Община Царево събира творби за конкурса „С море в сърцето“

Община Царево за четвърта поредна година обявява Национален литературен конкурс „ С море в сърцето “, който се провежда под патронажа на кмета на града – инж. Георги Лапчев. Приемат се произведения на български автори в два жанра, оформени по..

публикувано на 19.03.18 в 16:14

Любимият музей на децата впечатлява с 3D експонати и сензорни екрани

Обновеният природонаучен музей в Бургас отвори врати след двугодишен ремонт. Сградата, в която се намира, е паметник на културата. Освен ремонтните дейности по нея, подменени са и вътрешните витрини, има 3D експонати и 4 сензорни екрана. „..

публикувано на 19.03.18 в 15:49

Реорганизация на тренировките на школата на "Нефтохимик"

Продължава реконструкцията на терените в спортен център „Изгрев", съобщават от футболния отбор "Нефтохимик". Маломерните игрища скоро ще се превърнат в модерен терен, със стандартни размери, на който ще могат пълноценно да тренират всички отбори от..

публикувано на 19.03.18 в 15:32

"Нефтохимик 2010" се изправя срещу "Марек"

Волейболните "Нефтохимик 2010" и "Марек" се изправят отново един срещу друг в бургаската зала "Младост" като част от четвъртфиналните плейофи в Суперлигата при мъжете. Мач №3 между двата отбора ще се проведе от 18:30 часа. Победителят се класира за..

публикувано на 19.03.18 в 12:32

Гимназия „Кольо Фичето“ възстановява паното със забележителния майстор

15 хиляди лева са необходими, за да се възстанови изображението на Кольо Фичето върху фасадата на Гимназията по строителство в Бургас. Тази вечер е благотворителната разпродажба на картини в Морското казино от 17.30 часа. Паното изобразява..

публикувано на 19.03.18 в 12:16

Ажда Чаушева: Обичам да помагам, може би това е моята мисия в живота

Певицата Ажда Чаушева за пореден път се ангажира с благотворителна кампания и организира събития в помощ на учителя и баща на две деца - Милен Зайков, на 43 години, който има нужда от бъбречна трансплантация. Тази седмица, на 22 март предстои базар..

публикувано на 19.03.18 в 11:38

България заема водещо място по заболеваемост от трихинелоза в цяла Европа

Много добре приключи ловния сезон за ловно-рибарско дружество "Лебед"- Бургас. 116% е отстрела на дива свиня, резултат, който от години не се е случвал. Ловният сезон бе белязан и от няколко случая на трихинелоза в Бургаско, заради неизследвано..

публикувано на 19.03.18 в 11:18

Блъснаха и убиха на място пореден пешеходец

За пореден блъснат  и убит пешеходец,  съобщава бургаската полиция. Това е станало в Средец,  на ул. „Рила“ № 6, когато по невнимание 19-годишен шофьор  на лек автомобил,  при движение на заден ход  блъска пресичащата 79 годишна жена, от същия град. Тя..

публикувано на 19.03.18 в 11:09

JAZZ MIGRATION идва в Бургас с три концерта през април

През април Бургас ще бъде домакин на цикъл от концерти, обединени под заглавието Jazz Migration. Проектът представя три джаз формации, водени от изявени пианисти, активно работещи по европейските сцени. Това са Събин Тодоров, Константин Костов и..

публикувано на 19.03.18 в 10:29

Инженерното образование е конвертируемо и възпитаниците на УАСГ са сред добре приетите в чужбина

Архитектурни класици като италианеца Марио Бота или съвременни повелители на мостовете, като българина Божидар Янев, отговарящ за сигурността на 88 съоръжения в Ню Йорк. Това са докторите хонорис кауза на УАСГ. Списъкът им допълват австрийци, чехи,..

публикувано на 19.03.18 в 09:30