Спортното министерство се захвана с изоставените терени на стадион "Черноморец" /ОБНОВЕНА/

Министърът на спорта Красен Кралев обяви, че ще разпореди проверка на състоянието на терените на стадион „Черноморец“ в Бургас и ще изиска информация защо направените с пари на държавата и БФС игрища за Европейското първенство за юноши през миналата година са в в много лошо състояние. Според него има сключен договор с община Бургас  игрищата да бъдат поддържани. 

Пожълтели терени и високи треви. Това може да се види на игрищата на стадион „Черноморец“. Фасадата на сградата е в окаяно състояние, а седалките на основния сектор отдавна са изпочупени.

През миналата година бяха вложени 400 000 лева, както тук, така и в терени в областта за създаването на добри условия за тренировка на футболните отбори, участващи в Европейското  първенство на младежи до 17 години.

След това, обаче, поради продължаващата неяснота за собствеността на стадиона се оказа, че няма кой да дава средства за поддръжката му.

Тук са тренирали детските отбори на „Черноморец“, но след края на състезанията вече никой не използва терените, сподели Канчо Канев, който работи като охрана на обекта.

„8 хиляди лева са нужни за торенето на терените годишно, трябват и средства за поливане и електричество. При възникване на проблеми са реагирали и от Община Бургас и от ПФСК „Черноморец“, но вече никой никой не откликва", коментира Николай Къцаров, който през последните 5 години е отговарял за подръжка на терените, но от 4 месеца е съкратен и на доброволни начела идва за да се погрижи за игрищата.

чуйте в звуковия файл целия репортаж на Стефка БакърджиеваВариант за решение на проблема е  терените на стадион а да се дадат за стопанисване на футболен клуб „Черноморец 919“, това предлагат с докладна записка от НФСБ и СЕК, съобщи общинският съветник  Ангел Божидаров.


„Пълна разруха цари на игрищата на стадиона. След като УЕФА даде толкова много пари, за да ги преведе в нормален вид за игра, година и половина след това там има треволяци и буренак. Това е престъпление – защо се стигна до тук, кой е виновен? „Петрол холдинг“,Митко Събев е с 50 % , община Бургас също има толкова. Какво прави общината, за да не продължава това така ?, пита Божидаров.


Ако предложението не бъде прието на сесията на общинския съвет през следващата седмица, общинският съветник е готов да инициира граждански поход за спасението на стадион "Черноморец".

чуйте в звуковия файл интервюто с Ангел Божидаров
ВИЖТЕ ОЩЕ

Летовници в "Каваци" кацнаха на дърво

Двама летовници, които били издигнати с парашут над морето на плаж “Каваци”, приключили своя полет с кацане върху дърво в гористата местност край комплекса.  Инцидентът е станал поради скъсване на повдигащото въже и издухване в посока сушата от силния вятър.  Летовниците нямат сериозни наранявания.  18 минути след съобщаването за..

публикувано на 22.08.19 в 14:29
На ъгъла между улиците

Бургас въведе от днес зони с ограничение на скоростта до 30 км/ч

От днес влиза в сила новото ограничение на скоростта до 30км/ч  в няколко зони в централната градска част на Бургас. Целта на тази мярка е да се намалят инцидентите с тежки последствия на пътя, каза за БНР Бургас Иван Гюлев, началник отдел „Безопасност и организация на движението“ в общината: "С максималната скорост до 30 км/час ще се движат..

обновено на 22.08.19 в 14:08

В Сливен още един блок ще бъде с нова визия

Днес започна обновяването на блок № 8 в кв. „Сини камъни“. По време на срещата си с жителите, кметът Стефан Радев изрази надежда, че процесът ще протече по график и без усложнения. Той ги призова да си взаимодействат със строителя и ги увери, че при нередности могат да се обръщат за съдействие към Община Сливен. Това е 37-ият поред жилищен..

публикувано на 22.08.19 в 14:05

Несебър и Уницеф с програма за ранно детско развитие

Община Несебър и Уницеф подписаха Споразумение за сътрудничество за периода 2019 - 2021г. за изпълнение на Програмата "Да пораснем заедно. Работилница за родители". „Да пораснем заедно. Работилница за родители” е част от цялостната работа на УНИЦЕФ за насърчаване на ранното детско развитие в България. Програмата стартира през 2012..

публикувано на 22.08.19 в 12:56

Предупреждение за опасност от пожари в Бургас и в други 9 области

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила на места в десет области у нас днес. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.  Индексът обхваща територии от областите Бургас, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Добрич, Варна, Пазарджик, Стара Загора, Русе и Благоевград.  Екстремалният индекс означава, че са..

публикувано на 22.08.19 в 07:32

60 работодатели от ЕС ще представят вакантните места в най-голямата трудова борса

Над 60 работодатели от целия Европейски съюз ще представят свободни работни места на най-голямата трудова борса  в чужбина тази година. Тя ще се проведе в София на 17 септември и ще предложи възможности за всички възрасти и в различни сфери. Това съобщиха в Бургас експерти от Агенцията по заетостта. Много са работните места, които ще бъдат..

обновено на 21.08.19 в 17:25

Напрежение в Безмер, стопаните отказват да унищожат домашните си прасета

Продължава напрежението в ямболското село Безмер, където стопани  отказват да унищожат домашните си прасета. Селото попада в 20 километровата зона от промишлен свинекомплекс и животните трябваше да бъдат  умъртвени като превантивна мярка срещу разпространението на чумата по свинете.  Стопаните отказват да унищожат животните си с мотива, че в..

публикувано на 21.08.19 в 17:04