В Бургас няма преписвачи на днешната матура

Няма нито един сигнал за преписване в област Бургас на матурите по български език и литература след 7 клас. Това каза за БНР Бургас Виолета Илиева, директор на Регионалното управление на образованието в Бургас. "Няма такива сигнали, няма..

публикувано на 17.06.19 в 12:51

3625 ученици от област Бургас се явяват на матурите след 7 клас

Вариант номер 1 бе изтеглен на днешната матура по български език и литература след 7 клас. 3625 ученици се явяват от област Бургас. Изпитът се провежда в две части, уточни Виолета Илиева, директор на Регионалното управление на образованието в Бургас...

публикувано на 17.06.19 в 10:25

Учителите ще представят идеи за повишаване качеството на образованието в Бургас

Конференция на тема "Първокласно начало - от идеята - през практиката - към иновацията" ще се проведе днес в сградата на Бургаски свободен университет. Това съобщиха от Община Бургас.  В конференцията ще участват 107 учители от 28 училища на територията..

обновено на 14.06.19 в 08:27

Деца ще видят как се създава една книга

Идеята за проекта "Работилница за книги" е породена от желанието на бургаските деца да влязат в света на книгите. Те ще разберат как се създава една детска книжка - от историята, през написването, илюстрирането, предпечата със странирането, редактирането и..

публикувано на 13.06.19 в 13:26

Детска градина на открито

За четвърта поредна година в Бургас стартира общинската програма "Детска градина на открито". В програмата ще се включат двадесет и две детски градини. В периода 10-ти юни - 9-ти август на участниците ще бъде предоставена възможност за една седмица да..

публикувано на 13.06.19 в 08:29

Безплатни и платени занимания в училищата ще има това лято в Бургас

 Летните занимания ще се проведат това лято в бургаските училища. Те  ще бъдат организирани в отделни учебни заведения следващите месеци. Някои от тях са платени, други безплатни, съобщават от община Бургас.възможностите, които се предлагат, са  СУ "СВ...

публикувано на 12.06.19 в 12:12

Община Бургас с план за развитие на две професионални гимназии

Промяна на статута на бургаската Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“ е сред предложенията, които ще гласуват общинските съветници на предстоящата сесия на местния парламент. В момента учебното заведение е сред..

публикувано на 11.06.19 в 13:49

Ученици от Сливен с отличия от кампания на Европейската комисия

Дванадесет ученици от Сливен, Шивачево и Белослав бяха наградени. Те са представили добри бизнес идеи в кампанията на Европейската комисия „Европа в моя регион“.  Конкурсът се реализира онлайн, чрез социалната мрежа, а основната му цел бе да се насърчи..

публикувано на 10.06.19 в 14:09

70 преподаватели ще участват в международна конференция в БСУ

 Центърът по икономически и управленски науки към Бургаския свободен университет организира международна конференция на тема „Съвременни управленски практики X : Свързаност и регионално партньорство“. Десетото й юбилейно издание ще се проведе днес и..

публикувано на 07.06.19 в 08:45

Обновиха Гимназията по транспорт в Бургас

Обновената сграда на Гимназията по транспорт в Бургас ще предложи на учениците си тази есен нови чудесни условия за обучение в модерно оборудвани кабинети и изучаване на най-актуалните профе-сионални направления в сферата на транспорта. Учебното..

публикувано на 05.06.19 в 18:42