Споделеният празник:

Радио Бургас отпразнува 4 години

Кампанията „Рожденикът черпи“ зарадва деца и възрастни от няколко социални институции
Екипът на радио Бургас - Даниела Костадинова, Кирил Костадинов и Мариян Иванов /от ляво на дясно/ с тричасово предаване от площада в Созопол

За четвъртия си рожден ден медията зарадва и децата от Центъра за обществена подкрепа

15 души със зрителни и ментални увреждания от Творческата работилница на Социалния център опитаха първи от вкусните торти с логото на радиото


Кампанията „Рожденикът черпи“ зарадва деца и възрастни от няколко социални институции.

„Рожденикът черпи!“ - под това мото Радио Бургас отпразнува своята четвърта годишнина. Обществената медия на българския Югоизток не изневери на социалните си функции и сподели празника с бургазлии от всички възрасти.15 души със зрителни и ментални увреждания от Творческата работилница на Социалния център опитаха първи от вкусните торти с логото на радиото. „От няколко години вие отразявате събитията, които се случват при нас, нашите проекти, болки и радости“, каза от тяхно име Марионела Стоянова, директор на центъра. С ентусиазъм и нетърпение екипа посрещнаха обитателите на Защитеното жилище за хора с умствена изостаналост и децата от Центъра за обществена подкрепа,  а пенсионерите от клуб „Морски звуци“ бяха подготвили и музикална програма. „Благодарим на бургаското радио, че не забравя третата възраст в делник и празник“, каза председателят на клуба Вяра Стефанова и пожела на медията дълголетието на своите членове. 

В рамките на месец кампанията „Рожденикът черпи“ се разгърна и в ефира. Стотици показаха отлични познания по програмата на радиото в игрите с въпроси, а верните си отговори придружиха с мили пожелания и безброй комплименти. Четирима, изтеглени с жребий, получиха торта, бутилка бутиково вино и книга по избор от книжарница „Хеликон“, а от всички участвали в празничния месец беше изтеглен един, който заминава на морски уикенд за двама в гранд хотел „Поморие“.

Посветено на четвъртата годишнина на радиото бе и живото тричасово предаване „Ден до пладне“ от площада в Созопол, където с кмета Панайот Рейзи, медията в аванс откри лятото.  Утвърждавайки позиците си на информационнен лидер в радиоефира на Югоизточна България с мотото „Радио Бургас-близо до вас!“ от екипа обещават нови срещи със слушателите си през целия сезон.


15 души със зрителни и ментални увреждания от Творческата работилница на Социалния център опитаха първи от вкусните торти с логото на радиото

За четвъртия си рожден ден медията зарадва и децата от Центъра за обществена подкрепа


ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Александра, дъщерята на полк. Лермонтов, е медицинска сестра в Руско - турската освободителна война

Единствената дъщеря на полк. Лермонтов – Александра, кръстена на баща си напуска удобния и богат живот в Санкт Петербург през 1877 г. и постъпва като доброволка – медицинска сестра в руската армия. Военната съдба свързва аристократката с лазарета на легендарния командир на 4-ти армейски корпус – наричаният белия генерал Михаил Дмитриевич..

публикувано на 16.02.18 в 13:04

Радио състезанието "Влез в час" провери знанията по история на ученици от Търговската гимназия

Четвъртата поредна битка от радио състезанието „Влез в час“ се проведе днес в Търговската гимназия. То е част от кампанията на БНР – Бургас „140 години свобода“ посветена на националния празник 3 март и отбелязването през тази година на 140 години от освобождението на България. „Отбор А“ - Алекси, Здравко и Ивайло се състезаваха срещу..

публикувано на 12.02.18 в 14:40

БНР - Бургас провери знанията по история на учениците от гимназията за романски езици

ПГРЕ "Г. С. Раковски" – гр. Бургас бе домакин на радио състезанието „Влез в час с БНР – Бургас“.  В празничното издание, посветено на 140-та годишнина от Освобождението на България, отново изпитахме знанията на учениците за този период.  Събрали сили след грипната и междусрочната ваканция, учениците с много  хъс и желание за победа отговаряха..

публикувано на 09.02.18 в 19:06

Знаете ли, че: Освободителят на Бургас е потомък на стар шотландски род

Предводителят на «Летящия отряд», освободил Бургас – Александър Михайлович Лермонтов е потомък на стар шотландски род. От руското му разклонение са излезли над 100 генерали, адмирали и офицери. Лермонтови се гордеят и с велики поети, художници и музиканти. Освен че е племенник на известния руски класик Михаил Лермонтов, Александър е..

публикувано на 09.02.18 в 13:32

Вече са ясни вторите победители в състезанието „Влез в час“

Поредното издание на състезанието   „Влез в час с БНР - Бургас“ се проведе днес. В новия, празничен формат, учениците от 4 бургаски гимназии участват в тематично, историческо, радио състезание посветено на 140-та годишнина от Освобождението на България. Днес се състезаваха два отбора от 12-ти клас от средно училище „Св. Св. Кирил и..

публикувано на 08.02.18 в 11:32

Знаете ли, че: "Летящият" отряд на полк. Лермонтов е посрещнат тържествено от бургазлии в началото на града

Знаете ли, че в началото на 1878 година в Бургас и съседните селища вече не е имало официални представители на султана. Последните 2 000 турски войници и 4 оръдия са били натоварени на гемии и в края на декември 1877 г. отплували от Бургаското пристанище към Цариград. Дългото изолиране на бургаските земи от активни освободителни действия..

обновено на 03.02.18 в 12:13
Църквата

Знаете ли, че: Карнобат, Айтос и Българово са най - пострадали от безчинствата на отстъпващите турски войски

Знаете ли, че след епичните боеве при Шипка през декември 1877г., разбитите турски войски се оттеглят към морето. По пътя си те унищожават много от селищата и избиват мирното население. " Най – пострадали от безчинствата в бургаски регион са Карнобат, Айтос и Българово" , разказа Иванка Делева, уредник в Бургаския исторически музей. На 27..

публикувано на 26.01.18 в 13:45