С танци и песни бургазлии защитиха традиционното семейство

С нетрадиционен манифест, но в подкрепа на традиционното семейство между мъж и жена, над сто бургазлии се събраха на площада пред сградата на Община Бургас. С танц на семейни двойки и техните деца, участниците, които се отличаваха по пол чрез розови и сини тениски, изразиха своята позиция на защита към традиционното семейство.

Инициативата бе на християнските протестантски църкви в Бургас, които преди две години отново, по повод провеждането на София Прайд 2014, излязоха на шествие по бургаските улици със сватбени костюми и булчински рокли.

Снимка


Инициативата не е насочена хомосексуалистите, а е контрапункт на все по-агресивно налагащата се демонстрация на сексуалността, която води до твърде ранно сексуализиране на подрастващите и подкопава устоите на брака, обявиха организаторите. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Подобряване на образователната инфраструктура е акцент в бюджета на Поморие за 2018 г.

Общият брутен размер на бюджета на община Поморие за 2018 е 32 484 000 лева. В него е заложено основно обновяване на образователната и спортната  инфраструктура. Акцент в плановете на местната администрация ще бъде ремонтът на базата на детски градини и училища. Заложени са ремонти и на пътища в почти всички населени места. При представянето на..

публикувано на 16.01.18 в 10:39

Затварят за движение ул. „Лермонтов“ днес

Улица „Лермонтов“ ще бъде затворена за движение от 8.00 ч. днес в участъка от  ул. "Славянска" до ул. "Георги Кирков". Това съобщават от Община Бургас. Причината за това е извършването на строително - монтажни дейности.

публикувано на 16.01.18 в 08:37
Снимката е илюстративна

Ратифицирането на Истанбулската конвеция предвижда по-строги наказателни мерки за насилниците

По-строги наказателни мерки са част от ползите за България при ратифицирането на Истанбулската конвеция. Това обясни за БНР – Бургас Дияна Видева от управителния съвет на Асоциация „Деметра“. Тя допълни, че до този момент наказанията за извършителите са по-скоро административни. „Санкциите ще бъдат по-тежки от гледна точка на извършването..

публикувано на 16.01.18 в 08:25

Бургаски медии с протестна декларация в защита на словото и правото на гражданите да бъдат информирани (обновена)

Представители на всички бургаски медии се обединяват в протестна декларация в защита на свободата на словото и правото на гражданите да бъдат информирани. Тя ще бъде адресирана до Висшия Съдебен съвет, Главният прокурор, Народното събрание, Министерски съвет, председатели на съдилища и др. Причината е решения на районния съдия Калин..

обновено на 15.01.18 в 17:34

Поморийската болница – на протест. Искат адекватно отношение от държавата

Близо милион лева са задълженията на МБАЛ „Поморие“, а работата на лечебното заведение е месец за месец. Това принуди около 30 служители днес да излязат на символичен едночасов протест, несъгласни с държавната политика спрямо общинските болници. 300 000 лв. са само неизплатените възнаграждения на персонала, посочва управителят Женя..

публикувано на 15.01.18 в 14:42

Обновяват сградите на шест бургаски гимназии с по милион и половина

Проектите са по оперативна програма „Развитие на професионалното образование в България“, а община Бургас е единствената, която има одобрени шест обeкта, каза заместник кметът по образование Йорданка Ананиева.Учениците от Гимназията по автотранспорт временно ше трябва да се преместят в сградата на морското училище, защото там предстои..

публикувано на 15.01.18 в 12:57

Бургас е в предепидемиологична обстановка, повишават се случаите на грип и ОРЗ

Повишена заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания е отчетена в Бургаско. Според данните на Регионалната здравна инспекция налице е предепидемиологична обстановка. Елица Карагьозова, говорител на инспекцията посочи, че за изминалата седмица регистрираните случи са 373 или изчислената заболеваемост на 10 00 души население е 1.839..

публикувано на 15.01.18 в 12:55