Обновиха общежитието на младите музиканти в Котел с австрийски дарения

Откриха обновеното с австрийски дарения общежитие в Музикалното училище в Котел. 160 хил. лева събраха  за училището Съюза на австрийските пенсионери и туроператори от Австрия и България

 Създадените през 2013 година приятелски отношения между австрийски пенсионери и учениците от музикалното училище в Котел навлязоха в нова фаза. Към дарените миналата година 90 хил. лева от туристите на Съюза на австрийските пенсионери, тази се прибавиха още 70 хиляди.

С тях са изцяло обновени 30 от общо 60 жилищни помещения в общежитието на Националното училище по фолклорни изкуства „Филип Кутев”.

Благотворителната кампания за набиране на средства стартира след като Съюзът на австрийските пенсионери избра Слънчев бряг за място на „Пролетните срещи” на своите членове през 2013 г.  и 2014 г.

Програмата на общо 12 хил. възрастни австрийци включваше и посещение на музикалното училище в Котел.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас почита рождението на Христо Фотев

На 25 март, понеделник, по случай навършването на 85 години от рождението на Христо Фотев, в 12.00 часа при паметника му в Морската градина приятели и почитатели ще положат цветя, докато звучат неговите стихове. От 18.00 часа на следващия ден - 26 март, вторник, в салона на кукления театър тематичната вечер-спектакъл "Ти тръгваш и се връщаш пак в..

публикувано на 25.03.19 в 12:40

В Бургас ще се проведе второто издание на националния брейк денс турнир

Осем отбора от 5 до 8 деца, на възраст до 16 години, от градовете София, Перник, Монтана, Разград и Бургас ще дадат всичко от себе си, за да спечелят титлата на турнира. Изпълненията им ще бъдат оценявани от световноизвестните съдии  Bboy Nasso  (Bayazid Nacim) от Франция,  Bgirl Dora  (Dora Aitner) от Унгария и  Bboy EF One  (Петър Костовски) от..

обновено на 25.03.19 в 11:53

Мария Мутафчиева - Мери: Концертите ни в Бургас дълго топлят душите ни

Групата „Мери Бойс Бенд“ идва в родния си град Бургас, за да изнесе концерт в края на седмицата. Музикантите ще изпълнят на живо хитовете си от албумите „Непознати улици“, „Само за теб“, „Дългият път към дома“ и новия „Щастливи дни“, съобщи вокалистката Мария Мутафчиева: „Идваме в град невероятен! Не само, че сме родени тук, но това е и..

публикувано на 25.03.19 в 10:34

Представят спектакъла „Антихрист“ в Бургас

Спектакълът "Антихрист" по Емилиян Станев ще бъде представен днес от 19.00 ч. в залата на Културния дом на Нефтохимика. Това съобщиха от Община Бургас. Постановката е на ТМЦ – Разград. Драматизацията и режисурата на постановката са на Бойко Илиев, а сценографията е на Теодор Даскалов. В спектакъла участват: Елена Петрова, Любомир Ковачев,..

публикувано на 25.03.19 в 09:00

"Копче за сън" на Валери Петров с двоен юбилей в Сливен

Спектакълът КОПЧЕ ЗА СЪН, по Валери Петров, ще отпразнува 15 години сценичен живот днес. Точно на тази дата преди 15 години на сцената на Държавен куклен театър – Сливен се роди спектакълът, създаден по едноименната класическа приказка на Валери Петров. Сценичната адаптация и постановката са дело на Злати Златев, сценографията е на Анна Игнатова, а..

обновено на 24.03.19 в 08:45

Играят "Пролет иде" в Куклен театър - Бургас

Представлението "Пролет иде" ще се играе днес на сцената на Държавния куклен театър в Бургас. Автор и режисьор е Мила Великова, сценограф - Емелияна Тотева, музиката е на Петър Радевски. Участват актьорите Ася Симеонова, Румяна Кралева, Красимир Хараламбов. В гората проблемите никога не свършват за малките горски обитатели. Всеки ден те трябва да..

публикувано на 24.03.19 в 08:40

Китаристите Майкъл Бътън и Александър Южанин с концерт във "Флората"

Двамата китаристи Майкъл Бътън - Великобритания, и Александър Южанин - Русия ще гостуват в Бургас за съвместен концерт. Той ще се проведе днес в Експоцентър "Флора" от 11:30 часа в зала №2. Турнето е част Международния фестивал на китарата в Плевен. Двамата изпълнители са победители в двете професионални направления на музикалния формат. Билети: на..

обновено на 24.03.19 в 07:41