Татяна Байкушева показва фаровете на Черноморието

Снимка: Тодор Динев

Бургаският фотограф Татяна Байкушева събра в изложбата “Кулите на светлината” снимка на морските фарове от Южното Черноморие. Любопитната експозицията бе открита снощи в 18 часа в читалнята към Регионалната библиотека на улица "Булаир" 10. Срещаме ви с авторката в репортажа, който можете да чуете в прикачения файл.ВИЖТЕ ОЩЕ

Представят спецификата на ямболския коледарски буенек

В петък, в Етнографски комплекс Ямбол, предстои премиера на книгата „Ямболската Коледа“, посветена на уникалната за страната ямболска традиция на танцуващите коледари. Изданието обединява изследователския труд на двама от най-изтъкнатите български фолклористи – проф. Георг Краев и проф. Николай Ников. Книгата представя спецификата на коледуването в..

публикувано на 23.10.18 в 16:31

НЕГ "Гьоте" е единствената бургаска гимназия в програмата за училище посланик на ЕП

Немската езикова гимназия „Гьоте“ е единственото одобрено училище тази година от Бургаска област да участва в програмата за училища  посланици на Европейския парламент. До 20-ет ученици и преподаватели трябва да обособят ядрото, което ще представя бургаската гимназия.  Програмата за училища посланици на ЕП е най-мащабната платформа по рода си,..

публикувано на 23.10.18 в 15:26

Вписват в църковния календар 24 октомври и като Ден за молитва за децата с увреждания

Утре, 24 октомври, от 10.30 часа в бургаския катедрален храм "Св.Св.Кирил и Методий" ще бъде отслужен молебен за здравето на децата с увреждания и техните семейства. Същото ще се случи и в останалите български градове. С решение на Светия Синод тази дата, на която се отбелязва празникът на иконата на Божията майка "Всех скорбящих радост" - "Радост за..

публикувано на 23.10.18 в 13:15

85 години Сливенски симфоничен оркестър

 Сливенският симфоничен оркестър с концерт от 19 часа, в който ще участват  DUO VIACCORD (Гърция) Ангелина Налбантова - цигулка / Манолис Стагакис - акордеон. Мариан Божидаров - кларинет. Симона Кодева - сопран. Георги Динев - тенор. За празника, за предстоящите събития в  творческия сезон и до юни 2019, за гостуващите музиканти-диригентът Димитър..

публикувано на 23.10.18 в 13:00

"Гласове от залива" представя Росен Сеновски в четвъртък

На 25 октомври от 18.00 часа в Зала 2 на Експо център "Флора" Росен Сеновски ще представи емблематичните и магнетчни "Гласове от залива". Пред бургаската публика китаристът и писател ще разкрие любопитни и неизвестни факти от живота на едни от най-големите бургаски музиканти и изпълнители - Стефан Диомов, Пламен Ставрев и Тони Димитрова. Целта е да..

публикувано на 23.10.18 в 12:30

" Наследници " пеят и танцуват в памет на Нина Матева

Концерт - спектакъла "Наследници: С песен и любов за Нина Матева" в навечерието на Деня на народните будители организира Народно читалище "Любен Каравелов 1940". Той  ще се проведе на  30 октомври 2018 г., от 18.30 ч., в Културен дом на нефтохимика.  На него  ще бъде почетен един бургаски творец, посветил се на откриването, развиването и..

публикувано на 23.10.18 в 11:12

Започна ученическият конкурс "Посланици на здравето"

От днес стартира XI-тото издание на  Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”. Той се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести. Целта му е превенцията на поведенческите и рисковите за здравето фактори, които са свързани с нeздравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата..

публикувано на 22.10.18 в 08:14