С Пенещо чудовище и изригване на вулкан ученици от Славейковото училище отбелязаха Световния ден на науката (ВИДЕО)

 Науката може да бъде забавна, а ученето лесно, това бе цел да покаже учебна демонстрация, която се проведе в бургаското училище“ П.Р. Славейков“. Поводът бе 10-ти ноември,Световния ден на науката. Опити по химия бяха включени в спектакъл, който зарадва..

обновено на 08.11.19 в 17:27

В бургаските детски градини се провежда Седмица на Европа

По инициатива на Обществения дарителски фонд - Област Бургас, Община Бургас и Център за подкрепа на личностното развитие провеждат от  7 до 14 ноември Седмица на Европа в детските градини. "Славейче", "Звънче", "Радост", "Пролетна дъга" - с. Маринка и..

публикувано на 08.11.19 в 14:49

Първокласници от кв. Долно Езерово демонстрираха знанията си по английски език

Първокласници от  ОУ "Христо Ботев" в кв. Долно Езерово демонстрираха открит урок как по английски език. "Най-важно за нас е малките ученици да учат забавлявайки се. Умело подбраните визуални, звукови, двигателни и езикови средства провокират децата и..

публикувано на 06.11.19 в 12:21

Лекция в музея за археологическите проучвания в Странджа ще се проведе на 9-ти ноември

 Бургаският археолог Йото Йотов ще представи наблюдения и интерпретации върху историята и археологията на Източна Странджа през Късната Античност и Средновековието в събота. Поради много по-слабата степен на проученост, акцентът на изследването е върху..

публикувано на 06.11.19 в 10:49

Бургаски ученици ще участват в кръгла маса на тема „Толерантността като обединител срещу омразата”,

Представители на девет водещи бургаски училища ще обсъждат проявленията на омраза в съвременния свят и начините за противопоставянето им. Те ще участват в кръгла маса на тема „Толерантността като обединител срещу омразата”, която ще се проведе на 14..

публикувано на 06.11.19 в 10:45

„На концерт в сряда” в Музикалното училище

Тази вечер „На концерт в сряда” се завръща за своя пети сезон на сцената на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” в Бургас. И през него културният афиш ще бъде богат и разнообразен.П роектът включва цикъл от..

публикувано на 06.11.19 в 08:35

Традицията продължава в училище "Св. св. Кирил и Методий"

Снежана Няголова и заместничката й - Милена Гергицова гостуваха в БНР Бургас. Изложбите "Поколения" и  "150 години история", представянето на книгата "Училището",  концерт-спектакълът се превърнаха в значими събития. За тези 150 години и..

публикувано на 03.11.19 в 10:22

Христо Симеонов: Днешното поколение деца са „деца – принтери“

Днешното поколение деца вече не са „индиго“, те са деца „принтери“. Така ги определи пред БНР-Бургас учителят по философия и обществени науки в иновативната гимназия Христо Симеонов. Те възприемат информацията по съвсем различен начин, каза той и..

обновено на 01.11.19 в 17:04

Несебърски деца отбелязаха Деня на народните будители

Четвъртокласниците от СУ „Любен Каравелов“ – Несебър, с класен ръководител Йорданка Бъчварова, отбелязаха 1-ви ноември – Деня на народните будители с поставяне на венец пред паметника на основателите на читалище „Яна Лъскова -1905“. Там децата се..

публикувано на 01.11.19 в 13:51

Третокласници се учиха как се шие мрежа

Среща посветена на Деня на Черно море се състоя вчера на новата защитена лодкостоянка в бургаския квартал "Крайморие". Там известният рибар от Ченгене скеле Сталин Илиев - Шопа показа на третокласници от ОУ "П.Р. Славейков" как се шие мрежа и как се..

публикувано на 01.11.19 в 13:22