Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортното министерство се захвана с изоставените терени на стадион "Черноморец" /ОБНОВЕНА/

Министърът на спорта Красен Кралев обяви, че ще разпореди проверка на състоянието на терените на стадион „Черноморец“ в Бургас и ще изиска информация защо направените с пари на държавата и БФС игрища за Европейското първенство за юноши през миналата година са в в много лошо състояние. Според него има сключен договор с община Бургас  игрищата да бъдат поддържани. 

Пожълтели терени и високи треви. Това може да се види на игрищата на стадион „Черноморец“. Фасадата на сградата е в окаяно състояние, а седалките на основния сектор отдавна са изпочупени.

През миналата година бяха вложени 400 000 лева, както тук, така и в терени в областта за създаването на добри условия за тренировка на футболните отбори, участващи в Европейското  първенство на младежи до 17 години.

След това, обаче, поради продължаващата неяснота за собствеността на стадиона се оказа, че няма кой да дава средства за поддръжката му.

Тук са тренирали детските отбори на „Черноморец“, но след края на състезанията вече никой не използва терените, сподели Канчо Канев, който работи като охрана на обекта.

„8 хиляди лева са нужни за торенето на терените годишно, трябват и средства за поливане и електричество. При възникване на проблеми са реагирали и от Община Бургас и от ПФСК „Черноморец“, но вече никой никой не откликва", коментира Николай Къцаров, който през последните 5 години е отговарял за подръжка на терените, но от 4 месеца е съкратен и на доброволни начела идва за да се погрижи за игрищата.

чуйте в звуковия файл целия репортаж на Стефка Бакърджиева



Вариант за решение на проблема е  терените на стадион а да се дадат за стопанисване на футболен клуб „Черноморец 919“, това предлагат с докладна записка от НФСБ и СЕК, съобщи общинският съветник  Ангел Божидаров.


„Пълна разруха цари на игрищата на стадиона. След като УЕФА даде толкова много пари, за да ги преведе в нормален вид за игра, година и половина след това там има треволяци и буренак. Това е престъпление – защо се стигна до тук, кой е виновен? „Петрол холдинг“,Митко Събев е с 50 % , община Бургас също има толкова. Какво прави общината, за да не продължава това така ?, пита Божидаров.


Ако предложението не бъде прието на сесията на общинския съвет през следващата седмица, общинският съветник е готов да инициира граждански поход за спасението на стадион "Черноморец".

чуйте в звуковия файл интервюто с Ангел Божидаров






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Арменската общност в Бургас отбеляза 109 години от геноцида

Бургас почете 109-ата годишнина от геноцида над арменците, извършен в пределите на Османската империя през 1915 година. Присъстваха десетки граждани и общественици.  Пред църквата „Сурп Хач“ в центъра на Бургас прозвучаха химнът на Република България и този на Република Армения. Слово произнесе общинският съветник Мадлен Мутафян: "На този ден е..

обновено на 24.04.24 в 18:37

Планова техническа профилактика на предавател на БНР Бургас

Прекъсвания на ефирния сигнал на БНР Бургас са възможни утре (25 април) за района на Малко Търново.  Причината е редовната годишна профилактика на предавателя на честота 98,9 MHz.  Програмата на общественото радио няма да може да се слуша ефирно в споменатия район днес от 9:00 до 17:00 часа.  Може да слушате програмите на БНР през интернет сайта..

публикувано на 24.04.24 в 17:27

Питат в анкета жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги

Община Бургас предлага на жителите на „Възраждане“ идеи за изграждането на етажни паркинги на 5  възможни свободни терена. Това са: Локация 1: между ул. „Дебелт“ и ул. „Цар Калоян“, ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Васил Левски“; Локация 2: между ул. „Дебелт“ и ул. „Цар Калоян“, ул. „Ал. Стамболийски“ и ул. „Сливница“; Локация 3: между ул...

публикувано на 24.04.24 в 14:29

Искат църковен съд за двама свещеници

Свещеници от Сливенска епархия с писмо до Светия синод, в което искат църковен съд спрямо двама свещеници, единият от които е и епархийски избирател. В писмото са описани всички нарушения, които двамата са извършили, плюс участието им във фирми и дружества в нарушение на Устава на Българската православна църква. В писмото се..

публикувано на 24.04.24 в 14:17

Рибари протестираха срещу забраната за улов на бяла мида

Безпрецедентна забрана за улов на бяла мида променена от един на три месеца предизвика недоволството на рибари и рибопреработвателни предприятия по Южното Черноморие. Забраната влиза в сила от 1-ви май. Днес близо 100 представители на бранша от Южното Черноморие протестираха пред сградата на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Бургас..

публикувано на 24.04.24 в 13:58

Община Созопол търси 60 младежи за участие в „Созопол на младите“

Община Созопол обявява старта на нова инициатива - изграждането на Младежка стратегия. Целта е да превърне нашите градове и села в още по-привлекателни места за живот за младите хора. Стратегията е насочена към създаването на устойчиви и динамични общности, където младите могат да намират възможности за развитие и реализация. В този процес, Общината..

публикувано на 24.04.24 в 11:44

Изплащането на великденските добавки започва от петък

От петък ще започне изплащането на великденските добавки от 100 лева за пенсионерите с пенсии до линията на бедност от 526 лева, съобщават от Националния осигурителен институт (НОИ). Парите ще са налични на 26 април както по банковите сметки на пенсионерите, така и по преводите към пощенските станции. Право на празничните суми имат около 534 000 души...

публикувано на 24.04.24 в 10:23