Обновиха общежитието на младите музиканти в Котел с австрийски дарения

Откриха обновеното с австрийски дарения общежитие в Музикалното училище в Котел. 160 хил. лева събраха  за училището Съюза на австрийските пенсионери и туроператори от Австрия и България

 Създадените през 2013 година приятелски отношения между австрийски пенсионери и учениците от музикалното училище в Котел навлязоха в нова фаза. Към дарените миналата година 90 хил. лева от туристите на Съюза на австрийските пенсионери, тази се прибавиха още 70 хиляди.

С тях са изцяло обновени 30 от общо 60 жилищни помещения в общежитието на Националното училище по фолклорни изкуства „Филип Кутев”.

Благотворителната кампания за набиране на средства стартира след като Съюзът на австрийските пенсионери избра Слънчев бряг за място на „Пролетните срещи” на своите членове през 2013 г.  и 2014 г.

Програмата на общо 12 хил. възрастни австрийци включваше и посещение на музикалното училище в Котел.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Експозицията "Несебър - перлата на православието" ще представи оригинален иконостас от преди векове

Нова експозиция ще бъде открита тази година в църквата „Свети Тодор“ в Несебър. До 18 май се очаква изложбата да бъде готова, обясни директорът на музея „Старинен Несебър“ Петя Кияшкина.  "Нарекли сме я "Несебър - перлата на православието". Много често наричат така града, заради църквите, заради това, че е център на православното изкуство и култура...

публикувано на 29.04.17 в 11:27

Фолклорен ученически фестивал за 35-ти път в Ямбол

В Ямбол се провежда 35-то издание на Националния фолклорен ученически фестивал „Родило се, преродило”. В него  ще вземат участие 250 ученици от областите Ямбол, Сливен, Бургас и Стара Загора. В конкурсната програма участниците ще се състезават в три категории: "народно пеене", "народни инструменти" и "танцови състави". Индивидуалните изпълнители и..

публикувано на 29.04.17 в 11:02

В парка с книга в ръка

Радио Бургас  сътвори поредния детски празник, посветен на четенето, в парк Велека. Децата от Началното базово училище “Михаил Лъкатник“ показаха изящна книга, илюстрирана и изписана от самите тях с много желание и внимание. Марияна Рачева, мениджър реклама в Радио Бургас, представи  необичайното издание. Забавните му истории ще могат..

публикувано на 28.04.17 в 16:06

Първи Танго фестивал в Бургас от днес

Първият за Бургас Танго фестивал "El Encuentro"  започва от днес и ще продължи до 30 април. Той ще се проведе в Културния център Морско казино. Програмата включва прожекции на филми, уроци по аржентинско танго и милонга парти.  Организатор на инициативата е Бургаското танго общество, с подкрепата на Община Бургас и Посолството на Аржентина...

публикувано на 28.04.17 в 08:50

Кампания на радио Бургас възпитава бъдещите почитатели на книгите

Приказни герои оживяха благодарение на поредната инициатива по повод петия рожден на радио Бургас , посветена на Деня на четенето. Част от екипа на радиото прочете на децата от детска градина „Златното ключе“ приказка, а те ни изиграха представление. Тази инициатива има за цел да възбуди въображението  у децата и да ги провокира да бъдат бъдещи любители..

публикувано на 28.04.17 в 08:26

Състав „Еребуни“ с концерт в Бургас

Арменският състав „Еребуни" ще представи петия си албум “Вярвам“ на 29 април от 18.00 часа в залата на Държавния куклен театър . Богатата палитра от гласове се допълва и от бургазлийката Мери Калудова. Със своите пловдивски колеги  тя ще  пее за публиката при вход свободен. Съставът е създаден през 1971 година. Идеята е на Агоп Дайджанян, който..

публикувано на 27.04.17 в 11:26

Самолети в музей на открито

  Авиомузей Бургас   има за цел да достигне до гражданите чрез използването на интерактивни методи и технологии. Информацията ще бъде систематизирана и съобразена с различните групи посетители. Експозицията ще осигурява непосредствен контакт с пилотските кабини, пултове за управление и други важни части от самолета.  Експонатите  вече са..

публикувано на 26.04.17 в 11:03