Затварят кръстовището на улиците "Атанас Буров" и "Иван Хаджипетров"

Кръстовището на улиците „Атанас Буров“ и „Иван Хаджипетров“ ще бъде затворено от утре, 19 април, до идната сряда, 24 април, предупреди Община Бургас. Причината е продължаващият ремонт по „Атанас Буров“. За същия период се въвежда временна..

публикувано на 18.04.24 в 13:01

Първият шосеен пробег „Созопол рън“ ще се проведе тази събота

Първият шосеен пробег „Созопол рън“ ще се проведе тази събота. Около 120 души вече са се регистрирали в двете категории – 15 км. и 5 км. Предвидена е и по-малка дистанция от 1 км., в която може да се включат и деца. Събитието е част от..

обновено на 18.04.24 в 12:52

„Проф. д-р Асен Златаров“ ще подготвя бъдещи парамедици в нов център

Университет „Проф. д-р Асен Златаров” ще обучава следващия си курс парамедици в новия си Център за професионално обучение „Бургас“, съобщи висшето училище. В него те ще придобиват трета степен на професионална квалификация. Тя включва подготовка..

публикувано на 18.04.24 в 12:39
Заседание на комисията по устройство на територията към Общински съвет-Бургас

Изграждането на жилищна сграда притеснява голям инвеститор в кв. "Мадика"

Голям инвеститор с притеснения относно строеж на 10-етажна жилищна сграда. Мястото е бургаският квартал „Мадика“, където „Сидоинвест“ има производствена база с инвестиция от 10 млн. лв. Ръководството е изпратило писмо до Общинския съвет на Бургас,..

публикувано на 18.04.24 в 12:26

Бургас поиска от АПИ пари за цялостен ремонт на шосето до кв. Сарафово

Община Бургас отправи призив до Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) да осигури средства за цялостен ремонт на шосето от Бургас до квартал Сарафово. Шосето е част от републиканската пътна мрежа, собственост на държавата и големите ремонти там..

публикувано на 18.04.24 в 11:27

Кариерен форум в Бургас среща ученици и студенти с бизнеса

Кариерен форум провеждат днес в Бургас Стопанският факултет на Софийския университет и филиалът му във фоайето на Културен дом НХК в морския град. Основният партньор на събитието е Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации –..

публикувано на 18.04.24 в 11:17

Отварят моста за плажа Нестинарка в Царево преди летния сезон

Мостът за плажа Нестинарка в Царево ще бъде отворен за леки автомобили преди началото на летния сезон, съобщи общината. В момента там се изпълняват укрепителни и ремонтни дейности. Мостът пропадна по време на проливните дъждове миналата..

публикувано на 18.04.24 в 10:55

Изложба отбелязва 90-годишнината от рождението на сценографа Тодор Станилов

90 години от рождението на големия български сценограф Тодор Станилов ще бъдат отбелязани с изложба в Градската художествена галерия "Петко Задгорски". Експозицията включени близо 40 картини, проекти за спектакли на бургаския театър, от фонда на..

обновено на 18.04.24 в 10:48
Язовир Камчия

Чистят язовир Камчия в Деня на Земята

Община Сунгурларе ще отбележи Международния ден на Земята с акция по почистване на опашката на яз. Камчия, съобщиха оттам. Язовирът снабдява с питейна вода областите Бургас и Варна. Акцията под мотото "Чиста природа - чиста вода" ще започне на 22..

публикувано на 18.04.24 в 10:32

ОУ „Васил Априлов“ с концерт по повод 65 години от създаването си

Марияна Стефанова е директор на основното училище от 20 години. Тя разказа за създаването на учебното заведение през далечната 1958-1959 година: „С протокол номер 22 от 5 септември на Изпълнителния комитет на градски народен съвет – Бургас..

обновено на 18.04.24 в 10:03