С танци и песни бургазлии защитиха традиционното семейство

С нетрадиционен манифест, но в подкрепа на традиционното семейство между мъж и жена, над сто бургазлии се събраха на площада пред сградата на Община Бургас. С танц на семейни двойки и техните деца, участниците, които се отличаваха по пол чрез розови и сини тениски, изразиха своята позиция на защита към традиционното семейство.

Инициативата бе на християнските протестантски църкви в Бургас, които преди две години отново, по повод провеждането на София Прайд 2014, излязоха на шествие по бургаските улици със сватбени костюми и булчински рокли.

Снимка


Инициативата не е насочена хомосексуалистите, а е контрапункт на все по-агресивно налагащата се демонстрация на сексуалността, която води до твърде ранно сексуализиране на подрастващите и подкопава устоите на брака, обявиха организаторите. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Репортер 5" на 25 юни

Обзорното предаване "Репортер 5" започва след новините в 16 и в него ще чуете: - В темата на деня – защо има недостиг от преподаватели по английски език и защо се налага, в малките населени места, те да учат децата и на други предмети? -  Териториално статистическо бюро Югоизток отбеляза 138 години от създаването на българската държавна..

публикувано на 25.06.18 в 16:03

В "Кабиле" бе открит запазен надпис от римско време

Официален латински надпис от времето на импeратор Марк Аврелий (161-180 г.) откри екипът на Регионален исторически музей – Ямбол при археологическите проучвания на „Тракийски и античен град Кабиле”. Новината съобщи директорът на музея Стефан Бакърджиев, по думите на когото последният намерен на Кабиле изцяло заразен римски надпис е от преди 35 години в..

публикувано на 25.06.18 в 15:51

Несебър се побратими с руско Звездно градче

Несебър се побратими с руската космическа столица, известна под името Звездното градче. Събитието се състоя по време на фестивала „Отечество“, организиран съвместно от българския и руския град за трета поредна година на живописния български полуостров.  Кметовете Николай Димитров и  Валерий Токарев  подписаха официалните документи в представителната..

публикувано на 25.06.18 в 15:41

С "ден на отворените врати" Статистиката в Бургас отбеляза своя празник

С „ден на отворените врати“ Териториално статистическо бюро - Югоизток отбеляза днес 138 години от създаването на българската държавна статистика. Ученици, студенти, научни сътрудници и граждани имаха възможност да се запознаят с дейността на институцията, разказа директорът на регионалното поделение Калина Казанджиева. "Статистиката е..

публикувано на 25.06.18 в 15:16

Републикански консултант по ортопедия оперира в УМБАЛ Бургас

Републиканският консултант по ортопедия и травматология - проф. д-р Асен Балтов оперира в УМБАЛ Бургас през уикенда. Той  е един от най-известните специалисти по раменна хирургия в страната и е поканен от началника на бургаската ортопедия д-р Стоян Христов в екипа , който оперира възрастна бургазлийка с точно такава травма. Проф. Балтов е и председател..

публикувано на 25.06.18 в 15:10

Започна археологическото лято на крепостта Русокастро

Регионален исторически музей Бургас стартира тазгодишните редовни археологически проучвания на крепостта Русокастро. Средствата за разкопките  през 2018 г. отново са осигурени от бюджета на Община Камено и са  съфинансирани от Министерство на културата. Това лято археолозите ще продължат изследванията си на цитаделата, водохранилището и представителна..

публикувано на 25.06.18 в 14:48

Бургаски математици с интерес към съдебните заседания

Ученици от Математическата гимназия в Бургас посетиха открити съдебни заседания на Районния съд. Своеобразен интерактивен завършек на учебната година направиха ученици от Природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“, с посещение на открити съдебни заседания на Районен съд - Бургас. Младите хора наблюдаваха наказателен процес, в който..

публикувано на 25.06.18 в 13:50