Бургас отбелязва 68-та годишнина от рождението на Емил Чакъров

С поредица от събития в последните дни на юни Бургас ще отбележи 68 години от рождението на гениалния български музикант и диригент Емил Чакъров. Програмата стартира на 26 юни  с мултимедиен концерт от 21 часа в Летния театър. Входът е свободен, а продукцията се реализира от Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров".

Уникалният концерт, посветен на Емил Чакъров, е озаглавен  "Непреходното". Негов режисьор е Христо Симеонов.

На сцената ще демонстрират своя талант солистите Весела Коршутова, Галя Димитрова, Михаела Тенев - Мишел, Стефан Якимов, Кристиян Кънев, Иво Василев,  Александър Стаматов и Иво Гичев.

В мултимедийния спектакъл участие ще вземат и децата от класовете по Класически балет. Чрез силата на словото, своето майсторство ще покажат младите артисти от специалност "Актьорско майсторство".

Изящество, талант и красота ще споделят с публиката Камерен оркестър с диригент Петя Тончева , Младежки хор с диригент Анета Данаилова и Вокален ансамбъл "Фортисимо" с педагог Милена Добрева.

В програмата на концерта са включени класически произведения, творби от обработения фолклор, от жанровете поп и рок. 

Програмата за честване на годишнината от рождението на големия диригент продължава на 29 юни с ретроспективната изложба "Животът на Емил Чакъров". Тя ще отвори врати за посетителите при вход свободен от 18.00 часа в галерия-музей "Георги Баев" на бул. "Демокрация".

Отново там ще бъдат излъчени новогодишни концерти на Национален фестивален оркестър от периода 1987 - 1990 г., под диригентството на Емил Чакъров.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Временно затварят ул. "Конт Андрованти" в събота

Временно затварят ул. “Конт Андрованти” в събота. Причината са товаро-разтоварна дейност на машини и съоръжения на ул. “Тракийска”, до сградата на Общината, съобщават от пресцентъра на администрацията. Движението ще бъде ограничено между 8:00 и 12:00 часа на 16-и ноември, при кръстовището с ул. “Цар Петър”...

публикувано на 15.11.19 в 17:26

Организират благотворителен концерт „Надежда за Димитър“ в Сливен

Община Сливен организира благотворителен концерт „Надежда за Димитър“. Момчето  е на 20 години. Диагностициран е със Сарком на Юинг – вид рак на костите. Сумата за лечението му обаче е непосилна за семейството му. Митко се нуждае от вашата помощ, за да продължи да се радва на живота. Благотворителното събитие в подкрепа на младото момче..

публикувано на 15.11.19 в 17:19

Здравко Тошков: Ще поведем хората на протест заради болничните

Незаплащането на първия ден от болничните е мярка, за която бизнесът настояваше отдавна. Това коментира пред БНР-Бургас областният председател на КНСБ Здравко Тошков. Странно и беше, че този въпрос не е коментиран на тристранен съвет, а еднолично – на коалиционен, каза Тошков и добави: „Сега започнаха да говорят, че, видите ли,..

обновено на 15.11.19 в 15:05

Изграждат нова улица в сливенския квартал "Даме Груев"

Нова вътрешно квартална улица се предвижда да бъде изградена в кв. „Даме Груев“ в Сливен. Тя ще се намира в района до блок 43 в комплекса с излаз към ул. „Радой Ралин“. За изграждането на новата придобивка, което е по инициатива на кмета Стефан Радев, бяха премахнати намиращите се там незаконни гаражи, съобщават от Общината. По..

публикувано на 15.11.19 в 15:05

Булевард Демокрация на 15-ти ноември

Темите  в предаването "Булевард  Демокрация" в последния работен ден на тази седмица: В обществения фокус отново е темата за реконструкцията на булевард" Демокрация", тя се повдига от Общината предвид предстоящия ремонт. Първа среща с граждани и експерти се проведе вече, сутринта чухте предложенията на администрацията,  ще ви представим и..

публикувано на 15.11.19 в 14:28

Читалище „Яна Лъскова - 1905“- Несебър отбеляза 107 години от рождението на своя патрон

Днес настоятелството, ръководители на състави и самодейци от НЧ „Яна Лъскова- 1905“ – Несебър положиха венeц и цветя пред паметната плоча на патрона си. Събитието бе в чест на 107-мата годишнина от рождението на Яна Лъскова, съобщиха от Община Несебър. С минута мълчание присъстващите отдадоха почит на една от най- ярките личности на град,..

публикувано на 15.11.19 в 13:39

Премахнаха незаконен ромски бивак край ж.к. "Славейков" в Бургас

Община Бургас извърши съвместно с Полицията една от регулярните си акции в района на бившата зеленчукова борса край к-с "Славейков". Разтурен бе поредният ромски катун, придружен от незаконно сметище. Групата от около 20 души е изпроводена към родните места, съобщават от пресцентъра на Общината. Импровизираните им постройки се премахват и днес..

публикувано на 15.11.19 в 13:22