Споделеният празник:

Радио Бургас отпразнува 4 години

Кампанията „Рожденикът черпи“ зарадва деца и възрастни от няколко социални институции
Екипът на радио Бургас - Даниела Костадинова, Кирил Костадинов и Мариян Иванов /от ляво на дясно/ с тричасово предаване от площада в Созопол

За четвъртия си рожден ден медията зарадва и децата от Центъра за обществена подкрепа

15 души със зрителни и ментални увреждания от Творческата работилница на Социалния център опитаха първи от вкусните торти с логото на радиото


Кампанията „Рожденикът черпи“ зарадва деца и възрастни от няколко социални институции.

„Рожденикът черпи!“ - под това мото Радио Бургас отпразнува своята четвърта годишнина. Обществената медия на българския Югоизток не изневери на социалните си функции и сподели празника с бургазлии от всички възрасти.15 души със зрителни и ментални увреждания от Творческата работилница на Социалния център опитаха първи от вкусните торти с логото на радиото. „От няколко години вие отразявате събитията, които се случват при нас, нашите проекти, болки и радости“, каза от тяхно име Марионела Стоянова, директор на центъра. С ентусиазъм и нетърпение екипа посрещнаха обитателите на Защитеното жилище за хора с умствена изостаналост и децата от Центъра за обществена подкрепа,  а пенсионерите от клуб „Морски звуци“ бяха подготвили и музикална програма. „Благодарим на бургаското радио, че не забравя третата възраст в делник и празник“, каза председателят на клуба Вяра Стефанова и пожела на медията дълголетието на своите членове. 

В рамките на месец кампанията „Рожденикът черпи“ се разгърна и в ефира. Стотици показаха отлични познания по програмата на радиото в игрите с въпроси, а верните си отговори придружиха с мили пожелания и безброй комплименти. Четирима, изтеглени с жребий, получиха торта, бутилка бутиково вино и книга по избор от книжарница „Хеликон“, а от всички участвали в празничния месец беше изтеглен един, който заминава на морски уикенд за двама в гранд хотел „Поморие“.

Посветено на четвъртата годишнина на радиото бе и живото тричасово предаване „Ден до пладне“ от площада в Созопол, където с кмета Панайот Рейзи, медията в аванс откри лятото.  Утвърждавайки позиците си на информационнен лидер в радиоефира на Югоизточна България с мотото „Радио Бургас-близо до вас!“ от екипа обещават нови срещи със слушателите си през целия сезон.


15 души със зрителни и ментални увреждания от Творческата работилница на Социалния център опитаха първи от вкусните торти с логото на радиото

За четвъртия си рожден ден медията зарадва и децата от Центъра за обществена подкрепа


ВИЖТЕ ОЩЕ

Не сърфирам, докато шофирам. Не го прави и ти!

БНР Бургас стартира кампания, чиято цел е да обърне внимание на всички зад волана да не използват мобилните си телефони. Опциите, които тези устройства предоставят са безброй много, част от тях - изцяло в Интернет. Това раздвоява внимание, разконцентрира, предпоставка е за инциденти на пътя. Според едни от последните данни на ЕК всяка трета..

публикувано на 20.08.18 в 07:00

"Булевард Демокрация" на 14-ти август

Темите ни днес : Зам.-председателят на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев е обвинен за укривателството на издирвания несебърски бос Димитър Желязков-Очите. Районната прокуратура в града повдигна и второ обвинение срещу него -за незаконно притежание на боеприпаси. Бенчо Бенчев от своя страна  заяви, че не приема обвиненията. Очаквайте репортаж на..

публикувано на 14.08.18 в 12:27

" Булевард Демокрация" на 13-ти август

Темите днес в " Булевард  Демокрация" От кораба“ Мопанг“ изтича мазут, плавателният съд е потънал преди близо 100 години, какво се знае за него  ще ни разкаже Стефан Цинцарски от „Приятели на морето“. Опасното мъртво вълнение продължава  по Черноморието пети ден, за инцидентите и препоръките на спасителите, репортаж минути преди 14 часа...

публикувано на 13.08.18 в 13:01

"Булевард Демокрация" на 10-ти август

Темите в последния работен ден на тази седмица в "Булевард Демокрация" Отново протести заради умъртвяването на животни в Шарково. Тази сутрин бургаското сдружение "Да!Антимафия" организира хора от боляровските села и от Кости, защо ще чуем  председателят на организацията Георги Дражев и част от стопаните. Мазут изплува край плажовете на..

публикувано на 10.08.18 в 12:44

Булевард Демокрация на 3-ти август

Акцентите, които сме подготвили в последния работен ден,  определено са летни и свързани с това къде и как може да прекарате приятно уикенда:  По време на  ваканцията се обсъжда дали да бъдат забранени мобилните телефони в училище за учениците, позицията на СБУ в лицето на Константин Янков ,очаквайте след 13 часа. Румънски туристи..

публикувано на 03.08.18 в 12:03

"Булевард Демокрация" на 13-ти юли

Темите днес:   Заради разпространението на африканска чума разрешиха в сливенска област отстрела на дива свиня. Има ли опасност от зараза и какви други мерки се предприемат, репортаж на Стоян Радев. В разгара на лятото кои са неохраняемите плажове в бургаска област и има ли осигурени спасители за тези ивици. Говори областният управител Вълчо..

публикувано на 13.07.18 в 13:30

"Булевард Демокрация" на 12-ти юли

Темите в предаването на 12 юли: И това лято, когато стават най-много инциденти по Черноморието, в бургаския кръвен център  няма достатъчно кръв и кръвни продукти. Защо и може ли да бъде решен проблемът, разговор с началника на отделението  д- р Тодор Бояджиев Може ли държавата да се справи с демографската криза, как може..

публикувано на 12.07.18 в 12:55