В началото на сезона - ремонтират пътя за Сарафово

В началото на летния сезон, от Агенция „Пътна инфраструктура“ са обявили старт на ремонтни дейности по натоварения път, който води към най-големия летен курорт. Движението в двукилометровата отсечка е ограничено в едното платно. Стесненият участък е причина и за образуването на дълги колони от автомобили и в двете посоки. Работниците на обекта не бяха убедени до кога трябва да приключат с дейностите и ни насочват към прекия си началник Петър. Обясняват на журналистите, че се намира в бяла кола, чийто шофьор при вида на репортерите завива в друга посока. В последствие се виждаме с него, а той пояснява, че е геодезист и информацията за дължината на ремонтирания участък е оскъдна.

„Общо е два километра е. Не са кърпежи, цялостна подмяна е. Срокът е някъде в началото на другия месец“

Случайно спрял пътник пък смята, че ремонтът е бил наложителен, дори и с цената на задръствания

„Нека да го направят ремонта. То няма път, няма нищо. Сигурно сега са отпуснали парите, не разбирам. Той, сега, асфалтът е дроб. Този път, от тука, до Сарафово, е много разбит. Хубаво е да го направят“

Опитът ни да се срещнем с директора на Областното пътно управление в Бургас, инж. Митко Порязов, за да разберем до кога ще приключи ремонтът, има ли обходен маршрут и защо е избран летния сезон за дейоностите, бе неуспешен. Верен на традицията си, инж. Порязов не разговаря с репортер и бяхме насочени към страницата на АПИ. От сайта на агенцията се разбира само, че ремонтът е предвиден да приключи до 30 юни. В последствие, от областното пътно управление в Бургас изпратиха на Радио Бургас обходният маршрут, който се препоръчва:

„Посока от Варна за АМ”Тракия”

- 1-9 „Слънчев бряг”- Тънково - Каблешково - Брястовец-Изворище-Миролюбово - Пътен възел „Българово”/АМ Тракия/

Посока от Варна и „Слънчев бряг” за Бургас

-1-9 „Слънчев бряг” - Тънково -Каблешково-Брястовец-Изворище- Банево – Минерални бани – Бургас

-1-9 „Слънчев бряг”- Тънково -Каблешково-Брястовец-Изворище-Миролюбово- Бургас

Посока от София за Варна

- Пътен възел „Българово”/АМ Тракия/-Миролюбово-Изворище-Брястовец- Каблешково - Тънково -1-9 „Слънчев бряг”

Посока от Бургас за „Слънчев бряг” и Варна

- Минерални бани- Банево – Изворище - Брястовец- Каблешково-Тънково - „Слънчев бряг”


ВИЖТЕ ОЩЕ

В сливенските села Блатец, Глушник и Тополчане започват проверки за броя на отглежданите прасета

Започват проверки в няколко села в община Сливен за броя на отглежданите прасета тип „заден двор,“ защото кметовете им не са подали исканата от властите информация. Това бе отчетено от Областната епизоотична комисия като трудност пред налагането на мерки срещу разпространението на африканска чума по свинете. Проблемните села са Блатец, Глушник и..

публикувано на 23.07.19 в 16:29

"Булевард Демокрация" на 23 юли

Темите, които ще ви представим в предаването днес: Три месеца преди местните избори още една обществена фигура обяви кандидатурата си за кмет на Бургас. Това е Владимир Павлов от ПП "Възраждане". Той ще бъде водач и на листата от общински съветници, за мотивите му  и амбициите след минути Работна седмица от четири дни –възможно ли е и..

публикувано на 23.07.19 в 14:25

Каузата на малките хора

Около 40 % от малките хора в България разчитат на някаква трудова заетост. Липсата на достъпна среда и непрекия отказ от работодателите са сред основните им проблеми. Създаденият Център по въпросите на малките хора в София е третият в Европа. Целта е да получават подкрепа, консултации, взаимопомощ, специализирана литература. Да..

публикувано на 23.07.19 в 13:42

Бургазлия - в неизвестност от 10 дни

Бургазлия е в неизвестност от 12 юли. Емил Василев Танев се е прибрал от Германия в дома си и оттогава близките му нямат контакт с него, в апартамента му,  в центъра на морския град, е открит само портфейла му. Ако някой има информация за Емил, може да сигнализира в полицията.

публикувано на 23.07.19 в 13:06

Предвиждат нов крайуличен паркинг в „Зорница“

Да се създаде нов крайуличен паркинг близо до детската градина „Звездица Зорница“ и ОУ „Георги Бенковски“. Това предложение е внесено в Общинския съвет от местната администрация по искане на родители и директора на училището. За целта трябва да бъде изменен подробният устройствен план на терена, който е предвиден за озеленяване, посочи главният..

публикувано на 23.07.19 в 12:16

Община Болярово приема заявления за ползване на лична помощ на хората с увреждания

 Хората с увреждания могат да подават заявления за ползване на лична помощ в община Болярово. На база на влезлите в сила Закон за личната помощ и Наредба за включване в механизма лична помощ се регламентира кой има право на тази помощ и как ползвателите да се включат в механизма. Според Закона за лична помощ до 31 декември 2020 г. ползватели на..

публикувано на 23.07.19 в 10:38

Временна организация на движението на жп прелеза в участъка Твърдица-Шивачево

Временна организация на движението ще бъде въведена от днес в района на жп прелеза в участъка Твърдица-Шивачево в община Сливен. Причината е продължаващ ремонт на релсите и на прелеза. Движението ще се отбива по обходен маршрут, като ще бъдат поставени и съответните табели. Мярката ще важи до 18.00 часа на 24 юли.

публикувано на 23.07.19 в 08:10