Краеведът Соня Кехлибарева: На Великден старият Бургас ухаел на козунаци и печено агнешко

Краеведът Соня Кехлибарева представи лекция на тема „ Великденските празници и тяхното отбелязване в миналото в Бургас" в Етнографския музей.  Тя се организира във връзка с реализацията на образователна програма и осъществяването на амбицията музеят да..

публикувано на 17.04.24 в 12:39

Предлагат създаване на система с GPS устройства за хора с деменция в Бургас

Предложение за създаване на система за предоставяне на GPS устройства на хора, страдащи от деменция е внесено за разглеждане в Общинския съвет в Бургас.  Докладната записка е на общинския съветник от Продължаваме Промяната – Демократична България..

публикувано на 17.04.24 в 12:38

Кариерна борса се проведе в Университет "Проф. д-р Асен Златаров"

Кариерна борса с участието на водещи работодатели се проведе в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас. Тя бе насочена към студенти в областта на технически науки. В събитието се включиха и представители на Регионалната служба по заетостта и..

публикувано на 17.04.24 в 12:22

Стойчо Керев представя в Бургас филма си „Пробуждане“

Журналистът Стойчо Керев ще представи филма си „Пробуждане“ в Бургас утре. В лентата участват проф. Бойко Рангелов, Димитър Недков, Димитър Лучев, Йордан Камджалов, Мария Лалева, Виктория Бешлийска, Джорджия Николова, Иво Величков, Силва Дончева,..

публикувано на 17.04.24 в 12:05

Фондацията на Лили Иванова иска общински имот в Морската градина за културен център

Бивше заведение в Морската градина може да се превърне в културен център. Инициативата е на Фондация „Лили Иванова“. От фондацията са изпратили писмо до Общинския съвет с искане да стопанисват сградата за 10 години. Там ще бъде създаден Saloon LI...

публикувано на 17.04.24 в 11:52

С две премиери театралната трупа „Валери и приятели“ ще отбележи 10 години

С две премиерни представления на най-новата постановка „Милион причини…(да играеш или да не играеш)!“, младежката театрална трупа „Валери и приятели“ ще отбележи 10 години от създаването си. Това е комедия по идея на Ива Трифонова. Включени са и..

публикувано на 17.04.24 в 10:58

Благоустрояват около четири блока в "Меден рудник"

Започнаха дейности за благоустрояване на пространството около блокове 107, 108, 109  и 112 в к-с „Меден рудник“. Те са част от общинската програма „Моят град, моят квартал, моята улица“, инициирана от кмета Димитър Николов. Край четирите блока ще бъдат..

публикувано на 17.04.24 в 10:38

До юни ще е готов проектът на ОУП на община Царево

До началото на юни ще е готов проектът на Общия устройствен план на община Царево. Това заявиха проектантите на работна среща в общината с екипа на Националния център за териториално развитие, които по възлагане от регионалното министерство работят..

публикувано на 17.04.24 в 09:46
Снимката е илюстративна

Кола блъсна жена на пешеходна пътека в Поморие

Кола блъсна 40-годишна жена на пешеходна пътека в Поморие, съобщават от полицията.  Инцидентът е станал пред детска градина „Веселушко“ вчера на обяд.   Шофьорът е на 53 години от Пловдив. Той е отнел предимството на пешеходката.  Пострадалата се..

публикувано на 17.04.24 в 09:35

ВиК Бургас: Вижте къде няма да има вода днес

Аварии оставят временно без вода жители в няколко населени места в Бургаска област.   В село Черково спирането е от 9 до 16 часа, в село Полски извор от 8,30 до 12,30 часа.  Подмяна на водопровод ще засегне живущите на ул. „Елин Пелин“ в Камено,..

публикувано на 17.04.24 в 09:19