102 - годишната баба Джена рецитира "...жив е той, жив е"

Баба Джена от село Раклица, община Карнобат, навърши 102 години. Най-възрастната жителка в общината посрещна своите гости с усмивка и с голяма торта. Баба Джена сподели, че нейното най-голямо желание е да има правнуче от своя внук. В чест на своите..

публикувано на 17.03.18 в 15:34

Община Бургас иска да произвежда ток от отпадъци

Анаеробна инсталация за биоразградими отпадъци иска да изгражда Община Бургас. Целта ѝ е да се намалят количествата депониран боклук, след преработката на отпадъците да се получава биогаз, а чрез когенерация – електроенергия. Предложението..

публикувано на 17.03.18 в 15:26

С маски – на протест срещу мръсния въздух в Бургас

В Бургас, близо 100 души, с маски и плакати, протестираха срещу мръсния въздух пред сградата на общината. Протестиращите поискаха оставката на директорът на Регионалната екоинспекция инж.Тонка Атанасова заради несправяне с проблема. Заместник -..

публикувано на 17.03.18 в 13:25

Бургас домакинства Battle time

Атрактивен брейк денс турнир Battle time   се провежда днес в Бургас. В него се включват участници от различни градове на  страната. Организатори са Младежкият център, клуб BLACK STYLE и инициативата „Бургас харесва младите“. Надпреварата..

публикувано на 17.03.18 в 12:13

Показват оригинални монети от Акве Калиде

 Оригиналните златни монети от Акве Калиде ще бъдат показани днес в туристическия комплекс. Те се съхраняват в залата трезор на бургаския археологически музей и сега за първи път ще се върнат на мястото, където са открити.  Колекцията от седем..

публикувано на 17.03.18 в 11:45

Нов протест срещу замърсяването на въздуха в Бургас, искат оставката на директора на РИОСВ (обновена)

Втори протест срещу замърсяването на въздуха в Бургас и неприятните миризми, ще се проведе днес в морския град. Въпреки проведената през седмицата работна среща в бургаската екоинспекция , ние ще изкажем нашето недоволство. Това каза за БНР - Бургас..

обновено на 17.03.18 в 11:22

„Пътят на война“ – на София филм фест на брега днес

Безплатна прожекция  на един от българските документални филми, които  са в афиша на София филм фест на брега - „Пътят на война“ на Христо Димитров - Хиндо ще започне днес в 14.00часа. Филмът „Пътят на война“ е за свещеник Георги Пейчев от..

публикувано на 17.03.18 в 11:08
снимката е илюстративна

Асфалтират в „Изгрев“, автобус №12 е с променен маршрут

Движението на автомобили пред бл. 39 в бургаския комплекс „Изгрев“ ще бъде забранено от днес до 18 ч. в понеделник, заради ремонтни дейности по пътната настилка. Поради тази причина се промена и маршрута на линия 12, като автобусите ще се..

публикувано на 17.03.18 в 09:28

Проучванията на Акве Калиде продължават на север

Туристическият комплекс „Акве Калиде“ представя днес и утре своите съкровище. Специално внимание е отделено на хилядите монети, които са открити там. Изследванията на Акве Калиде през тази година планираме да бъдат насочени в северна посока, обясни..

публикувано на 16.03.18 в 17:42

Окръжен съд – Бургас остави в ареста обвинен за кражба в големи размери

Съдът установи, че обвиняемият вече е осъждан за подобно престъпление, а обирът, за които сега е подсъдим е извършил докато бил в изпитателен срок. Според съдебният състав има данни за съучастническа дейност, която предстои да бъде изяснявана...

публикувано на 16.03.18 в 17:37