Модернизирането на пристанищата в Бургас и Варна било задължително

Модернизирането на пристанищата в Бургас и Варна  е наложително, но е невъзможно на този етап, заради отказа на правителството на ГЕРБ от финансирането на проекта със заем от японска банка. Този заем беше одобрен от 40-ото Народно събрание и отхвърлен от Министерския съвет през 2012 година. Това заяви премиерът Пламен Орешарски.

Пораженията от проваления проект, изграждане и развитие на нови контейнерни терминали, пристанищата Бургас  и Варна, не могат да бъдат компенсирани лесно и бързо. Модернизирането на двете пристанища обаче е наложително, ако искаме да привлечем поне част от товаропотоците, които сега заобикалят нашата страна, каза Пламен Орешарски.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Момчето с маркера почисти писанията си

Община Бургас благодари за бързата реакция на момчето, което многократно бе улавяно от камерите на градското видеонаблюдение да драска с маркер в асансьора на пасарелката при "Мираж".  Следите от този вандализъм са заличени доброволно от детето, информират от община Бургас. 

публикувано на 20.06.19 в 10:44

Бургас с нова скулптура "Дървото на изкуствата"

Няколко именити творци участваха в първото издание на Симпозиума по скулптура за градска среда, който Община Бургас организира и финансира със свои средства. Това са професор Светозар Бенчев, Емил Бачийски, Красен Троански, Огнян Петков и Добрин Вътев. Като резултат, в централна градска част поетапно започнаха да се появяват модерни пластики, които..

публикувано на 20.06.19 в 10:28

Следващият вторник музеите работят с вход свободен

Всички музеи и туристически обекти в Бургас ще работят с вход свободен на 25.06. (вторник). Авиомузей Бургас, Къща музей "Петя Дубарова", музей на остров "Св. Анастасия", Исторически музей, Етнографски музей, Археологически музей, Природонаучен музей, Туристически комплекс "Акве Калиде", Културен център "Морско Казино" и Бургаска художествена галерия..

публикувано на 20.06.19 в 10:20

Бургазлии: Черноморското крайбрежие е презастроено

Презастроено е Черноморското крайбрежие, смятат част от запитаните от нас бургазлии. Но въпреки това, лятото ще почиват на къмпинг. Други, предпочитат охраняемите плажове, заради това, че са с малки деца и е по-сигурно за самите тях. "...Имам три деца и ги водих на плаж до Дюни да се къпем. На Аркутино сме ходили. Не може да се разполага с..

публикувано на 20.06.19 в 09:21

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 20 ЮНИ:

Правете това, в което вярвате и вярвайте в това, което правите. Всичко останало е загуба на време и енергия. Добро утро с БНР – Бургас! Ето темите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч: - 20 организации, обединени в гражданска група "Бетономорие" настояват президентът да наложи вето върху промените в закона за Черноморското крайбрежие. Според..

публикувано на 20.06.19 в 06:47

Ще има ли многоетажни паркинги в Бургас?

Ще има ли многоетажни паркинги в Бургас, които да решат проблема с увеличаващия се брой автомобили? Общината набеляза пет възможни локации за изграждането на съоръженията, които да осигурят над 1000 паркоместа. И стартира допитване до бургазлии след като последва бурна реакция на недоволство от страна на живеещи в някои от районите...

публикувано на 19.06.19 в 18:19

Станислав Добрев: Нямам нищо общо с промяната на уличната регулация във „Василико“

По повод статия на БНР – Бургас „Общинските съветници в Царево - в дебат за улица, вкарана в частен имот “, с нас се свърза цитираният в нея общиски съветник Станислав Добрев, който пожела да внесе яснота по документа, който е издал и по този, който е гласуван на сесия в Царево. Публикуваме неговата позиция без редакторска намеса:..

публикувано на 19.06.19 в 16:07