Обновиха общежитието на младите музиканти в Котел с австрийски дарения

Откриха обновеното с австрийски дарения общежитие в Музикалното училище в Котел. 160 хил. лева събраха  за училището Съюза на австрийските пенсионери и туроператори от Австрия и България

 Създадените през 2013 година приятелски отношения между австрийски пенсионери и учениците от музикалното училище в Котел навлязоха в нова фаза. Към дарените миналата година 90 хил. лева от туристите на Съюза на австрийските пенсионери, тази се прибавиха още 70 хиляди.

С тях са изцяло обновени 30 от общо 60 жилищни помещения в общежитието на Националното училище по фолклорни изкуства „Филип Кутев”.

Благотворителната кампания за набиране на средства стартира след като Съюзът на австрийските пенсионери избра Слънчев бряг за място на „Пролетните срещи” на своите членове през 2013 г.  и 2014 г.

Програмата на общо 12 хил. възрастни австрийци включваше и посещение на музикалното училище в Котел.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ивайло Диманов: "Китарата на Булат Окуджава имаше дупка от хитлеристки куршум"

Известният бард Ивайло Диманов, който е пял с Ал Бано и Ромина Пауър, и е свирил на китарата на Окуджава представи в Бургас новата си книга "Колумбарий за птици и мъртви илюзии".   В десетата си книга поетът е поместил 60 от новите си стихотворения. Писани са и в трудни, и във весели мигове. Някои са родени в Клиниката по лъчетерапия, където..

публикувано на 26.06.17 в 14:17

Крейг Бейли представя музиката на Рей Чарлз

Крейг Бейли ще свири тази вечер в Бургас. От 1987 г. той е музикален директор, аранжор, водещ саксофонист и флейтист в оркестъра на Рей Чарлз. Българският вокалист Петър Салчев посочва, че Бейли е в България по негова покана за реализирането на идея, свързана с авторска  музика за Биг бенд и за представяне аранжименти  за песни, изпълнявани от..

публикувано на 23.06.17 в 14:06

Отличия за младите театрали на Валери Еличов

Театралната трупа на Валери Еличов  с нови отличия. Младите дарования се завърнаха с награди от фестивала "Приказка за теб", който се проведе във Варна: І-ва награда за дебют и оригинална драматургия на "Завещанието на поп Григори" от Тодор Христосков и ІІ-ра награда за театрален спектакъл. Те участваха и в международния младежки театрален фестивал..

публикувано на 23.06.17 в 10:56

Местните тракийци се събират за XX -тия събор "Памет за Тракия"

20-то издание на Тракийския фолклорен събор „Памет за Тракия“ предстои утре / 24 юни / в парк „Минерални бани“. Тази година основен акцент в него ще е представянето на тракийските клубове към бургаското дружество „Екзарх Антим I“. Предвидена е програма, включваща фолклорни изпълнения на тракийски битови групи и изпълнители, демонстрация на..

публикувано на 23.06.17 в 10:44

През септември започват археологическите разкопки в Бродилово и Ахтопол

Археологическите проучвания на укрепения владетелски дом край  село Бродилово и късноантичната и средновековна крепост в Ахтопол се очкава да започнат през септември, обясни Яна Кирязова, директор на музея в Царево. Министерстовото на културата ще отпусне средства на културната институция за проучване на тези два обекта през годината...

публикувано на 21.06.17 в 15:11

Кан Крум и Айнщайн се извисяват в пясъчния град

Световноизвестни  майстори на пясъчни скулптури  реализират  новите  си  проекти  за 10-я  юбилеен  бургаски фестивал. В пясъчния  град  могат да се видят  причудливи форми и модели, които се радват на голяма популярност. Пясъчна архитектура  предлага  австралиецът  Кевин  Крауфорд,  когото  почитателите на феста вече познават  от „Зоотрополис”...

публикувано на 21.06.17 в 10:57
Танжу Фикрет

Изложби на Танжу Фикрет и Мерсур Сабит в Бургас

Магичен художник на необичайно място. Танжу Фикрет представя самостоятелна изложба в бургаската  галерия „13-о стъпало“. Авторът работи предимно в областта на живописта и графичните рисунки. Стилът му е повлиян от импресионистите – лаконичен, синтезиран и експресивен, с маски, радващи окото, и вътрешен колорит, знаещ стойността на цвета и нюанса –..

публикувано на 21.06.17 в 09:41