Споделеният празник:

Радио Бургас отпразнува 4 години

Кампанията „Рожденикът черпи“ зарадва деца и възрастни от няколко социални институции
Екипът на радио Бургас - Даниела Костадинова, Кирил Костадинов и Мариян Иванов /от ляво на дясно/ с тричасово предаване от площада в Созопол

За четвъртия си рожден ден медията зарадва и децата от Центъра за обществена подкрепа

15 души със зрителни и ментални увреждания от Творческата работилница на Социалния център опитаха първи от вкусните торти с логото на радиото


Кампанията „Рожденикът черпи“ зарадва деца и възрастни от няколко социални институции.

„Рожденикът черпи!“ - под това мото Радио Бургас отпразнува своята четвърта годишнина. Обществената медия на българския Югоизток не изневери на социалните си функции и сподели празника с бургазлии от всички възрасти.15 души със зрителни и ментални увреждания от Творческата работилница на Социалния център опитаха първи от вкусните торти с логото на радиото. „От няколко години вие отразявате събитията, които се случват при нас, нашите проекти, болки и радости“, каза от тяхно име Марионела Стоянова, директор на центъра. С ентусиазъм и нетърпение екипа посрещнаха обитателите на Защитеното жилище за хора с умствена изостаналост и децата от Центъра за обществена подкрепа,  а пенсионерите от клуб „Морски звуци“ бяха подготвили и музикална програма. „Благодарим на бургаското радио, че не забравя третата възраст в делник и празник“, каза председателят на клуба Вяра Стефанова и пожела на медията дълголетието на своите членове. 

В рамките на месец кампанията „Рожденикът черпи“ се разгърна и в ефира. Стотици показаха отлични познания по програмата на радиото в игрите с въпроси, а верните си отговори придружиха с мили пожелания и безброй комплименти. Четирима, изтеглени с жребий, получиха торта, бутилка бутиково вино и книга по избор от книжарница „Хеликон“, а от всички участвали в празничния месец беше изтеглен един, който заминава на морски уикенд за двама в гранд хотел „Поморие“.

Посветено на четвъртата годишнина на радиото бе и живото тричасово предаване „Ден до пладне“ от площада в Созопол, където с кмета Панайот Рейзи, медията в аванс откри лятото.  Утвърждавайки позиците си на информационнен лидер в радиоефира на Югоизточна България с мотото „Радио Бургас-близо до вас!“ от екипа обещават нови срещи със слушателите си през целия сезон.


15 души със зрителни и ментални увреждания от Творческата работилница на Социалния център опитаха първи от вкусните торти с логото на радиото

За четвъртия си рожден ден медията зарадва и децата от Центъра за обществена подкрепа


ВИЖТЕ ОЩЕ

Четвъртокласници от ОУ" Братя Миладинови" гостуваха на БНР -Бургас

Четвъртокласници от бургаското  училище „Братя Миладинови" посетиха днес БНР- Бургас. Учениците  от "Г " паралелка  с преподаватели  Фина Тотева и Яна Желязкова се запознаха с работата на репортерите и сами влязоха в ролята на журналисти. Директорът на медията инж. Кирил Костадинов им показа студиата и отбеляза най-важните етапи при създаването на..

публикувано на 22.05.18 в 16:26

В "Нашите талантливи деца "- Изобретателят Мартин Иванов

В рубриката ни "Нашите талантливи деца", част от кампанията на БНР- Бургас "Не се гаси, туй що не гасне", тази седмица ви срещаме с Мартин Иванов от ПГЕЕ" Константин Фотинов".  Всеки посетил "Флора" Бургас тази година няма как да е подминал часовника-робот, който беше представен като инсталация на Професионалната гимназия по електротехника и..

обновено на 19.05.18 в 14:02

Ученици от "Кирил и Методий" застанаха зад микрофона на БНР Бургас

В БНР Бургас отново е ден на отворените врати. Днес гости на радиото бяха осмокласниците от СУ "Кирил и Методий" Бургас. Те видяха как се създава едно предаване и застанаха зад микрофона в ролята на водещи. Георги Янакиев беше техният гид, който им показа тайните на медията. За деня на отворените врати дойде и инж. Васил Цочев, на който бе представена..

публикувано на 18.05.18 в 17:11

В "Училища от старо време" представяме ОУ" Антон Страшимиров" Дебелт

 В рубриката „Училища от старо време“, част от кампанията на БНР Бургас "Не се гаси, туй що не гасне" , гостуваме в Дебелт в основно  училище “Антон Страшимиров“.  Една черно - бяла снимка приковава погледа в директорския кабинет на училището, в цял ръст е сниман  неговият патрон- Антон Страшимиров. В Дебелт  той прекарва 6 месеца като учител...

обновено на 16.05.18 в 10:21

Училището в с.Гюльовца е на 137 години, а над 90 са учениците в момента

В кампанията на БНР-Бургас, посветена на 24 май,  Ви запознаваме с едни от най-старите училища в региона. Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в несебърското село Гюльовца е едно от тях. В него са започнали да се учат деца  на четмо и писмо още от 1881 година, а първият даскал е бил Койчо Иванов.  Още от входната врата на реновираното..

публикувано на 09.05.18 в 08:00

СУ "Христо Ботев" в Айтос - съвременно училище с възрожденски дух

Средно училище „Христо Ботев“ – Айтос е едно от най – старите училища в областта. Създадено е от даскал Господин Димов Бъчваров от село Медвен , който на 14 май 1868 година започва да преподава на български език в основаното от него школо. Във времето то няколко пъти променя мястото и името си докато негов приемник става днешното Средно училище..

обновено на 02.05.18 в 08:56

„Не се гаси, туй що не гасне“- новата кампания на БНР- Бургас

Месец преди 24-ти май, БНР- Бургас дава начало на поредната си кампания, свързана с популяризиране на българската култура и образование. От 29 – ти април до 25-ти  май в програмата на радиото ще бъдат излъчени интересни репортажи и интервюта, посветени на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Три рубрики се обединяват..

обновено на 27.04.18 в 17:17