Хотелиери работят за привличане на туристи и през зимата

Проблемът с липсата на кадри в туризма у нас може да бъде решен, ако се работи целогодишно. Това коментира председателят на асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в Поморие Георги Тръпков. По думите му, от страна на руските и израелските туристи има..

публикувано на 11.08.18 в 12:02

"Вело Царево" изкачват с колела връх "Ботев"

14-годишните Добромир Димитров, Александър Анастасов и Явор Стоянов от клуб „Вело Царево“ ще се включат за първи път в изкачването на връх Ботев с колела. Към тях ще се присъденият опитните велосипедисти от морския колоездачен клуб. Това разказа за БНР..

публикувано на 11.08.18 в 11:17

Група "Хоризонт" ще изпее едни от най-обичаните български песни в Созопол

Група Хоризонт гостуват днес с концерт в Созопол. Той е част от  националната им кампания „Изпей „Обичам те” на български”. Чрез нея те апелират за повече българска музика в родния радио ефир и за запазване на естетиката в текстовете на новите български..

публикувано на 11.08.18 в 10:23

Стоянка Мутафова представя в Поморие биографичната си книга

Любимата актриса на поколения българи Стоянка Мутафова ще гостува днес в Поморие за да  да представи биографичната си книга „Добър вечер, столетие мое!“. От 19.00 часа в залата на НЧ „Просвета 1888“ легендарната артистка ще разкаже искрено и с чувство за..

публикувано на 11.08.18 в 10:12

Ловният сезон за прелетен дивеч е открит

Ловният сезон на мигриращия прелетен дивеч се открива днес. В акцията се очаква да се включат повече от 30 ловни дружинки от Бургас. По места вече са получени и указанията на изпълнителната агенция по горите за този лов. По-важните от тях са свързани със..

публикувано на 11.08.18 в 09:27

И омбудсманът на Бургас стана жертва на телефонни измамници

Тодор Стамболиев е станал жертва на телефонни измамници, за случая информира самият той, след като п реди време е бил потърсен по телефона от мним служител на EVN: "Започна да ме уверява, че от техни служители било установена кражба на ел. енергия от моя..

публикувано на 10.08.18 в 18:33

Акция срещу контрабандните цигари в Бургас (обновена)

111 хиляди кутии с контрабандни цигари иззеха митнически служители при щателна проверка на контейнеровоз на бургаското пристанище. Стоката в размер на 835 хиляди лева е била предназначена за българско търговско дружество.  Корабът е плавал под либерийски..

обновено на 10.08.18 в 17:32

По-силен сезон отчитат тази година в Обзор

По-силен сезон от предходните години отчитат в Обзор. Това показват и данните на местните браншови организации и хотелиерите,  каза за БНР Бургас кметът Христо Янев. "В Обзор винаги има повече чужденци. Тази година преобладаващо са немските..

публикувано на 10.08.18 в 17:12

Тодор Марваков, археолог: Обзор има потенциал и за развитие на културно – исторически туризъм

Обзор незаслужено е останал встрани от вниманието на археологическата наука, а красивият курорт е изключително богат на история. За период от 40 години не са извършвани археологически проучвания в града, но от 5 години те са възстановени. Уставено..

публикувано на 10.08.18 в 17:10

Три спектакъла през шестия ден на Международния куклен фестивал в Бургас

Шестият ден на петото поред издание на Международния куклен театър на открито "Дни на куклите" 2018, продължава с три спектакъла: - От 18:30 часа, Център за изкуства "За Родопите" от Бостина, България, ще ви изиграят спектакъла "Кокошка с брошка"...

публикувано на 10.08.18 в 16:25