Малки писатели гостуват тази неделя в предаването на БНР Бургас "Гларуси и шамандури"

Част от авторите, които са включени в   сборника "Приказни истории с БНР Бургас",  ще гостуват в предаването " Гларуси и шамандури" тази неделя/ 15.09/. Те ще разкажат на водещия Георги Янакиев и на слушателите какво ги е вдъхновило да напишат своята..

обновено на 14.09.19 в 15:40

Йорданка Ананиева: Ремонтирахме 11 класни стаи в двете гимназии - Природо-математическата и за романски езици

11 класни стаи са ремонтирани в Природо-матиматическата и Гимназията за романски езици. Идеята е да бъдат обновени поетапно всички помещения, съобщи заместник-кметът по образованието Йорданка Ананиева: "С една награда, която общината им даде за..

публикувано на 14.09.19 в 15:34

Всички училища в Карнобат въвеждат едносменен режим през новата учебна година

Всички училища в Община Карнобат ще въведат през новата учебна година едносменен режим на обучение. Промяната ще обхване общо седем учебни заведения, след които и една професионална гимназия. По този начин в учебните заведения с целодневна..

публикувано на 13.09.19 в 12:42
Над 350 кандидат-студенти се явиха днес на първия приемен изпит за годината в Алма Матер.

Започва учебната година и в новия Медицински факултет в Бургас

Първият випуск на новия Медицински факултет в Бургас започва учебната година. 40 студенти, на Факултета по медицина на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ ще получат своите студентски книжки на 16 септември от 09.00 часа в Аулата на Факултета...

публикувано на 13.09.19 в 11:19

Учениците от училището в Горно Езерово ще се обучават в нов корпус

Учениците от бургаското училище "Васил Левски" в квартал "Горно Езерово" ще учат тази учебна година в  модерен корпус с топла връзка със заведението.  Средствата за него бяха осигурени от Община Бургас, ОУ "Васил Левски" - "Горно Езерово" и..

публикувано на 12.09.19 в 12:47

Всички ремонти на учебни заведения в община Несебър ще приключат до 15-ти септември

Кметът Николай Димитров прие ежегодния отчет на директорите на общинските училищата и детските градини, относно проведената за началото на учебната година подготовка. Дискутирани бяха дейности и мероприятия, предприети във връзка с рехабилитацията или..

публикувано на 12.09.19 в 11:31
Снимката е илюстративна.

Увеличават броя на децата в паралелките за първи клас в Бургас

Много силен интерес има към паралелките за първи клас в бургаските училища. За това броя на учениците в една паралелка се увеличава с още един, съобщи Виолета Илиева - началник на Регионалното управление на образованието. „Това означава, че..

публикувано на 11.09.19 в 08:47

С игра запознават бургаските деца с картата на България, слънчевата система и правилата за движение

Община Бургас чрез игри и забавления в няколко детски къта по интересен начин ще запознае малчуганите с най-големите градове в България, къде се намират, кои са планетите в слънчевата система, с основните правила за движение и безопасно пресичане на..

публикувано на 10.09.19 в 13:27

Виолета Илиева: 10 хиляди деца, отпаднали от образователната система, са се върнали в училище през последните 3 години

В Бургаска област 10 хиляди деца, преждевременно отпаднали от образователната система, са се върнали в училище през последните 3 години. Това каза началникът на образователния инспекторат Виолета Илиева. Според последните данни 153 деца ще възобновят..

публикувано на 09.09.19 в 16:38

Министър Красимир Вълчев: Няма криза за учители, учебната година ще започне нормално (ОБНОВЕНА)

Няма недостиг на учители в страната. Това каза в Поморие министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. По думите му учебната година ще започне нормално. " Няма криза за учители и увеличаването на трудови възнаграждения в системата дава..

обновено на 09.09.19 в 16:15