Обновиха общежитието на младите музиканти в Котел с австрийски дарения

Откриха обновеното с австрийски дарения общежитие в Музикалното училище в Котел. 160 хил. лева събраха  за училището Съюза на австрийските пенсионери и туроператори от Австрия и България

 Създадените през 2013 година приятелски отношения между австрийски пенсионери и учениците от музикалното училище в Котел навлязоха в нова фаза. Към дарените миналата година 90 хил. лева от туристите на Съюза на австрийските пенсионери, тази се прибавиха още 70 хиляди.

С тях са изцяло обновени 30 от общо 60 жилищни помещения в общежитието на Националното училище по фолклорни изкуства „Филип Кутев”.

Благотворителната кампания за набиране на средства стартира след като Съюзът на австрийските пенсионери избра Слънчев бряг за място на „Пролетните срещи” на своите членове през 2013 г.  и 2014 г.

Програмата на общо 12 хил. възрастни австрийци включваше и посещение на музикалното училище в Котел.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва ремонтът на Филхармонията, държавата ще го финансира (галерия)

Започва ремонта на Концертната зала „Проф. Иван Вульпе“ в Бургас, след като от години тя е недостъпна за публика, заради лошото ѝ състояние. Финансирането е от Министерството на културата, над 1.8 милиона лева. В момента сградата е с редица конструктивни проблеми, а освен тях има и сериозни течове от покрива, дървената обшивка в салона..

обновено на 22.05.19 в 16:49

Пейки със стихове напомнят за творческия дух на Бургас (СНИМКИ)

Пейки със стихове на любими бургаски поети посрещат минувачите на бургаския площад „Тройката“,  в навечерието на 24 май.  Те представляват разгърнати книги със стихове на автори, оставили културно наследство на бъдещите поколения.  Пейките представят чувството на авторите им за живота в нашия град. Това каза Радосвеста Стюард, която е част от..

публикувано на 22.05.19 в 15:07

Близо 1000 изпълнители се включват в националния фестивал „Хоро край лазурния бряг“

Бургас става сцена на грандиозен фолклорен концерт в Деня на детето. Петият национален фестивал на любителските клубове "Хоро край лазурния бряг" събира в едно богатството на народното творчество, традиционната българска кухня и природосъобразния начин на живот. Празникът ще се проведе в местността за отдих в парк "Минерални бани" при ТК "Акве Калиде"..

публикувано на 22.05.19 в 12:23

Митко Иванов представя лекция на тема „Истинската история на празника на Светите братя Кирил и Методий в България и в Бургас“

Лекция – дискусия посветена на 24 май предстои днес в Бургас. Тя е на тема „Истинската история на празника на Светите братя Кирил и Методий в България и в Бургас“. Нови, непознати и непопулярни факти ще представи Митко Иванов, автор на биографичната книга за благодетеля на Бургас Александър Георгиев Коджакафалията и съавтор на „История на..

публикувано на 22.05.19 в 12:02

Нели Гочева отправя позитивни послания в изложба

Изложба живопис на Нели Гочева е открита в бургаската галерия „Неси”. Авторката има множество самостоятелни изложби в България, Турция, Испания, Норвегия и Германия. „ Всички говорят за екология в природата, но никой не говори за екология на мислите “, сподели Нели Гочева, чиито картини са посветени именно на тази тема. Нели Гочева..

публикувано на 22.05.19 в 10:50

Поставят пейки със стихове на Петя Дубарова и Христо Фотев на "Тройката"

В навечерието на Деня на българската просвета и култура, две нови, артистични пейки ще станат част от облика на Бургас. Те ще бъдат представени днес от 12.00 часа на площад „Тройката“. Инициативата е на клуб „България за младите“ към ГЕРБ. Пейките ще представляват разгърнати книги със стихове на бургаски автори, оставили културно наследство на бъдещите..

публикувано на 22.05.19 в 08:59

Изложба "Чудният свят на тракийката" гостува в Етнографския музей в Несебър

Преди дни в Етнографския музей в Несебър бе открита изложба “Чудният свят на тракийката“. На тържественото откриване на експозицията присъства кметът на Община Несебър Николай Димитров.Изложбата е част от събитията, организирани от музей „Старинен Несебър във връзка с инициативата Европейска нощ на музеите. Изложбата представя света през..

публикувано на 22.05.19 в 07:26