Татяна Байкушева показва фаровете на Черноморието

Снимка: Тодор Динев

Бургаският фотограф Татяна Байкушева събра в изложбата “Кулите на светлината” снимка на морските фарове от Южното Черноморие. Любопитната експозицията бе открита снощи в 18 часа в читалнята към Регионалната библиотека на улица "Булаир" 10. Срещаме ви с авторката в репортажа, който можете да чуете в прикачения файл.ВИЖТЕ ОЩЕ

Кои са най-красивите морски фарове на юг от нос Емине, представят в музея тази събота

Красотата и функцията на съоръженията за сигнализация и навигация в морето ще представи Татяна Байкушева по време на традиционната съботна лекция в музея. Тя ще презентира кратка информация и авторски фотографии за морските фарове на нос Емине, старата фарова кула в Несебър и новото навигационно съоръжение там, "Огън Поморие", трите..

публикувано на 18.04.19 в 15:19

"Бургас танцува" през май на пл. "Тройката"

Фестивалът "Бургас танцува" ще се проведе от 13 до 17 май от 18:30 ч. на пл. "Тройката". Отново любители и професионалисти на танцовото изкуство ще могат да демонстрират на открито своят талант и умения. В тазгодишното издание на фестивала са предвидени и много специални изненади. Една от тях е участието на талантливия бургаски DJ Максимилиан..

публикувано на 18.04.19 в 12:18

Софийският театър "Възраждане" представя в Бургас комедията "Ало, ало"

Какво ли не се е случвало на човек по време на Втората световна война в съжителство с „откачени” нацисти и под наблюдението на “активните” дейци на френската съпротива!  Действието на един от най-успешните сериали "Ало, ало", се развива в малкото френско градче Нувийон, а персонажите сякаш са родени, за да забавляват и очароват. Малко хора..

обновено на 18.04.19 в 09:37

Изложба на Аршак Нерсисян откриват в бургаската галерия „Ателие Р“

Критиката определя стила на Аршак Нерсисян, като странно съчетание на южен темперамент и на една изискана и рафинирано северняшка школа, които раждат интересни сюжети, нарисувани с деликатност и майсторство. Художникът, роден в Армения, завършва Ереванската художествена академия, специалност „Живопис” и „Графика”. Специализира в Санкт..

публикувано на 17.04.19 в 15:42

Група „Сигнал“ излиза на бургаска сцена заедно с Русенската филхармония

На 30 април, от 19 часа, в бургаския Културен дом на нефтохимика ще започне концертът "КЛАСИКА & РОК", с участието на Група "Сигнал" и Русенската филхармония. "Сигнал" е сред малкото действащи български рок групи с над 40-годишна творческа и сценична дейност. В този период те издават 18 албума, изнесли са над 6000 концерта, а 14 от..

публикувано на 17.04.19 в 14:17

IV-то издание на Burgas international Film Festival предстои през юли

Началото на фестивала ще бъде дадено на 19 юли. Събитието ще бъде открито с дебютна изложба на талантливия млад фотограф Кирил Пейчев, чиито творби се отличават с изключителна естетика и отдаденост към морето. Едно от най-чаканите летни събития безспорно е Burgas international Film Festival. За четвърта поредна година инициативата ще..

публикувано на 17.04.19 в 13:33

Откриват експозиция „Априлското въстание от 1876 г. Участието на революционери от Бургаския край в него“ в Историческия музей

По повод 143 г. от избухването на Априлското въстание, на 19 април, петък в Изложбената зала на Исторически музей - Бургас (ул. “Лермонтов” 31) ще бъде подредена експозицията „Априлското въстание от 1876 г. Участието на революционери от Бургаския край в него“. В нея са представени както общата историческа картина от пролетта на 1876 г., така..

публикувано на 17.04.19 в 13:26