Споделеният празник:

Радио Бургас отпразнува 4 години

Кампанията „Рожденикът черпи“ зарадва деца и възрастни от няколко социални институции
Екипът на радио Бургас - Даниела Костадинова, Кирил Костадинов и Мариян Иванов /от ляво на дясно/ с тричасово предаване от площада в Созопол

За четвъртия си рожден ден медията зарадва и децата от Центъра за обществена подкрепа

15 души със зрителни и ментални увреждания от Творческата работилница на Социалния център опитаха първи от вкусните торти с логото на радиото


Кампанията „Рожденикът черпи“ зарадва деца и възрастни от няколко социални институции.

„Рожденикът черпи!“ - под това мото Радио Бургас отпразнува своята четвърта годишнина. Обществената медия на българския Югоизток не изневери на социалните си функции и сподели празника с бургазлии от всички възрасти.15 души със зрителни и ментални увреждания от Творческата работилница на Социалния център опитаха първи от вкусните торти с логото на радиото. „От няколко години вие отразявате събитията, които се случват при нас, нашите проекти, болки и радости“, каза от тяхно име Марионела Стоянова, директор на центъра. С ентусиазъм и нетърпение екипа посрещнаха обитателите на Защитеното жилище за хора с умствена изостаналост и децата от Центъра за обществена подкрепа,  а пенсионерите от клуб „Морски звуци“ бяха подготвили и музикална програма. „Благодарим на бургаското радио, че не забравя третата възраст в делник и празник“, каза председателят на клуба Вяра Стефанова и пожела на медията дълголетието на своите членове. 

В рамките на месец кампанията „Рожденикът черпи“ се разгърна и в ефира. Стотици показаха отлични познания по програмата на радиото в игрите с въпроси, а верните си отговори придружиха с мили пожелания и безброй комплименти. Четирима, изтеглени с жребий, получиха торта, бутилка бутиково вино и книга по избор от книжарница „Хеликон“, а от всички участвали в празничния месец беше изтеглен един, който заминава на морски уикенд за двама в гранд хотел „Поморие“.

Посветено на четвъртата годишнина на радиото бе и живото тричасово предаване „Ден до пладне“ от площада в Созопол, където с кмета Панайот Рейзи, медията в аванс откри лятото.  Утвърждавайки позиците си на информационнен лидер в радиоефира на Югоизточна България с мотото „Радио Бургас-близо до вас!“ от екипа обещават нови срещи със слушателите си през целия сезон.


15 души със зрителни и ментални увреждания от Творческата работилница на Социалния център опитаха първи от вкусните торти с логото на радиото

За четвъртия си рожден ден медията зарадва и децата от Центъра за обществена подкрепа


ВИЖТЕ ОЩЕ

Със стикери БНР Бургас напомня на шофьорите да пазят пешеходците

Днес отбелязваме ден без  жертви пешеходци на пътя. Това е повод да погледнем към една от  успешните инициативи свързани с пътна безопаност, която се провежда във Варна. Над 40 000 автомобила там носят гордо стикер с посланието „Спри! Давам път на пешеходец“. Юлиан Арнаудов е повел битката за по-малко пострадали пешеходци: "Преди 8 години..

публикувано на 13.11.18 в 16:19

Булевард Демокрация на 25-ти октомври

Темите днес в "Булевард Демокрация" -  Чужди инвеститори  направиха стъпка към Бургас. Корея предлага сътрудничество на наши бизнесмени,  защо и как може да бъдат полезни  -  Европа забранява пластмасовите изделия за еднократна употреба, ще се разделим ли с чашките и сламките? Отговорът на бургазлии в анкета на БНР Бургас. -  Горивата..

публикувано на 25.10.18 в 15:06

Петя Михова от БНР Бургас е най-добрата в майсторския клас по журналистика на БНР Академия

Журналистът от БНР Бургас Петя Михова постигна най-висок резултат в петия майсторски клас по журналистика на БНР Академия. „От колегите си в радиото и от преподавателите в БНР Академия съм научила много. Най-важното е вниманието към детайла и работата в екип.“ Десет радиожурналисти от националните и регионални програми на обществената медия, избрани след..

публикувано на 05.10.18 в 14:32

С парти под открито небе празнуваме рождените дни на "РапДозер" и "БулДозер"

Двоен повод за парти имаме този петък (28.09). Отбелязваме шестия рожден ден на " РадиоБулдозер ", платформата за алтернативна музика в ефира на БНР Бургас . Част от нея е и " РапДозер ", мястото за хип хоп и бг рап. По този повод, екипът е приготвил истинско парти под открито небе, на сцената на "Охлюва". Ще звучат много бас вибрации, много хипхоп,..

обновено на 28.09.18 в 11:55

НАМАЛЕТЕ СКОРОСТТА, ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА!

БНР Бургас продължава кампанията си за пътна безопасност. България е на челното място в Европа по брой загинали в катастрофи, причинени от висока скорост или отнето предимство. Много често, жертви на тези катастрофи са деца. „Намалете скоростта, пазете децата “ е новият слоган в кампанията ни. Детските гласове на Елена, Йоана, Дария,..

публикувано на 17.09.18 в 16:23

Раздадохме книжките от кампанията „Създай книга с БНР Бургас“

Второто издание на книгата „ Детски истории с БНР Бургас “ вече е в ръцете на своите автори. Точно на първия учебен ден вълненията за тях бяха още по-големи, защото видяха своите истории издадени благодарение на кампанията „ Създай книга с БНР Бургас“ .  След като през миналата година останахме очаровани от безграничното детско въображение..

публикувано на 17.09.18 в 13:35

Не сърфирам, докато шофирам. Не го прави и ти!

БНР Бургас стартира кампания, чиято цел е да обърне внимание на всички зад волана да не използват мобилните си телефони. Опциите, които тези устройства предоставят са безброй много, част от тях - изцяло в Интернет. Това раздвоява внимание, разконцентрира, предпоставка е за инциденти на пътя. Според едни от последните данни на ЕК всяка трета..

обновено на 30.08.18 в 18:06