Споделеният празник:

Радио Бургас отпразнува 4 години

Кампанията „Рожденикът черпи“ зарадва деца и възрастни от няколко социални институции

Екипът на радио Бургас - Даниела Костадинова, Кирил Костадинов и Мариян Иванов /от ляво на дясно/ с тричасово предаване от площада в Созопол

За четвъртия си рожден ден медията зарадва и децата от Центъра за обществена подкрепа

15 души със зрителни и ментални увреждания от Творческата работилница на Социалния център опитаха първи от вкусните торти с логото на радиото


Кампанията „Рожденикът черпи“ зарадва деца и възрастни от няколко социални институции.

„Рожденикът черпи!“ - под това мото Радио Бургас отпразнува своята четвърта годишнина. Обществената медия на българския Югоизток не изневери на социалните си функции и сподели празника с бургазлии от всички възрасти.15 души със зрителни и ментални увреждания от Творческата работилница на Социалния център опитаха първи от вкусните торти с логото на радиото. „От няколко години вие отразявате събитията, които се случват при нас, нашите проекти, болки и радости“, каза от тяхно име Марионела Стоянова, директор на центъра. С ентусиазъм и нетърпение екипа посрещнаха обитателите на Защитеното жилище за хора с умствена изостаналост и децата от Центъра за обществена подкрепа,  а пенсионерите от клуб „Морски звуци“ бяха подготвили и музикална програма. „Благодарим на бургаското радио, че не забравя третата възраст в делник и празник“, каза председателят на клуба Вяра Стефанова и пожела на медията дълголетието на своите членове. 

В рамките на месец кампанията „Рожденикът черпи“ се разгърна и в ефира. Стотици показаха отлични познания по програмата на радиото в игрите с въпроси, а верните си отговори придружиха с мили пожелания и безброй комплименти. Четирима, изтеглени с жребий, получиха торта, бутилка бутиково вино и книга по избор от книжарница „Хеликон“, а от всички участвали в празничния месец беше изтеглен един, който заминава на морски уикенд за двама в гранд хотел „Поморие“.

Посветено на четвъртата годишнина на радиото бе и живото тричасово предаване „Ден до пладне“ от площада в Созопол, където с кмета Панайот Рейзи, медията в аванс откри лятото.  Утвърждавайки позиците си на информационнен лидер в радиоефира на Югоизточна България с мотото „Радио Бургас-близо до вас!“ от екипа обещават нови срещи със слушателите си през целия сезон.


15 души със зрителни и ментални увреждания от Творческата работилница на Социалния център опитаха първи от вкусните торти с логото на радиото

За четвъртия си рожден ден медията зарадва и децата от Центъра за обществена подкрепа


ВИЖТЕ ОЩЕ

Дари и помогни!

БНР – Бургас и сдружение „Каритас“ провеждаме кампания в помощ на деца от социално слаби семейства и възрастни, живеещи под прага на бедността от различни уязвими групи. До края на март събираме материални помощи за деца над 7 години, като и за мъже и жени останали без дом или изпаднали в крайна бедност от Бургас и региона.   Приемаме..

публикувано на 18.02.19 в 07:30

Вечеря за двама и много вино за слушателите на БНР Бургас днес

В месеца на виното и любовта ефира на БНР Бургас раздава подаръци за влюбените двойки. В ефира на сутрешното ни предаване изтеглихме победителите от и грата "#ОбичамТЕ". Те трябваше да тагнат  своята половинка в коментарите в  Instagram  или  Facebook .  Бутилка изискано червено вино печелят: Таня Гочева, Десислава Г. Неделчева, Ради..

публикувано на 14.02.19 в 10:51

Чуйте годишните награди "БНР Топ 20" за 2018

Класацията за българска поп и рок музика на  Българското национално радио  –  “БНР Топ 20” , раздаде за първи път годишните си награди на церемония в препълнения  Sofia Live Club , в която се включиха всички изпълнители, оглавявали класацията през изминалите 12 месеца на 2018 година. Музикантите бяха отличени в пет категории, определени от..

публикувано на 12.02.19 в 15:15

Чадърът тази седмица отива при...

Времето навън е приятно за разходка, но синоптиците предупреждават за спад на температурите и валежи. Ето за този момент подготвяме и нашите слушатели като ги оборудваме с един елегантен чадър с логото на БНР Бургас. Тези, които отговориха на старата ни анкета участваха за спечелването му.  А тогава ви попитахме: "Трябва ли президентът да..

публикувано на 11.02.19 в 17:11

В "Любовта трае цял живот" ви представяме: Семейство Тозови-"Хванахме се за ръце и не се пуснахме"

 През февруари, месецът на виното и любовта, БНР Бургас провежда няколко инициативи,свързани с празника 14-ти февруари. Във Фейсбук страницата ни вече тече една от тях, друга пазим като изненада за следващата седмица, а тази, която представяме сега, нарекохме „Любовта трае цял живот“.Всяка седмица, всеки четвъртък ще ви разказваме по една семейна..

публикувано на 07.02.19 в 16:56

Слушател на БНР Бургас си спечели чадър

И тази седмица даваме чадър с логото на БНР Бургас на един от нашите слушатели отговорили в седмичната ни анкета .  На 21 януари ви попитахме " Дърветата гора ли са, а дюните - ниви?" . 81% от нашите слушатели смятат, че зависи от интереса. А останалите 19% са на мнение, че каквото каже шефа, това става. В ефира на предаването "Булевард Демокрация"..

публикувано на 05.02.19 в 16:35

"Не пий преди да шофираш!"

Общо 13 000 водачи, или средно по около 1180 души на месец, са заловени да управляват с над 0,5 промила алкохол през миналата година. Все по-голям е броят и на тези, които сядат зад волана под въздействието на други упойващи вещества. Това е причина за голяма част от инцидентите на пътя и прекратяването на регистрацията на почти 5 000 МПС.   С последните..

публикувано на 04.02.19 в 12:43