Предавания


Във „Виа Понтика“ –„Тонзос - магията на Тунджа“

  След като през лятото бяхме по древния път на птиците и едноименния проект – „Виа понтика“ , в предаването за туризъм, тази събота ще ви представим още един интересен и голям проект в подкрепа на туризма – „Тонзос – магията на Тунджа‘ – обединяващ..

публикувано на 01.11.13 в 12:57

Бургаският кмет Димитър Николов поздравява имениците

Бургаският кмет Димитър Николов поздравява всички именици, сред които е и той, с днешния празник  Димитровден /чуйте звуковия файл/ В деня след празника, бургаският кмет ще бъде специален гост в предаването на Радио Бургас „Гларуси и шамандури“ с..

публикувано на 25.10.13 в 14:47

Във „Виа Понтика“ тази събота - директорът на „Слънчев бряг“АД Златко Димитров!

  Обзор на изминалия туристически сезон ще направим с директора на най-големия курортен комплекс у нас - Златко Димитров. Въпреки поредицата недоброжелателни филми , които разтърсиха нашите и световни медии, в Слънчев бряг и тази година бележат ръст на..

публикувано на 09.10.13 в 12:16

Изминалият туристически сезон – във „Виа Понтика“ през есента

  Очаквайте през късното лято и златната есен в предаването за туризъм на радио Бургас – обобщение , анализи и оценка на изминалия туристически сезон от хотелиери , специалисти , браншови организации и туроператори .Какво беше изминалото лято за туризма в..

публикувано на 14.09.13 в 07:13

От Обзор до Ахтопол по „Виа Понтика“

    Поредна интересна разходка ви очаква тази събота след 08:00, в ефира на радио Бургас , и предаването за туризъм „Виа Понтика“ с автор Валентин Атанасов. Първо ще поемем на север към Обзор, където ще ви представим развитието на културния туризъм с..

публикувано на 30.08.13 в 17:51

Бургас– град на бежанци

В рубриката, посветена на 110 години от Илинденско –преображенско въстание , Ви очаква поредната история за героите ,в която уредника от РИМ –Бургас – Иванка Делева ще ви представи последствията от въстанието – „Бургас – град на бежанци“ . Заедно отдаваме..

публикувано на 23.08.13 в 10:03

Ясен месец веч изгрява…

    Тази събота след 07:00ч. предстои поредната история за илиндеснко-преображенско въстание , от председателя на тракийско дружество „Антим Първи“ –гр.Бургас – Димо Карабелов. На 17.08.2013 е и тържественото отбелязване на 110 годишнината от въстанието ,..

публикувано на 16.08.13 в 16:20

Разходка - на 20 км от Бургас

  Поредната интересна разходка ви очаква и тази събота в ефира на радио Бургас , и заедно с вашия радио-гид – Валентин Атанасов. Ще разберете повече  за развитието на културния туризъм и участието в проекта „Виа понтика“ на община Поморие от кмета..

публикувано на 16.08.13 в 16:18

Три тракийски годишнини в ефира на Радио Бургас

110 години – Илинденско - Преображенско въстание, 110 години от гибелта на Георги Кондолов и  55 години от изграждането на паметника – мемориал в местността „Петрова нива“ – в ефира на радио Бургас ! Отбелязваме заедно тези годишнини през месец август в..

публикувано на 08.08.13 в 17:35

Андрей Едрев вкарва бургаската "синя зона" пак в съда

Поредната атака в съда срещу синята зона в Бургас. Известният бургазлия Андрей Едрев е подал жалба в Административния съд относно решението на общинския съвет, в което се одобрява платеното паркиране. Едрев пояснява, че отдавна смята синята зона за..

публикувано на 08.08.13 в 13:29

Пламен Янев: Не знаехме за преговори с десни партии

Решение за преговори с десните партии е взето от националния съвет на "България на гражданите", който по принцип е в оставка, каза областният лидер на партията в Бургас Пламен Янев. Припомняме, че от ръководството на партията обявиха, че започват..

публикувано на 27.06.13 в 16:36

Очаквайте в събота първото издание на „Виа понтика“

В предаването отново ще следваме пътя по проекта „Виа понтика‘, който,  както вече знаете е един от най-големите правени до сега у нас в сферата на културния туризъм , и за неговата дейност, оценка и акценти, ще ни представи виждането си проф. Божидар..

публикувано на 27.06.13 в 14:52

„Незабравимите – Великите българи на Велика България“ – новата рубрика в предаването „Фолклорно утро“ по Радио Бургас.

  Тази събота -04.05.2013г. стартира новата рубрика в която ще ви представяме личностите на България , които никога не трябва да забравяме! Това са хора дали с делото и живота си много, за нашата страна ,дух и култура, исторически личности и герои , с..

публикувано на 01.05.13 в 15:56

Лазаровден във „Фолклорното утро“ на радио Бургас

      В съботното празнично утро, събудете се с пъстрия фолклорен концерт на радио Бургас, а след новините в осем – научете повече за древният и съхранен до днес обичай ‚Лазаруване“. А с какво той е по-различен в село Козичино /Еркеч/, ще чуете от..

публикувано на 26.04.13 в 13:49

Международният ден на джаза - в турския мегаполис Истанбул

Международният ден на джаза събира музиканти и слушатели от цял свят, за да ги срещне под звуците на музиката в турския мегаполис. На 30 април, под опеката на ЮНЕСКО, за втора поредна година ще се отпразнува Международен ден на джаза. Неговите организатори..

публикувано на 26.04.13 в 11:42