Лешек Балцерович пред БНР. ”Икономическите проблеми обикновено се дължат на лоши структури в държавата, а при демокрацията има..

публикувано на 02.07.13 в 08:41

Математици от цял свят дефилираха в Бургас

1 080 талантливи млади математици от 31 държави дефилираха по централните бургаски улици в увертюрата към официалното откриване на Световното математическо състезание за ученици BIMC 2013. Началото на надпреварата бе дадено на церемония в Летния театър...

публикувано на 01.07.13 в 18:39

Трошиха дини в знак на протест

  След протестите на зеленчукопроизводителите в Петрич срещу ниските изкупни цени се надигнаха и фермерите от Любимец. Десетки недоволни изхвърлиха на пътя дини и ги смачкаха. Хората искат решение на правителството и заплашват с блокада на граничните..

публикувано на 01.07.13 в 14:35