С танци и песни бургазлии защитиха традиционното семейство

С нетрадиционен манифест, но в подкрепа на традиционното семейство между мъж и жена, над сто бургазлии се събраха на площада пред сградата на Община Бургас. С танц на семейни двойки и техните деца, участниците, които се отличаваха по пол чрез розови и сини тениски, изразиха своята позиция на защита към традиционното семейство.

Инициативата бе на християнските протестантски църкви в Бургас, които преди две години отново, по повод провеждането на София Прайд 2014, излязоха на шествие по бургаските улици със сватбени костюми и булчински рокли.

Снимка


Инициативата не е насочена хомосексуалистите, а е контрапункт на все по-агресивно налагащата се демонстрация на сексуалността, която води до твърде ранно сексуализиране на подрастващите и подкопава устоите на брака, обявиха организаторите. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Забраната за продажба на пластмасови изделия ще рефлектира върху бизнеса

Забраната на пластмасовите изделия за еднократна употреба, която се очаква да влезе в сила в страните от Европейския съюз от 2021 г., неминуемо ще рефлектира на бизнеса. Това смята Пешо Иванов, който е управител на фирма производител от Бургас. Той посочи, че компанията му, в която са вложени няколко милиона евро, вероятно ще фалирала. Според него..

публикувано на 11.12.18 в 17:58

Новите пречиствателни станции са причина за поскъпването на водата в Бургас

Поскъпване на водата в 27 населени места се очаква от януари. Най-голям скок е предвиден в Бургас и в София – с 10 на сто. Увеличението на цените на ВиК услугите е очаквано и е заложено в бизнес плановете на дружествата, които бяха одобрени от Комисията по енергийно и водно регулиране. Конкретното поскъпване за всеки град ще стане ясно на 17..

публикувано на 11.12.18 в 16:41

Ученици с фалшиви медицински бележки, съдят Руската гимназия, че са били наказани

7 ученици от Професионална гимназия за чужди езици „Васил Левски“ са представили на класния си ръководител фалшиви медицински бележки, за да извинят отсъствията си. През ноември той забелязва, че документите са издадени седмица преди децата да излязат в болничен. Негова проверка установила, че не само тези документи са  фалшиви, но и заявлението..

публикувано на 11.12.18 в 16:01

Дядо Коледа ще пристигне със светлинно шоу на площад „Тройката“

Дядо Коледа ще радва бургаските деца на площад "Тройката" от 17.30 часа всяка вечер в дните от 16 до 23 декември, съобщиха от Община Бургас.  Усмихнатият белобрад старец ще пристига с приказно светлинно шоу. Хиляди лампички ще озаряват детския коледен кът на площада, а весели мелодии ще допълват празничната атмосфера и настроение.  Всяко..

публикувано на 11.12.18 в 15:34

"Булевард Демокрация" на 11-ти декември

Две монахини в щатите откраднали дарения от училище и проиграли 500 хил. долара в меката на хазарта Лас Вегас. Ей на това му се казва новина. Вярно не са като единия милиард в Швейцария на нашите Баневи, но и половин милион не са малко пари. Дано не стане мода и у нас, че както сега по Коледа на всеки втори търговски обект има кутия с дарения.. Но..

публикувано на 11.12.18 в 14:58

Млади айтозлии превръщат „Славеева река“ в екзотичен парк

Айтоски младежи ще връщат старата слава на парк „Славеева река“. Децата са стартирали инициатива по засаждане на бутикови, но съвместими с нашия климат, дръвчета. Подкрепа срещат в лицето на айтозлията Милен Георгиев: „Провокира ме най-вече желанието на децата, които се свързаха с мен. Те бяха много амбицирани, много нахъсани, решили..

публикувано на 11.12.18 в 14:55

"Социален център - Бургас" вече има устройство за работа с компютър с поглед, закупено от кампания за пластмасови капачки

Социален център – Бургас вече притежава устройство за работа с компютър с поглед, което ще се използва от хора със специфични потребности. То беше закупено чрез кампания за събиране и предаване на пластмасови капачки за рециклиране. БНР – Бургас бе медиен партньор на инициативата. „Закупеният софтуер е на стойност 3 780 лв. като близо..

публикувано на 11.12.18 в 14:49