Призовават бургазлии да дарят кръв на Цветница

  Под наслов "Запалете свещичка, запазете живот" и тази година БЧК-Бургас организира традиционната  акция по безвъзмездно кръводаряване на Цветница - 28 април. Eкипът на отделението по трансфузионна хематология ще е в Бургаския..

публикувано на 24.04.13 в 14:05

Военни водолази извадиха „бомба“ в пристанището

  За около 10 мин бе открито взривното устройство в пристанище Бургас, част от учението, при което се разигра ситуация на терористично нападение. Репортаж на Мариян Иванов чуйте в звуковия файл

публикувано на 24.04.13 в 13:46

Остават два дни за гласуващите по настоящ адрес

На 27 април изтича краен срок за подаване на искане за гласуване по настоящ адрес, напомни днес Елка Стоянова, председател на РИК Бургас. След като бъдат обработени данните, ще имаме окончателния брой на лицата,които ще гласуват в Бургаска област,добави..

публикувано на 24.04.13 в 13:19

Синдикатите награждават бургаската болница

      МБАЛ Бургас АД ще бъде един от тазгодишните носители на наградата „Прометея”, която КНСБ всяка година връчва на предприятия, създали добри и здравословни условия на труд за своя персонал. Наградата е учредена през 2008-ма година и оттогава се..

публикувано на 24.04.13 в 13:06

Само седмица остава за подаване на данъчните декларации

    Средно 10 минути за изчакване и 5 за извършване на исканата услуга е времето, което данъкоплатците трябва да предвидят, ако са решили да посетят на място салона за обслужване на клиенти на Териториалната дирекция на Националната агенция за..

публикувано на 24.04.13 в 12:58

Булка-беглец и рибарят – хит на студентски пролетен бал

    С награда за най-атрактивен дамски и мъжки костюм студентите от бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“ отличиха на пролетния си бал булката - беглец и рибарят. Изборът им бе затруднен заради изобилието от разнообразни костюми на анимационни..

публикувано на 24.04.13 в 12:49

Асоциацията на черноморските пристанища ще бъде с бургаски адрес

  Асоциацията обединила черноморските пристанища на България, Украйна, Русия, Грузия и Турция – „Блек сий круизис”, ще бъде регистрирана с адрес в Бургас. Това бе решено по време на 23-ото световното изложение на круизната индустрия в Маями Бургас е сред..

публикувано на 24.04.13 в 12:31

Преглеждат безплатно за рак на кожата

В близо 30 страни от ЕС днес стартира кампанията Евромеланома. Безплатни прегледи за рак на кожата ще се проведат днес в цялата страна. Целта е да се повиши здравната култура и общественото внимание към този вид рак, който всяка година засяга все повече..

публикувано на 24.04.13 в 09:05

Траловете за рапани – само в специални зони

    Единствено край Маслен нос и пред Несебър ще бъде позволено да се ловят рапани с тралове по Южното Черноморие. На север разрешените райони ще бъдат край Балчик и Бяла, обяви Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури. Разрешените за тралиране..

публикувано на 23.04.13 в 18:11

Ексшефът на бургаската митница ще води дело срещу Агенцията

  Бившият директор на Митница Бургас Валери Стефанов заяви, че ще обжалва   в съда уволнението си.  Стефанов  заедно с още двама служители на регионалната дирекция  беше  отстранен от работа на 19 април със заповед на директора на Агенция Митници Ваньо..

публикувано на 23.04.13 в 17:29