Йордан спаси Светия кръст в Бургас

17 годишен именик спаси кръста в Бургас. Рекорден брой от 35 души участваха в надпреварата тази година. При силен  вятър от 10-12 метра в секунда те скочиха в студената морска вода. 

Репортаж на Даниела Костадинова чуйте в звуковия файлВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатен превоз ще бъде осигурен за членовете на СИК в изборната нощ

Община Бургас и "Бургасбус" ще осигурят безплатен превоз в предстоящата изборна нощ за членовете на секционни избирателни комисии. Те ще предават до късно протоколи и бюлетини в спортна зала "Бойчо Брънзов", а много от тях живеят далеч оттам. Безплатният превоз ще се осъществява от спирка "Зорница". Който желае да го използва, ще трябва да..

публикувано на 23.05.19 в 17:40
Иван Алексиев

Поморие ще има автогара

Автогара ще се изгражда край Поморие. Идейният проект е готов, задвижени са и процедурите, анонсира в студиото на БНР – Бургас кметът Иван Алексиев. Той участва в рубриката ни „Глас Народен“. Има нужда от автогара,  липсата ѝ създава редица проблеми, признава Иван Алексиев. „Предвидили сме терен, който, след три години процедури,..

публикувано на 23.05.19 в 17:36

Отчуждават имоти за изграждането на Северния обход на Бургас

Започна процедура по отчуждаване на частни имоти за изграждането на Северния обход на Бургас. Това се случва със съвместна заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройства и министъра на финансите, уточняват от Община Бургас. Предвижда се да бъдат отчуждени 26 имота. В заповедта се уточнява, че имотите са част от земеделска и..

публикувано на 23.05.19 в 17:31

Бургас се пречиства от пластмаса в дните на „Рециклирай с фантазия“

"Дни без пластмасови бутилки" е предизвикателството, което отправя Община Бургас към всички желаещи да намалят своя въглероден отпечатък върху природата в седмицата от 27 до 31 май 2019 г. Целта е всяка организация  - училище, детска градина, администрация или фирма в Бургас, да събере използваните през тези дни пластмасови бутилки, да ги занесе в..

публикувано на 23.05.19 в 16:11

Удължиха срока за разследването на танкера "БАДР"

До 13-и юли е удължен срокът за разследване на случая с либийския танкер „БАДР“, който вече година и половина е задържан на бургаското пристанище. Припомняме,че заради публичната продажба на танкера на българска частна компания, либийската държава обвини България в пиратство.  По случая са разпитани свидетели и длъжностни лица, изготвена е и..

публикувано на 23.05.19 в 16:04

"Булевард Демокрация" - на 23 май

Започва предаването „Булевард Демокрация“ на БНР – Бургас. Ето и акцентите днес: -   Кметът на Поморие Иван Алексиев – гост в рубриката „Глас Народен“. След малко ще отговаря на въпроси на жители на общината. -   И още в предаването – в темата на деня – подготовката за евроизборите – подробности от Районните избирателни..

публикувано на 23.05.19 в 15:00

Млади дизайнери от Бургас подариха бална рокля на абитуриентка

Участниците в проекта по моден дизайн „Дебют“ на Център за млади таланти в Бургас заедно с преподавателката си, дизайнерката Мария Танева, осъществиха мечтата на абитуриентка с ограничени финансови възможности като сътвориха специално за нея прекрасна рокля за бала. Дванадесетокласничката бе избрана сред множество кандидатури заради..

публикувано на 23.05.19 в 12:50