В Болярово очакват решение за животните в стопанството на Ана и Тодор

Изнесено съдебно заседание да бъде проведено в стопанството на Ана и Тодор от град Болярово, за да се докаже, че животните са здрави, поискаха адвокатите на семейството. В Административния съд в Ямбол днес отново беше гледано делото срещу жалбата за..

публикувано на 12.12.18 в 14:47

Министерски съвет отпуска средства за мантинели и маркировка по пътя Слънчев бряг-Бургас

Правителството отпусна допълнителни близо 158 млн.лева по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2018 г. за изпълнението на редица инфраструктурни проекти. Сред тях са реконструкцията на първокласния път..

публикувано на 12.12.18 в 14:30

Определиха нов концесионер на морския плаж "Бургас-север"

Определен е нов концесионер на морския плаж „Бургас-север“. Причината е, че смолянската фирма „Палм Инвест“ е отказала да сключи концесионния договор. Правителството реши за концесионер плажа „Бургас – север“да бъде определен класираният на..

публикувано на 12.12.18 в 13:22

Руска Бояджиева: Проектът в "Рудник" не е завършен

Канализацията на „Рудник“ и „Черно море“ ще бъде довършена при свободен финансов ресурс от държавата. Това коментира ресорният заместник - кмет на Бургас Руска Бояджиева. Проектът се финансира от Предприятието за управление на дейностите по..

публикувано на 12.12.18 в 12:34

За обичая "Полазване" разказват по време на музейната лекция в събота

Образователната програма на РИМ-Бургас „Опознай Бургас и Бургаския край“ продължава тази събота, 15 декември с лекция, посветена на народния празник Игнажден и поверията свързани с него в Странджа. Лектор ще бъде уредник от Етнографската експозиция..

публикувано на 12.12.18 в 12:00

Започна ремонтът на пътя Царево - Малко Търново

Ремонтните дейности за близо 1 600 000 лв. се извършват на пътя Царево-Малко Търново. „Когато от опозицията поставят на вниманието на медиите и гражданите важни теми, свързани с развитието на област Бургас, е добре да боравят с точни факти и..

публикувано на 12.12.18 в 11:48

Магията на Коледа припомнят в приказен спектакъл в музикалното училище

Пореден приказен спектакъл предстои тази седмица в Националното училище за музикално и сценично изкуство «проф.Панчо Владигеров», който се осъществява в рамките на проект «Артистини». В него ще участват най-малките артисти на училището – децата от 1 до 4..

публикувано на 12.12.18 в 11:40

"Зимна приказка" представя празниците в Странджа

Фолклорен спектакъл, представляващ своеобразна симбиоза между автентичен и обработен фолклор, ще бъде представен на сцената на Културен дом на Нефтохимика на 15 декември от 18:00 часа. "Зимна приказка" хронологично ще ,,разкаже,, за зимните обредни..

публикувано на 12.12.18 в 11:15

7 медала спечелиха младите джудисти от клуб "Бургас" в Сливен

7 медала спечелиха младите джудисти от клуб "Бургас" на Коледния турнир в град Сливен. Възпитаниците на треньорката Ирина Пауникова се завърнаха с три златни, едно сребърно и три бронзови отличия. На стълбицата на първото място се качиха Таня Стоичкова в..

публикувано на 12.12.18 в 11:11

Най-добрите спортисти ще бъдат отличени на 20 -ти декември

Церемонията по награждаване на 10-те най-изявени спортисти на Бургас, ще бъде на 20 -ти декември . Най-добрите състезатели  ще бъдат отличени на в плувен комплекс "Парк Арена ОЗК". За целта ще бъде построена 12-метрова сцена върху водната площ на басейна,..

публикувано на 12.12.18 в 10:41